Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jämtins avgång öppnar för en tydligare Socialdemokratisk politik.

Med Jämtins avgång öppnas möjligheten att forma den klara och tydliga socialdemokratiska profil och politik som jag och säkert många med mig saknat under rätt lång tid.

Precis som andra som uttalat sig anser jag att partiet alltid ska stå fast vid sin ideologi och den politik den förespråkar även om vi när vi som regeringsbärare måste kompromissa för att kunna regera landet.

Det finns inget som säger att det inte kan vara skillnad på den politiska övertygelsen och den politik man tvingas föra om man regerar i minoritet även om det självfallet måste finnas gränser för hur stora eftergifter man kan göra som parti utan att förlora sin politiska identitet.

Sitter vi i en majoritetsregering ska dock partiets politik och regeringens politik vara densamma.

Den som följer min blogg vet att jag förespråkar en återgång till den traditionella typen av socialdemokratisk politik som genomsyrade den socialdemokratiska rörelsen under Erlanders och Palmes regeringar – Den politik som strävade efter ett JÄMLIKT och SOLIDARISKT samhälle byggt på de principer vi socialdemokrater idag kallar den svenska samhällsmodellen.

Av alla efter förmåga och åt alla efter behov måste på nytt bli ledstjärnan i den politik vi som parti förespråkar.

Jag vill därför se att vi tillsätter platsen Jämtin lämnar med en person som har både kraft och styrka att ena partiet och forma den strategi vi ska gå till val med. Min övertygelse är att det finns många väljare runt om i Sverige som väntar på att socialdemokraterna ska återgå till att föra den traditionella socialdemokratiska politik jag förespråkar.

Det är inte politiken som behöver förändras utan sättet på vilket vi förklarar den för väljarna. Jobb, bostad, socialtrygghet och välfärd för alla måste stå högst på prioriteringslistan för alla socialdemokrater.

Gör den det så har vi alla chanser i världen att på nytt bli det 40% parti vi naturligen borde vara om väljarna till fullo förstår vilken sorts samhälle vår politik strävar efter att bygga.

KÄRLEK – SOLIDARITET – ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE och en kamp för ett JÄMLIKT samhälle med mindre inkomst- och förmögenhetsskillnader och ett samhälle där vi alla inkluderas är vägen framåt.

Det är därför jag vill att vi återgår till att föra den politik som framgångsrikt byggde välfärdslandet Sverige- Den politik som ser till att vinsterna av allas arbete fördelas rättvisare än idag.

Helt enkelt den politik som garanterar att vi bygger ett Sverige som är byggt på den svenska samhällsmodellens principer.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Jan

    Jag är inte så säker på det. Det är numera viktigare vilket kön efterträdaren har än vilka egenskaper denne besitter. Att hoppas på en återgång till folkhemssocialismen, som du gör, är nog att bedra sig själv. Det kommer inte att ske. Man måste nog inse att socialdemokratin, till stora delar, har spelat ut sin historiska roll. Arbetarrörelsen har inga svar på framtidens (eller ens nutidens) frågor. Även om man lustigt nog kallar sig för framtidspartiet.

    Den socialdemokratiska regering som avträder i oktober 2018 blir nog den sista socialdemokratiska regering vi ser under lång tid framöver. Det här insåg, naturligtvis, Carin Jämtin, som såg till att ordna (det här jobbet är tillsatt innan det utannonseras) till sig ett toppjobb innan skeppet strandar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Arbetarrörelsen har på inget sätt spelat ut sin roll . Snarare är det just den som har framtiden för sig både i Sverige och i Europa om vi ska skapa fred, jämlikhet och harmoniska människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.