Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kan vi lära något av demokraternas misstag i USA?

Precis som jag skrev i mitt förra inägg så är det så att demokratiska partiet i USA håller på att begå politiskt självmord när det nu klarlagts att man sätter partielitens väl och ve före väljarnas väl och ve och framför väljarnas önskemål.

Det är på grundval av detta frågan i rubriken uppenbarar sig!

Kan vi socialdemokrater lära något av det som sker i det demokratiska partiet i USA?

För mig är svaret på den frågan självklart JA – Dessutom att vi kan lära oss betydligt mer än vi tror.

För mig handlar politik om att leva som jag lär och om att infria de löften jag gett mina väljare och om att vara lyhörd för väljarnas önskemål.

Som politiker kan vi ALDRIG sätta oss ovanför väljarna och den politik de vill se – Snarare är det så att det är vår plikt att genomföra, eller i vart fall prova att genomföra den politik som gav mig mandatet att företräda mina väljare.

En viktig sak att lära är att rollen som politiker aldrig får bli ett självändamål utan att rollen som politiker blott och allena ska vara att leverera det väljarna önskar att jag ska leverera i form av förslag och ställningstaganden.

Personligen står jag upp för vår socialdemokratiska ideologi som handlar om att i alla lägen sätta flertalet före fåtalet i vår politik och om att alltid fatta beslut som har stark förankring i KÄRLEK – SOLIDARITET – ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE då allt annat vore att svika väljarkåren.

Därför tycker jag att det är hög tid att vi socialdemokrater lär av händelserna i USA och från och med nu bestämmer oss att lyssna på våra väljare och den riktning de vill att Sverige ska utvecklas mot.

Min fasta övertygelse är att merparten eller i vart fall runt 40% av väljarkåren vill se en politik som leder till större JÄMLIKHET och mindre inkomst- och förmögenhetsskillnader.

Kan vi lära av demokraternas misstag i USA och sätta vår politiska agenda efter dessa lärdomar är vi snabbt tillbaka där vi hör hemma naturligt – Dvs. runt 40% av de samlade väljarsympatierna.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Sixtenjonsson

    Du har ju glömt en viktig sak i ditt resonemang nämligen att en jämförelse av valmanskåren i Sverige och USA är ganska orimlig. En amerikan vill förverkliga sina drömmar genom företagande och hårt arbete medan vi svenskars högsta dröm är något helt annat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Drömmarna går att förverkliga även hos oss genom företagande och arbete men därutöver har vi fler sätt att göra detta på än USA därför att vi har sociala trygghetssystem som de saknar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.