Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Fusket med assistansersättning måste leda till åtgärder.

Under flera års tid – Allt sedan det fria vårdvalets och valfrihetsreformernas införande har vi om inte dagligen så i vart fall månatligen matats med tidningsartiklar och avslöjanden om hur det fuskas med assistansersättningen.

Att fusket överhuvudtaget kan ske kan till sin helhet anföras till reformerna jag nämt ovan.

När vi nu ser resultatet av det fusk som kostar samhället och oss skattebetalare åtskilliga miljoner per år finns bara en väg att gå som jag ser saken och det är att återgå till en ordning där valfriheten får stå åt sidan till förmån för assistans tillhandahållen av det offentliga.

I ett demokratiskt land ska vi inte ha system som inbjuder till fusk då en sådan ordning per automatik innebär att mer eller mindre kriminella organisationer kommer att göra allt som står i deras makt för att komma över skattepengar gratis.

Jag kan fullt ut förstå motiven hos de som förespråkade valfrihet men som i allt annat måste man väga riskerna för fusk mot valfrihetens fördelar och som jag ser det väger samhällets skäl till att skydda samhället från fusk tyngre än valfrihet i detta fall.

Därför vill jag så skyndsamt som det är möjligt se att valfriheten tas bort och att all assistans utförs genom offentlig sektors försorg.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

8 kommentarer

 1. Jan

  Jag håller med dig i grunden. Det går dock inte att reversera stora politiska reformer. Protesterna i riksdagen samt hos lobbyister skulle bli för stora. Socialdemokratin är för svag (har för litet stöd) för att föra politiken numera. Dessutom är man splittrad i frågan. Socialdemokratin har inte någon tydlig linje här. Man förhalar frågan istället genom att tillsätta utredning efter utredning.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är just det vi ska bli över tid – Starka och tillbaka till den nivån där vi kan driva den politik vi vill driva.

   Att rulla tillbaka stora genomförda reformer är inget problem av samma anledning som vi skapade och byggde offentlig sektor stark under socialdemokratins storhetstid.

 2. Petter

  Jo din regering har mycket att göra och de utreder och utreder ,men mer blir det inte!!
  Och de är duktiga på att blunda för verkliga problem.
  Titta hur det ser ut i invandrartäta områden ,inget görs`??
  Titta på hur det ser ut på festivaler med tafs och våldtäkter ,vilka utför dessa.
  Inte ens detta vågar de ta tag i, varför??
  Skolan skulle Fridolin fixa på 150 dagar tror jag det var, vad händer ?? INGET
  De slår sig för bröstet och tycker de skaffat en massa arbetstillfälle, detta är företagen och konjunkturens förtjänst.
  .

  • andersforss (inläggsförfattare)

   En hel del har hänt och otroligt mycket kvarstår att åtgärda.

   När jag tittar på den statistik som är mycket svår att tyda så tyder allt på att våldtäkter och tafsande till övervägande del har svenska gärningsmän men här behöver vi göra som jag sa i ett tidigare inlägg i just det ämnet och ta reda på varför det sker och hur verkligheten ser ut.

 3. Caanita

  Utreda, undersöka, titta på, ta reda på……. Nu ska svenskarnas sexliv utredas, till vems nytta?
  Gör något åt tafsandet och beteendena som redan idag gör det nästan omöjligt att som kvinna vistas
  på en festival e dyl.
  Sedan spelar det ingen roll vad förövaren har för härkomst, svensk eller invandrare, det är beteendet som ska stävjas.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis beteendet ska stävjas men för att kunna göra detta på rätt sätt behöver vi ta reda på om sådant som tidigare passerade utan anmälan som sexuellt ofredande nu gör så – Detta så att vi vet om fenomenet är nytt eller om det funnits hela tiden.

   Låt mig dessutom säga att sexuella ofredanden är fel och något som ska stävjas oavsett hur mycket resurser som behöver sättas in.

 4. Jonas E

  Det är väl egentligen inte valfriheten som är grundproblemet, det är svårigheten och oviljan (från dom som införde det från början) att faktiskt kontrollera att valfriheten sköter sig som är problemet, och lösningen skulle nog vara att återinföra der i offentlig regi, då en kontrollfunktion av valfriheten skulle bli mer kostsam än att återinföra det i det offentliga – där en sådan kontrollfunktion redan finns sen länge !.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Visst kan man kontrollera privata utövare men precis som du säger blir detta dyrare för samhället totalt än att utföra det i offentlig regi – Därav min linje om att all personlig assistans ska återföras till det allmänna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.