Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Situationen i Guitars manar till omprövning av beslutet att stödja verksamheten.

Trots att jag är socialdemokrat och partikamrat med Hans Lindberg tycker jag att dagens avslöjanden i VK om situationen in Guitars innebär att vi som kommun bör stanna upp och tänka över vårt stöd till Guitars.

Jag är helt enig med Hans om att Guitars är bra för Umeå. Jag delar dessutom uppfattningen om att ett världsunikt gitarrmuseum över tid kommer att locka många nya besökare till Umeå. Jag har heller inget emot att ett museum drivs av en ideell förening istället för av det allmänna.

Däremot har jag mycket emot att den ideella föreningen stänger ute potentiella medlemmar genom att ha höga inträdeskrav – I detta fall 15.000 kronor om man ska tro det som skrivs i VK samt en oerhört hög medlemsavgift uppgående till 1.000 kronor/år.

I solidarisk anda ska föreningslivet vara tillgängligt för alla i samhället – I vart fall i en socialdemokratiskt styrd kommun där verksamheten får kommunalt stöd.

Som socialdemokrat är det min plikt att reagera på detta då föreningslivet är en del av folkrörelse Sverige och således aka vara öppet för alla.

Hans – Låt oss stanna upp – Utvärdera och därefter bestämma hur vi går vidare. Guitars behövs – Däremot måste vi som kommun ställa krav på humana medlemsavgifter och humana medlemsvillkor om vi fortsatt ska stödja Guitars verksamhet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

En kommentar

  1. Pingback: Trots att jag är socialdemokrat… | Axebros syn på politiken…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.