Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Aida Hadzialic visar att hon lever som hon lär.

Trots att jag tycker att det är synd att Aida Hadzialic begår det misstag hon begår så tycker jag att det hedrar henne och är mycket rakryggat av henne att leva som hon lär och avgå som en följd av det inträffade.

Det är den typen av handlande jag länge efterlyst inom politiken – Att man lever som man lär.

Om man är riksdagsman och/eller minister så är det viktigt att följa de lagar som finns och då oavsett vad man tycker om dessa. Som politiker får man aldrig använda sig av gräddfiler eller förmildrande omständigheter. Som politiker måste man gå före och vara ett föredöme på alla plan.

Det förvånar mig att statsvetare såsom Bjereld och Hinnfors tycker att straffet att måsta avgå är för hårt även om jag förstår att deras syn beror på att de är en del av etablissemanget – Ett etablissemang som i mångt och mycket skaffat sig egna regler och ett beteendemönster som vanliga medborgare aldrig tillåts att leva efter utan att straffas.

Personligen hyllar jag Aida’s beslut att ta konsekvenserna och avgå. Hennes handlande inger hopp inför om att det kommer att finnas en framtid som innehåller politiker som faktiskt lever som de lär och tar ansvar för sitt eget handlande i alla lägen.

Jag är säker på att Aida kan återkomma i en framtid då hon fortfarande är rätt ung. Dessutom tror jag att det är bra för henne att få ordentligt med tid att fundera över det inträffade och bygga sig själv starkare inför framtida utmaningar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

7 kommentarer

  1. Alexander

    En minister som kör på fyllan är nästan lika illa som en sverigedemokrat som skriver neger på Facebook. Fast å andra sidan har hon ju utländskt påbrå, och det är naturligtvis en förmildrande omständighet i dagens rasistiska samhälle. Förmodligen ligger Jimmie Åkesson bakom detta, han är skyldig till motsatsen bevisats.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så stod det i artikeln jag läste i VK men har du inte sagt det så ber jag om ursäkt om jag uttryckte mig så – Rätt ska vara rätt även från minn sida.

  2. Gerd

    Bra att hon tog beslutet att avgå. Hon avväpnar då skandalpressen. Jag har inte sett någon rubrik där det står att hon åkt dit för 0,2 promille vilket inte är rattonykterhet inte rattfylla som nu basuneras ut.

  3. Jan

    Trams. 0,2 promille är ingenting att avgå för. Såtillvida att det inte upprepas. Det är bara Sverige som har så stränga gränser för rattonykterhet. En pudel och två veckors time-out hade räckt. Politiker är inte perfekta i alla fall. Om nu det är något att eftersträva.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En rattfylla eller att köra rattonykter är ett brott som man straffas för och åker man dit som minister så är det rakryggat och rätt att avgå. Skulle det inte vara så kan vi lika gärna avskaffa allt vad lagar och regler heter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.