Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Veronica Kerr är ute och cyklar i fråga om skatternas betydelse för bra vård.

Det är helt klart så att KD:s Veronica Kerr är ute och cyklar i fråga om skattesänkningarnas inverkan på äldrevård och annat.

Förvisso har hon rätt i att kommunens kostnader för den egna kommunala hemtjänsten gått ner något. Att den gjort så är dock ett resultat av att kommunen nu liksom de privata utövarna betalar sämre därför att även kommunen använder sig av osäkra visstidsanställningar, delade turer och ”sovande natt” som innebär att man som arbetstagare inte får betalt för all tid man tillbringar på jobbet.

Hon påstår på sin blogg att privata inslag i vården har förbättrat vården – Ett uttalande som är helt fel. Privata inslag inom vården har inte förbättrat vården utan snarare skapat sämre arbetsförhållanden och mindre bemanning med höjda sjukskrivningstal som följd.

De pengar som alliansregeringen slarvat bort i skattesänkningar skulle behövas för att höja personaltätheten och för att förbättra och bygga ut vården så att alla som behöver kan få den hjälp de ska ha.

Behovet av vård är samhällets och inte individens ansvar i ett demokratiskt land – I vart fall i ett land där den egna plånbokens storlek aldrig ska tillåtas styra om man får vård eller inte.

Därför tycker jag att Veronica Kerr borde läsa på i ämnet innan hon uttalar sig.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.