Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

LO kongressen enig – Visstidsanställningarna ska bort.

Äntligen har det hänt! LO och kongressdelegaterna har kommit till skott och bestämt att LO ska kräva att politikerna – Dvs. att vi socialdemokrater driver på i riksdagen och ändrar lagstiftningen för att ta bort allmän visstid som anställningsform – Ett både klokt och framsynt beslut då allmän visstid är ett gissel för alla som drabbas av denna typ av anställning.

Att inte veta om man får jobba och hur länge eller hur många timmar man får jobba tär på psyket. Att alltid måsta ha telefonen till hands för att inte missa en chans att jobba och att aldrig kunna planera för ett normalt liv tillsammans med sin familj leder till utbrändhet och sjukskrivning.

Därför är det bra att LO delegaterna röstade för att allmän visstid ska skrotas och utrotas som anställningsform på svensk arbetsmarknad.

Att LO nu tar detta beslut väcker hopp om att LO framgent ska bli det LO vi är vana att se – Ett LO som likt under socialdemokratins storhetstid med näbbar och klor verkar för ökat fackligt inflytande och stärkt arbetsrätt.

Dessutom är beslutet helt i linje med det samhällsbygge som den svenska samhällsmodellen förespråkar – Det samhällsbygge som innebär att vinsterna av allas arbete ska fördelas mer rättvist än idag.

Starkt jobbat kära LO delegater!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.