Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Anders om situationen i UIK (Umeå IK).

Detta inlägg kommer at bli oerhört kort och koncist och jag vet att min partikamrat Lennart Holmlund redan skrivit i ärendet. Jag tycker styrelsen i UIK ska ta sitt pick och pack och avgå med omedelbar verkan.

Som jag uppfattar läget efter att ha pratat med spelare i truppen är situationen den att tränarna har spelarnas fulla förtroende medan stora delar av styrelsen saknar spelarnas förtroende.

Förvisso har det sportsliga resultatet så här långt inte nått upp till sin fulla potential eller till förväntningarna – Detta är dock inte tränarstabens fel utan snarare styrelsens fel som inte lyckats få ihop det kapital som krävs för att ställa en konkurrenskraftig trupp på planen.

Hade styrelsen gjort sitt jobb på rätt sätt hade Martha, Schelin med flera spelat i UIK och inte i Rosengård! Ett absolut elitlag i damallsvenska är billigare i drift än ett mediokert hockeylag som Björklöven.

En duktig och framåt styrelse skaffar fram de pengar som behövs för att göra detta möjligt.

Jag håller med Lennart fullt och fast – Om UIK åker ur Damallsvenskan kommer det att dröja mycket länge innan Umeå på nytt har ett lag i Damallsvenskan.

Därför tycker jag att det är styrelsen som ska avgå samtidigt som tränarstaben lämnas intakt. En intakt tränarstab kommer att klara det allsvenska kontraktet och en ny styrelse kommer att hitta de sponsorer som behövs för att på nytt bygga Umeå IK till det storlag det en gång var.

Sedan vill jag vädja till alla Umeås företag att satsa era pengar på UIK och en riktig idrott istället för att satsa era pengar på Björklöven som är ett förlorat lag i en stad helt utan hockey kultur.

UIK är ett starkt varumärke och starka varumärken bygger goda affärer!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Michael Salomonsson.

    Nu behöver vi inte ge oss på Björklöven helt obefogat! Björklöven gjort ett bra jobb med att återuppbygga sedan sin konkurs och deras åskodarsiffror är bättre än många jämnförbara lag.

    Kul att se att (S) i Umeå nu är officiella löven motståndare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är nog lika många Lövenförespråkare i S som det är de som är emot att kommunen satsar så mycket pengar på en sport som inte har en naturlig förankring i en universitetsstad som Umeå.

      Däremot kan jag hålla med om att Björklöven klarat sigg rätt bra ekonomiskt efter rekonstruktionen även om jag personligen tycker att det är fel att hockeyspelare som inte spelar i SHL ska ha lön för sitt spel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.