Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Personlig introduktion!

Då jag vet att många av de som läser min blogg inte vet vem personen Anders Forss är och vad som driver mig politiskt har jag bestämt mig för att ge er alla en kort introduktion och anledningen till varför jag engagerat mig politiskt.

Initialt ska sägas att embryot till mitt politiska engagemang beror på att jag i en framtid vill undvika frågan från mina barn om varför jag inte gjorde något när jag såg att Sverige var på väg åt fel håll i fråga om samhällsutveckling – Därefter på att jag vill vara med och förändra Sverige till ett bättre och mer JÄMLIKT land.

Därutöver ska jag inte hymla om att jag efter ett långt och innehållsrikt arbetsliv med många utmaningar saknade intellektuella utmaningar och att mitt politiskt engagemang tillfredställer den saknaden.

I dagens värld med enkel tillgång till internet och sociala medier finns det många människor som gillar att klaga och klanka ner på händelser och politiska beslut. Trots det är det väldigt få som är beredda att engagera sig politiskt för att ändra på det man klagar på – Den slutsatsen är rätt lätt att dra om man följer samhällsdebatten.

Dessutom är det mer regel än undantag att man klagar utan att komma med en lösning på problemet vilket gör saken ännu värre enligt mitt förmenande. Visst kan man klaga – det är alla medborgares rätt men klagar man bör man även presentera en lösning på det problem och företeelser man klagar på.

Politik och betydelsen av politik i det dagliga livet har olika innebörd för olika människor. Många bryr sig inte om politik överhuvudtaget medan andra ser politiken som ett sätt att skapa förändring och samhällsutveckling – Sannolikt är det dessutom så att de allra flesta befinner sig någonstans där mitt emellan.

För mig handlar politik om engagemang, ideologisk övertygelse och viljan att skapa förändring – En förändring till något som enligt mitt förmenande måste leda till förbättringar för ALLA och inte bara för mig själv och de som finns i min absoluta närhet.

Dessutom tycker jag att det är viktigt att man som politiker har fast folklig förankring – Något man bara kan få om man umgås med väljarna och hela tiden rör sig i samhället och för en dialog med väljare och medborgare om vilka samhällsförändringar som är viktiga för dem.

Som en del av den folkliga förankringen är det viktigt att göra sig tillgänglig och besvara frågor och bemöta kritik mot fattade beslut – Vill väljarna ha ett svar på sin fråga är det politikens skyldighet att ge detta svar och förklara varför man fattade beslut i den ena eller den andra riktningen.

Mitt engagemang i politiken handlar om att åstadkomma just detta och samtidigt skaffa folkligt stöd för de frågor och det samhälle jag vill bygga och då med bloggen som hjälpmedel – Förtroende är inget man frågar efter – Förtroende ska förtjänas.

Det är därför jag alltid gör mitt bästa och försöker att bemöta alla genom att svara på de kommentarer som skrivs på min blogg oavsett av om de kommer från partivänner eller politiska motståndare. Dessutom gör jag mitt bästa för att alltid svara ja på de inbjudningar som kommer om att delta i debatter och möten av olika slag som har med min roll som politiskt engagerad att göra.

Genom hela livet har jag varit den typ av människa som drivs av utmaningar – Ju större och svårare utmaningen är desto större blir viljan och beslutsamheten att klara av den.

I mitt tidigare arbetsliv i den finansiella världen låg utmaningen i att bygga strukturer och system och på att nå en affärsmässig höjd som många sade var omöjlig – Dessutom i att nå en position ännu fler såg som fria fantasier och ren utopi.

Sägas ska att jag lyckades med allt jag föresatt mig och därför kunde lämna bankvärlden tillfreds med att jag uppnått allt det jag drömde om att uppnå. Jag gjorde så fast besluten om att lämna den delen av livet bakom mig och leva ett enkelt liv med ett vanligt jobb och vara en närvarande pappa för mina yngsta barn.

Hemflyttad till Sverige insåg jag rätt snart att det Sverige jag växte upp i inte längre existerar – Att den möjlighet Sverige gett mig att förverkliga mina drömmar inte längre finns där för kommande generationer med mindre än att vi ändrar kurs och driver en politik som återskapar ett SOLIDARISKT och KÄRLEKSFULLT samhälle präglat av JÄMLIKHET.

Det var i upptäckten av detta som lågan att anta en ny utmaning tändes. Denna gång utmaningen att förändra och återställa den ordning som rådde när jag växte upp. Det är den upptäckten som på nytt fyllde mina energiförråd med kraft – Den kraft och den outtröttlighet som behövs för att skapa förändring.

Det är därför jag engagerat mig politiskt – Inte för att passivt stödja ett politiskt parti utan snarare för att anta utmaningen att förändra och skapa förändring genom eget engagemang och genom att driva på för förändring i den riktning jag önskar.

Valet av politiskt parti var inte speciellt svårt – I grund och botten har jag alltid varit Socialdemokrat – Detta därför att Socialdemokratin för mig är det enda alternativet för alla människor som likt mig sätter KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE före allt annat både i livet och inom politiken.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

2 kommentarer

  1. Eva

    Alla människor har väl en uppfattning på vad som dom tycker är bra eller mindre bra med samhället runt om. Det blir nog uppfattat som mycke ’klaging’ kanske just för att folket inte ställer frågotna till politikerna! Man klagar till varann,sosiala medier etc istället,och då behöver man inte ha några lösningar! Alla har inte talets gåva i politiken,jag är en,men fölger med i debatten och är politisk intresserad. Därför tycker jag att politikerbloggar f.eks är ett bra sätt och få inblick i vad den enkelte politiker har för mål och mening. Där tycker jag din blogg är interessant och fölga,för det värkar inte som du bara säger saker utan också har förslag på lösningar. Faktiskt menar jag att idag är det viktigare än någonsin och ha politiker som är klar och tydlig och inte bara är där för och få billiga poäng för sitt parti. Jag som välgar kan känna otrygghet för mina barn och barnbarns framtid,och då i tillegg ha politiker som ’spär’ på osäkerheten gör inte den känslan bättre. Ygeman f.eks är en klar politiker,bara som en parantes!Så är det viktig att man också får vara oenig och kritisere beslut utan att det ska föra till eksludering från samhällsdebatten,det ser vi jo vad resultatet kan bli av det!Ha en fin dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.