Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det ökade våldet i samhället är resultatet av ett ojämlikt samhälle.

Det går inte att värja sig för att värja sig för att samhällsklimatet hårdnat betänkligt även i vårt land. Numera går det inte en dag utan att vi hör om mord, skjutningar och knivskärningar eller om uppgörelser i den undre världen. Jag påstår att det ökande våldet till största delen beror på en ökad ojämlikhet och på utanförskap.

Det finns självklart många förklaringar till det ökande våldet men dessa 2 är som jag ser det de största anledningarna.

Ökad ojämlikhet har skapat en ny sorts utanförskap som dessutom förstärkts av en relativt stor invandring och avsaknad av en bra integrationspolitik även om det enligt all tillgänglig statistik är så att invandrare begår en oerhört liten del av de riktigt grova våldsbrotten.

Människor som lever i utanförskap känner desperation och hopplöshet och har små eller inga förhoppningar att livet ska förändras till det bättre. Ovanpå detta har nyliberal politik skapat en samhällsbild där man som människa måste förverkliga sig själv genom rikedom och framgång vilket förstärker utanförskapet än mer.

Därutöver har vi tv och annan media som genom filmer och annat skapar en bild av att mord och uppgörelser är en naturlig del av samhällsbilden och en bild av att det är ok att förverkliga sig själv och skaffa sig rikedom genom våld.

Denna trend måste brytas vilket bara kan göras om vi skapar en JÄMLIKT samhälle!

Som socialdemokrater måste vi bejaka detta och sätta kampen för ett JÄMLIKT samhälle högst upp på agendan. Kampen för JÄMLIKHET är överordnat allt annat om vi önskar skapa ett kärleksfullt och harmoniskt samhälle.

I arbetet med att bygga ett JÄMLIKT samhälle måste segregationen brytas samtidigt som bilden av att pengar är den enda vägen till självförverkligande bryts och ersätts av en bild där självförverkligande handlar om att leva ett kärleksfullt och solidariskt liv.

Ovanstående är självfallet ingen lätt uppgift men jag är övertygad om att vi kan förändra Sverige och minska våldet i samma takt som JÄMLIKHETEN ökar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mp har jag skrivit om många gånger och vad gäller Mona så är hon inte längre politiker utan snarare tjänsteman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.