Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

KD är ett splittrat parti i frågan om SD.

Det råder helt och klart en stor splittring inom Kristdemokraterna om huruvida SD är ett rasistiskt parti och om huruvida SD är ett möjligt parti att samregera med. Ebba Busch Thor säger att SD inte är rasistiskt medan andra medlemmar bland annat Magnus Jacobsson säger att de är ett rasistiskt parti.

EBT verkar desperat och det är bra att hon tar bladet ur munnen och bevisar hur desperat hon är vad gäller den framtida regeringsmakten.

Hennes utspel kommer med all sannolikhet att leda till at än fler medlemmar och möjliga väljare överger KD efter detta uttalande och att KD därför med bred marginal hamnar under 4%-spärren vid tidpunkten för nästa val.

Jag är rätt säker på att både Alf Svensson och andra kristna KD anhängare fått nog av en politisk linje som går rakt emot de kristna idealen och därför röstar på ett annat parti.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

28 kommentarer

  1. Alexander

    Din käre ledare kallade SD för fascister, det gör han inte längre. Dessutom har han anammat den politik som han tyckte var rasitisk/nazizstisk. Den logiken får bara en sosse ihop….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi har inte ändrat inställning i frågan – vad vi däremot gjort är att reagera på en ohållbar situation när så många sökte sig till vårt land för att skapa en ordning som innebär att vi inte tar emot fler än vi kan hantera.

  2. Jan

    Du har nog inte förstått hur partigängare fungerar. Inte övergav Torbjörn Fälldin Centerpartiet trots att det numera är ett nyliberalt parti. Det handlar om röstmaximering. Särskilt viktigt för lindansare som Kristdemokraterna.

    Det finns ett brett folkligt missnöje med massinvandringen från Afrika och Mellanöstern. Den frågan kommer enbart att öka i betydelse ju närmare valet vi kommer. Sedan kan man ju diskutera hur kristna värderingar sammanfaller med en muslimsk invasion av Sverige och Europa. Det här har vi bara sett början på än.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kommer att få den effekt jag påstår att det kommer att få det är bara följa kommande opinionsundersökningar så ser kommer vi att bli varse vem av oss som har rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är din benämning på vad som kännetecknar en rasist – För egen del avgörs detta av andra värden t.ex. att man vill skicka tillbaka alla som invandrat och stoppa invandringen helt och hållet.

  3. Alexander

    Anders

    Jag anser att du som socialdemokrat är rasist eftersom att ditt parti nu för en restriktiv invandringspolitik. Vad säger du om det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är upp till dig att tycka som du vill. Själv anser jag inte det därför att vår åtgärd är påkallad av en hastigt uppkommen situation ingen på förhand kunnat förutse. Dessutom står vi fast vid vår hållning i invandrarfrågan och skapar därutöver en helt ny och fungerande integrations- och migrationspolitik som kommer att hålla åtskilliga år in i framtiden.

      • Jonas E

        Den restriktiva invandringspolitiken som nu införts, blev så för att det fanns i slutändan ingen annat val för S och MP – trycket blev helt enkelt för stort på flyktingmottagningen ………… SD ville bli restriktiva långt innan trycket var för stort – så skillnaden är att SD velat göra detta sen flera år tillbaks, men S och MP ville inte – men var tvungna !.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är en korrekt analys – Vi blev tvungna för att kunna garantera ett värdigt mottagande. Med naturliga volymer behövs inga begränsningar.

          • Ag

            Ganska kliché artade svar Anders! Din partiledare stod och sa att det fanns inga tal när det gällde antal flyktingar. Sedan när det flertalet hade sagt i månader att det var ohållbart. Då ändrade ni strategi och stängde gränserna. Vilket folket och då SD hade sagt behövdes under ett flertalet månader. Ändå håller du fast att ingen hade kunnat förutse det ? Vilket är S linje. Men faktum kvarstår att ni har tagit beslut som SD förutspråkafde 6 månader tidigare. Hade dom en spåkulan tro? När Löfven sa att vi stänger inga gränser ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Den stora anstormningen som blev verklighet var inget någon trodde på – Alla länder Sverige och Tyskland blev helt tagna på sängen och därför blev vi tvungna at reagera.

  4. Alexander

    ”Med naturliga volymer behövs inga begränsningar”

    Fast alla volymer har ju begränsningar. Annars är det fri invandring. Du får inte ihop ditt resonemang….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När jag pratar naturliga volymer avser jag en invandring mellan 30.000 till 50.000 per år. dessa behövs om vi ska bli ett land med runt 30 miljoner invånare runt 2050. Dock måste invandringen ske i jämn ström samtidigt som integrationspolitiken fungerar fullt ut så att alla som kommer får ett jobb och har en bostad att bo i.

  5. Alexander

    Anders

    Om ditt parti får behålla makten kommer alltså invandringen inte att överstiga 50 000/år? Har du/ni förankrat det med Vänsterpartiet och Miljöpartiet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag räknar med att vi kan regera själva inom sinom tid och att vi inte ska vara beroende av dessa partier och för mig är det viktigt att vi tar emot de som kommer i en takt som innebär att vi kan ge dem ett värdigt mottagande och integrera dem på ett bra sätt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om vi når 40% eller mer är det realistiskt att regera själv med passivt stöd från andra – Om inte måste vi samregera och då föredrar jag precis som jag tidigare sagt att göra så med C och L vilket är fullt möjligt då vår syn inte ligger allt för långt från varandra.

          • Alexander

            Ert stöd ligger nu på 25-27%. Vad tyder på att ni ska nå upp till 40% inom två år? Nya upplopp och stenkastningar i Södertälje och Göteborg, är ni inte tillräckligt solidariska i er politik? Blir lite orolig för min pension eftersom att det är dessa människor som ska rädda vår välfärd…..

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det tar tid att vända en oceanångare men manövern är inledd och vår politik börjar nu leverera på område efter område.

          • Jonas E

            Med tanke på all negativ press S fått på sistone, och lär få framöver om man inte slutar med sin hybris och sitt centraliseringstänk, så bör ni antingen fundera på att börja inkludera alla i er politik, alternativt vilka ni ska samarbeta med efter valet …………. för jag kan lova att ni tappat många väljare på sistone – bland annat för er behandling av byaskolorna, men också för vad ni prioriterat istället !.
            Jag vet att du inte håller med mig, men det är vad väldigt många tycker – så där har ni att jobba med innan några 40% är aktuellt !.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är övertygad om att vi kommer att nå 40% eller i vart fall i närheten om vi driver rätt politik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Personligen lyssnar jag på alla och som du säkert upptäckt så har jag vid många tillfällen en annan åsikt än den mitt parti har just för stunden – Åsikter jag driver internt för att få besluten i den riktning jag förespråkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.