Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Erdogan och Turkiet borde skämmas.

Jag har tidigare skrivit inlägg om att Europa och EU borde säga upp bekantskapen med Turkiet och införa embargon mot landet. En uppmaning som blir än aktuellare med det sista utspelet om att tillåta sex med barn så unga som 12 år i Turkiet genom att tillåta barnäktenskap.

EU och dess länder varken kan eller ska låta sig utpressas av Erdogan och hans anhang – Detta oavsett vad han hotar med och precis som jag sagt tidigare så kan EU utan problem stoppa en ny flyktingvåg om Erdogan skulle öppna gränserna så länge vi bestämmer oss för det och avsätter de resurser som behövs för att skydda EU:s gräns mot Turkiet.

Det är hög tid att fler länder än Sverige med Margot Wallström i spetsen på allvar vågar stå upp och kritisera Turkiet när de så flagrant bryter mot internationella konventioner och regelverk.

Hennes kritik väckte starka reaktioner i Turkiet och nu vill man från turkiskt håll påstå att författningsdomstolens dom är missförstådd och att man i själva verket vill stärka barns skydd – Något som för mig låter som en efterhandskonstruktion efter massiv kritik från ett flertal håll.

Framtiden får dock påvisa vad som är rätt och fel i tolkningen av domen – Fram tills bevis kommer på att det faktiskt är så att domen kom till för att stärka barns skydd kommer i vart fall jag att tolka den på samma sätt som Wallström.

För mig är det helt klart så att det är Erdogan som iscensatt kuppförsöket för att stärka sin egen makt och genomföra de åtgärder han och hans partiledning planerat sedan länge. Detta samtidigt som man hotar de som vågar kritisera med repressalier och med att bryta ingångna avtal.

När EU protesterar vänder sig Erdogan mot Ryssland trots frostiga förbindelser. Trots att Putin tog emot honom avslöjade Putins kroppsspråk att han inte har något som helst förtroende för Turkiet och dess regering och därför har EU inget att frukta även om de står på sig i sin kritik mot Turkiet och dess regering.

Som varande demokratiska länder ska och kan EU aldrig acceptera diktatoriska fasoner och brott mot internationella konventioner oavsett i vems namn brotten genomförs. Vill Turkiet närma sig EU måste det vara så att Turkiet och dess regering får foga sig i och anpassa sig till det regelverk som EU och dess medlemsländer bestämmer.

Sätter vi press på Turkiet genom att införa sanktioner mot landet är jag helt övertygad om att Turkiets folk förr eller senare kommer att rösta bort Erdogan om han inte tar sitt förnuft tillfånga och återställer demokrati och demokratiska spelregler i Turkiet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.