Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Anders Ågren och Edvard Riedl bör be Umeåborna om ursäkt.

Riksdagsmannen och moderaten Edvard Riedl – Ivrigt påhejad av moderate kommunpolitikern Anders Ågren försökte ”göra en höna av en fjäder” genom att envetet hävda att det är fakta och inte ett rykte att Västra Länken i Umeå är hotad tack vare nya utredningsdirektiv från regeringen till Trafikverket – Något som via ett officiellt uttalande från ansvarig minister visat sig vara inkorrekt.

För egen del är jag inte särskilt förvånad över detta tilltag därför att Edvard Riedl många gånger envetet hävdat att det är ”fakta” att moderaternas så kallade ”Arbetslinje” skapar fler jobb – Något alla som läser på och betraktar tillgänglig statistik vet inte stämmer.

Riedl’s arbetslije är bara ett annat ord för att slå mot den lille samhällsmedborgaren och se till att de rika kan bli rikare på de fattigas bekostnad – Detta genom att slå sönder välfärd, fackföreningsrörelse och anställningstrygghet. Dessutom vill han nu ha en ”hottad” version av arbetslinjen där där man lägger till sänkta ingångslöner till övriga parametrar för att öka företagens vinster än mer.

Arbetslinjen innebär att färre arbetstagare ska göra mer arbete under större stress och högre arbetsbelastning för att skapa högre vinst för företagen. Ska man försöka förklara arbetslinjen matematiskt ser ekvationen ut på följande sätt: (Färre arbetstagare + Högre produktion + Mer Stress + Högre arbetsbelastning + Högre vinst = Arbetslinjen)

Denna gång tycker jag dock att herrar Riedl och Ågren gått alldeles för långt och oroat Umeåborna alldeles i onödan i sin desperata kamp för att komma ut ur den massiva medieskugga de befunnit sig i under en längre tid.

När ansvarig minister nu avfärdat detta som just ett ogrundat rykte utan sanningshalt tycker jag att vore klädsamt om Riedl och Ågren be Umeåborna om ursäkt för den onödiga oro de skapat bland Umeåborna.

Som ansvarstagande socialdemokrater nöjer vi oss med att Riedl och Ågren ber alla Umeåbor om ursäkt – Detta därför vi sedan länge är vana vid att dessa herrar inte skyr några som helst medel för att skapa publicitet för sig själva och sin egna person och därför aldrig kommer att be oss socialdemokrater om ursäkt för det inträffade.

Sedan är det en självklarhet från vår sida att bjuda in herrar Riedl och Ågren till politisk debatt – Men då på villkor att vi debatterar och diskuterar riktiga politiska spörsmål och inte påstådda rykten.

Jag har full förståelse för att det kan kännas trist att inte ha en politisk agenda som attraherar väljare och media men att använda så låga grepp som att sprida falska rykten och oroa Umeåborna i onödan är precis som Andreas Lundgren skriver ett moraliskt haveri av aldrig skådat slag.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

6 kommentarer

  1. Petter

    Jag har inte kunnat utläsa var dessa bevis kommer från att det är M ,är det så är det givetvis inte bra. Sen är det väl så att även S går fram med lögner.
    Men vill nog gärna se bevisen som Lennart och ni övriga påstår sig ha.
    Finns inte dessa är det riktigt illa. Falsk information blir lätt sanningar på nätet ,både från höger och vänsterhåll.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser VK på nätet så tillstår Edvard Riedl att det är så som Lennart säger och att han (Edvard) säger att det är fakta och inte ett rykte.

      • Jonas E

        Problemet är att Moderaterna inte ens ser felet i hur dom agerar – 8 år i regeringsställning med siffertrix som huvudgren har nog förblindad dom skulle jag tro !.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Eller så är det så att den precis som jag beskyllt dem för har en dold agenda och att denna agenda nu avslöjas i rask takt därför att sanningen hinner ikapp.

          • Jonas E

            Ja jag vet inte, – kan vara så,
            Jag har ju debatterat en hel del med just Reidl – han är rätt ideologiskt förblindad, så risken är att han inte ens ser felet i det han gör/gjort !.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så är det definitivt. Riedl är om något den ”partimegafon” han beskyller hans Lindberg för at vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.