Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Låt oss klippa banden med Turkiet och överväga handelsembargon!

Oavsett av om vi gjort en flyktingöverenskommelse med Turkiet eller inte är det nu hög tid att klippa banden med Turkiet då de beslutat sig för att häva Europakonventionen och åsidosätta demokrati och mänskliga rättigheter.

Varken Sverige eller EU bör ha några som helst relationer med ett land som styrs av en maktfullkomlig diktator som gör allt som står i hans makt för att åsidosätta demokratin och förfölja oliktänkande.

EU kan hitta andra vägar för att lösa flyktingfrågan – T.ex genom att upprätta mottagningsläger i de spanska enklaverna i Marocco vilket jag föreslagit för mer än ett år sedan.

Jag tycker det är viktigt att Sverige och EU sätter ner foten och talar om för Erdogan att det han nu iscensätter är mot alla de principer som EU och Sverige står upp för och att Turkiet därför sätts åt sidan fram tills dess Erdogan ändrat på sin framtoning och återinfört demokrati och mänskliga rättigheter i Turkiet.

Om jag får bestämma är situationen i Turkiet så allvarligt att vi starkt bör överväga att införa handelsembargon mot all handel med Turkiet och isolera dem ekonomiskt. Det är inte Europa som behöver Turkiet utan Turkiet som behöver Europa.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.