Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kärlek vs. Girighet är vattenledaren i svensk politik.

Kärlek vs. girighet – Fler bostäder och fler jobb vs. skattesänkningar som innebär att de rika gynnas på de fattigas bekostnad det är det och inget annat som är vattenledaren i svensk politik för närvarande.

Där vi rödgröna säger att en aktiv politik för att få fart på bostadsbyggandet löser problemen säger Alliansen att sänkta skatter är lösningen på bostadsproblemet. Där vi rödgröna säger att det behövs mer resurser och fler lärare i skolan för att få ordning på problemen i skolan säger Alliansen att sänkta skatter och fria skolval är lösningen på problemet. Där vi rödgröna säger att en personalförtätning inom offentlig sektor är lösningen på problemen med ständigt ökande sjukskrivningar och utbrändhet säger Alliansen att sänkta skatter och fritt vårdval är lösningen.

Kort kan man säga att Alliansen snöat in på en enda lösning – Nämligen sänkta skatter.

Alliansens exempellösa omfördelning av samhällets resurser från arbetarklassen till högavlönade via sänkta skatter och den försämring av välfärden detta lett till innebär att Sverige idag har de snabbast växande klassklyftorna i hela OECD.

Att ha sänkta skatter som enda lösning har nått vägs ände och det tror jag att svenska folket insett.

Stefan Löfven träffade precis rätt i sitt uttalande om att det inte går att höja skolans värde och samtidigt sänka skatterna med 60 miljarder. Det enda sådana satsningar leder till är ökade klassklyftor och en verklighet där de högavlönade kan köpa en högkvalitativ privat utbildning till sina barn samtidigt som kvalitén på utbildningen för de med låga löner sjunker.

Anna Kindberg Batra beskyllde oss Socialdemokrater för att vara ett ”skattefixerat” parti när det i själva verket är Moderaterna och Alliansen som är ”skattefixerade” i och med att alla samhällsproblem ska lösas genom sänkta skatter.

Därför är konfliktlinjen i svensk politik tydlig – Det är KÄRLEK mot GIRIGHET eller för att uttrycka det på ett annat sätt – Konfliktlinjen handlar om att satsa på fler jobb, fler bostäder och bättre välfärd eller om att satsa på sänkta skatter.

Sänkta ingångslöner för de lägst avlönade skapar inte fler jobb – Det enda sänkta ingångslöner gör är att över tid sänka lönen för alla samtidigt som det ökar företagens vinster – Vinstökningar som de dessutom skatteplanerar bort så att staten går miste om skatteintäkterna på de ökade vinsterna.

Samma sak gäller bostadsmarknaden där Alliansen vill luckra upp strandskyddet och införa marknadshyror för att lösa bostadsbristen – Åtgärder som om de genomförs skapar ännu större klyftor på bostadsmarknaden och åtgärder som gynnar den som är köpstark och kan betala för sig på den svages bekostnad. Allt detta ackompanjerat av det ständiga mantrat sänkta skatter så att de som har råd att skaffa sig en bostad får större subventioner än i dagsläget.

Därför upprepar jag på nytt det jag redan sagt en gång i detta inlägg – Sänkta skatter löser inga problem – Sänkta skatter skapar större problem.

Det är därför du som väljare ska tänka efter en extra gång nästa gång du går till valurnan för att rösta. Din röst är inte en röst för höger eller vänster eller mittemellan utan din röst är en röst på KÄRLEK eller GIRIGHET.

Hur du röstar är upp till dig men det är mellan dessa två ytterligheter valet står.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.