Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaterna saknar förståelse för innebörden i ordet moral.

Rubriken beskriver på ett bra sätt hur Moderaterna fungerar som parti under Anna Kinberg Batras ledning. Moderaternas självpåstådda moral gäller bara svaga och utsatta grupper medan rika grupper undantas från moralpredikningar.

Jag vågar till och med gå så långt som till att påstå att Moderaterna helt saknar moralisk kompass.

Att föreslå ett bidragstak som ensidigt slår mot svaga grupper och samtidigt avstå från att se till att den viktigaste av alla moraliska förpliktelser uppfylls – Den som handlar om att ALLA ska betala sin del av skatter och avgifter visar att det inte finns någon moralkompass hos Moderaterna. 

AKB sa under sitt tal i Almedalen att hon och Moderaterna ville slå ett slag för vad hon beskrev som den allra svenskaste värderingen – Den om viljan att göra rätt för sig. Det uttalande är mycket problematiskt då viljan att göra rätt för sig bara ska gälla svaga och utsatta grupper samtidigt som priviligerade grupper inte behöver göra rätt för sig utan lugnt kan fortsätta att undvika att betala skatt.

Att man ska göra rätt för sig är en självklarhet och detta ska gälla ALLA i samhället och inte bara svaga grupper.

Moderaterna har ”lagt locket på” vad gäller skattemoralen genom att inte prata om skattefifflet och svenska storbolags underlåtenhet att betala skatt i Sverige överhuvudtaget – Något som alla vi som betraktar det Moderaterna säger och gör borde ta till oss och förstå att Moderaterna aldrig varit ett parti för de breda folkmassorna.

Moderaterna är och har alltid varit ett parti som ensidigt gynnar redan rika på övrigas bekostnad. Förslaget om bidragstak visar även att man nu vill se till att det är de svaga som ska betala för de starka istället för tvärtom.

Det som utmärker ett sådant parti är att man gärna lägger en uppförandekod på andra som man själva inte tänker följa.

Att göra rätt för sig genom att betala skatt i Sverige för vinster som uppstått här är det svenskaste av alla svenska ting och det är på detta Moderaterna bör lägga sitt krut istället för att slå på de svaga grupper som ligger ner.

Om svenska bolag betalar skatt i Sverige kan vi kanske sänka skatten för alla i en framtid – Så länge Moderaterna tycker att det är helt i sin ordning att svenska bolag inte ska betala skatt i Sverige saknar de den moraliska plattform man måste ha om man ska tala om hur de breda grupperna i samhället ska behandlas sett ur ett politiskt perspektiv.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.