Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Bra att du kommit till insikt Lennart Holmlund.

I dag skriver Lennart Holmlund om Deutsche Bank på sin blogg och om hur IMF anser att denna bank utgör den mest riskfyllda institutionen i hela världen – Bra att du kommit till insikt om detta Lennart då jag skrivit om just detta ett antal gånger under de sista 12 månaderna.

Att det är på detta sätt beror på att den marknadsliberala paradigm som finns i EU säger att politiker ska hålla sig borta från regleringar och låta marknaden reglera sig själv – Något som kommer att ta en ände med förskräckelse och skicka hela EU och ett flertal andra OECD länder tillbaka till forntiden ekonomiskt om det smäller till i Deutsche Bank.

Banken har under ett antal kvartal gjort betydande förluster vilket är illavarslande. Dessutom är banken världens största ”market maker” (utfärdare) av derivat och har en riskexponering som är hela 20 gånger större än Tysklands samlade BNP vilket gör att IMF:s uttalande är helt korrekt.

Det du och jag måste jobba för Lennart är en ordning som innebär att lekstugan är över för bank & finansvärlden. Det finns bara ett sätt att lösa detta problem och skapa ordning och det är att bryta den marknadsliberala paradigmen och skapa regelverk som strikt reglerar bank & finansindustrin.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.