Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Vad är det som kännetecknar ”den svenska samhällsmodellen”?

Frågan är relevant därför att det ser ut att finnas vitt skilda uppfattningar om vad som utgör ”den svenska samhällsmodellen”. Jag ska därför ge mig på att försöka förklara vad den innebär på ett enkelt och kortfattat sätt.

”Den svenska samhällsmodellen” är enkelt tryck uppnåendet av det JÄMLIKA samhället där världens minsta klyftor på alla områden inklusive inkomst- och förmögenhetsklyftor inräknade råder. En ordning som dessutom måste uppnås utan att diskriminera någon eller genom att utöva maktmissbruk.

För att nå denna målsättning krävs en politik som arbetar i den riktningen vilket så här långt innebär att det bara finns ett politiskt parti i Sverige som kan sägas stå för byggandet och bevarandet av ”den svenska samhällsmodellen” – Nämligen socialdemokraterna.

Demokratisk socialism byggd på KÄRLEK -SOLIDARITET – ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE är viktiga fundament att stå på för att leva upp till i bygget av det JÄMLIKA samhället. Detta därför att det bara är på detta fundament en politik som bygger ett bättre Sverige i grunden kan vila på.

  • En stark offentlig sektor under medborgarnas kontroll utan privata inslag driven utifrån behov snarare än vinstintresse.
  • Starka sociala trygghetssystem.
  • En fri skola.
  • Fri sjukvärd.
  • Starka fackföreningar.
  • Progressiva skattesystem som garanterar progressiv fördelningspolitik.
  • Jämställdhet mellan alla grupper i samhället.

Alla är de delar av ”den svenska samhällsmodellen” och alla är de delar av den socialdemokratiska politik som utgör garanten för att målet om Sverige som världens mest JÄMLIKA land ska bli verklighet.

Svårare än så är inte förklaringen av ”den svenska samhällsmodellen” – Tänk på detta nästa gång du går till valurnorna för att rösta – Gör du det kommer du liksom jag att lägga rösten på socialdemokraterna.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.