Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Typiskt Alliansen att diskriminera handikappade!

Jag blir både arg, berörd och framför allt orolig när jag hör hur en blind egenföretagare som dessutom lider av reumatism nekas färdtjänst till och från sin arbetsplats. Lite lättare blir detta att förstå därför att personen i fråga bor i ett Alliansstyrt Stockholms läns landsting.

Enligt mitt sätt att se på saken är det en självklar rättighet att synskadade och andra människor med handikapp ska ha färdtjänst för att ta sig fram och tillbaka till sin arbetsplats då kollektivtrafiken inte fungerar som alternativ för resorna.

Man kan fråga sig hur Allianspolitikerna tänker i just detta fall då alternativet till arbete i ett eget företag är att leva på bidrag från samhället vilket Alliansen som bekant är starka motståndare till.

Att uppdragsgivarna ska betala resorna när personen reser runt i landet och föreläser är korrekt – Dock bör resorna från bostaden till kontoret och omvänt ske med färdtjänst då allt annat är ren och skär diskriminering.

Detta är ett område där vi som regeringsbärare måste gripa in och sätta ett regelverk på plats som innebär att de regler som gäller ska följas av ALLA landsting/regioner oavsett vilken majoritet som styr.

I ett Sverige byggt på den svenska samhällsmodellens principer är JÄMLIKHET och ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE grundläggande principer som ska se lika dana ut oavsett vart i landet man bor.

Därför uppmanar jag mina partikamrater i Riksdagen med Gabriel Wikström i spetsen att skyndsamt fatta nödvändiga beslut så att händelser likt den jag beskrivit ovan inte kommer att inträffa för andra i en framtid.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

En kommentar

  1. Krister

    Om du kontaktar Synskadades Riksförbund så
    får du veta att det förekommer oavsett styre i
    kommuner över hela landet.
    Det vet du…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.