Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Politiska nomineringar och tillsättningar ska bygga på engagemang och kamplust.

Det spekuleras hejvilt om hur Stefan Löfvens regeringsombildning ska se ut och bland namnen som förekommer nämns både Ulrica Messing och Göran Persson samt Peter Eriksson och Åsa Domeij.

Förvisso har vissa av dessa personer gjort mycket för landet historiskt men ska vi blicka framåt så måste vi våga satsa på nya namn – Namn fyllda av glöd och kamplust för att bygga ett bättre och mer JÄMLIKT Sverige.

Jag har många gånger både här på bloggen och i andra sammanhang såsom möten i Umeå arbetarkommun påtalat att fördelningen av politiska uppdrag ska ske efter engagemang och politisk kamplust och inget annat. Det som ska väljas till olika poster måste brinna för det man vill åstadkomma politiskt – Det är så man skapar en handlingskraftig regering.

Först om antalet lämpliga kandidater till olika poster är stort nog bör vi titta på hur fördelning mellan män och kvinnor ser ut och på hur många kandidater med utomnordisk bakgrund vi ska ta in i regeringen – Saknas underlaget för en sådan fördelning ska fördelningen göras utifrån engagemang och kompetens hos den som ska tillsättas.

Vi får aldrig någonsin kvotera in någon för att man råkar vara det ena eller det andra – Politiska tillsättningar ska alltid ske utifrån engagemang och kompetens.

Jag hoppas därför att Stefan vågar göra precis det – Tillsätta ministrar efter engagemang och politisk kamplust istället för att tillsätta de vars kamplust ligger bakom dem.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.