Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Socialdemokraterna fortsätter att leverera – Nu satsar vi extra för att stoppa den olagliga cabotagetrafiken.

Allt sedan vi socialdemokrater tog över regeringsmakten har vi levererat det vi utlovat och det vi ser är nödvändigt i strid ström. Reform efter reform faller på plats och jag gläds extra mycket över att saker jag bloggat och debatterat om blivit verklighet och fortsätter bli verklighet trots att många belackare hävdat att det jag föreslår är emot vår partilinje.

Kanske är det så att partiledningen använder min blogg och mina förslag för att finna lösningar? Skämt åsido – Att vi levererar på område efter område är glädjande och något som över tid kommer att stärka oss som parti och stärka våra väljarsympatier.

Väljarna får helt enkelt bevis för att socialdemokratisk politik fungerar och bevis för att socialdemokratisk politik levererar.

En sak som gläder mig extra mycket är att vi nu beslutat oss för att anslå 100 miljoner extra under en 4-års period som ett första steg i att bekämpa den olagliga cabotagetrafik som brett ut sig i Sverige.

100 miljoner under 4 år eller 25 miljoner per år är förvisso inga gigantiska summor – Dock är beloppet större än 0 kronor tillräckligt stort för att göra skillnad initialt och se till att specialutbildade poliser finns ute på våra vägar för att genomföra kontroller under årets alla dagar.

Dessutom borde de bötesbelopp dessa poliser och trafikinspektörer drar in när kontrollerna väl startat innebära att vi kan bygga ut antalet kontrolltillfällen i snabb takt. Dagens volymer av olaglig cabotagetrafik innebär sannolikt att vi kan finansiera alla kontroller med bötesintäkter om vi genomför den på rätt sätt.

Att få stopp på den olagliga cabotagetrafiken där utländska lastbilar bemannade av utländska förare kör olagliga inrikestransporter i Sverige måste stoppas om svensk åkerinäring ska överleva. Förutom att lönedumpa och undegräva överlevnaden för svenska åkeriföretag så utgör dessa utländska lastbilar stora risker i trafiken.

Undermåliga fordon med dåliga däck framförda i hög hastighet och under längre körtid än vad lagen medger av förare som många gånger är påverkade av alkohol är en riskfaktor i trafiken och orsaken till att antalet lastbilsolyckor ökat i Sverige.

Därför är det bra att vi socialdemokrater uppmärksammat detta problem och levererar för att stoppa det.

Ett jämlikt och solidariskt Sverige behöver en regering som levererar – Det är därför Sverige och svenskarna mår bäst när en socialdemokratisk regering styr landet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

2 kommentarer

  1. Jonas E

    Min fru blev prejad av vägen av en utlandsregistrerad lastbil för en par vintrar sedan – hon mötte honom på snöig vinter väg och han körde i mitten så hon fick välja diket eller frontalkrocka ( det går att mötas på den vägen ) , han stannade inte ens………… en granne såg bilen senare i en korsning – måste ha varit den då timingen + färgen stämde perfekt……… dåliga/halvsläta däck och utlandsregistrerad – noterade han, dock inget regnummer ( det gick ju inte att anmäla utan nummer ) …… han är åkare själv så därav att han noterade allt detta !.

    Det är ju bara en tidsfråga innan en dödsolycka inträffar när det körs omkring lastbilar i dåligt skick och oansvariga chaufförer – var ju nära nog för min fru !.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – det är därför det är mycket angeläget att lösa problemet och det permanent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.