Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Skandal att Visit Sweden saknar kollektivavtal!

Jag brukar ofta skriva om att staten och regeringen ska föregå med gott exempel och leva som de lär. I 48 av 49 av de företag staten äger helt eller delvis finns kollektivavtal men i Visit Sweden som staten äger till 50% saknas kollektiv för de 27 anställda som finns i Sverige vilket är skandalöst enligt mitt sätt att se på saken.

Statliga och offentligt ägda bolag ska självfallet ha kollektivavtal för sina anställda då allt annat är otänkbart. Därför vill jag att Visit Sweden snarast rättar till detta och tecknar kollektivavtal med omedelbar verkan.

Bolagsledningens utspel om att man gärna tecknar kollektivavtal om de anställda kräver detta är ett klent försvar från en företagsledning i ett halvstatligt företag. Kollektivavtal är en självklarhet och får jag bestämma borde tecknande kollektivavtal vara ett lagkrav för alla företag som har anställd personal.

Det inträffade visar även att staten som ägare måste ha en bättre kontrollapparat för att säkerställa att hel- och/eller delägda bolag lever upp till lagar, regler och till den värdegrund som råder i Sverige.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Micke

    Håller med fullständigt.

    Inte på något sätt får man börja tumma på kollektivavtal tecknandet för det blir lätt ringar på vattnet och sprider sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.