Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det är illa ställt med liberalismen hos Liberalerna.

Alla liberaler som kommenterar mina olika inlägg brukar vara mycket snabba med att säga att de är liberaler därför att liberalismen står för individens frihet att själv bestämma vad man vill tycka och vad man vill göra. Dock verkar det inta vara så mycket bevänt med denna liberalism och valfrihet i partiet Liberalerna sett till dagens händelser i partiet.

Att utesluta och kasta ut en partimedlem – I detta fall Birgitta Ohlsson därför att hon redovisar en annan syn än partiledaren Jan Björklund och övriga i partistyrelsen i fråga om SD påvisar att det inte existerar någon liberalism hos Liberalerna – I vart fall inte i fråga om valfrihet och självbestämmande.

Snarare är det så att man påvisar precis de egenskaper som dessa liberaler brukar pådyvla oss socialdemokrater – Nämligen att vi tvingar alla att tycka lika och följa samma mönster.

Hur man fortsatt kan påstå att man är liberal och företräder valfrihet och samtidigt utesluta och kräva personens avgång när denna använder sig av den valfrihet man säger sig förespråka övergår mitt förstånd.

Liberalernas handlande idag understryker än en gång precis det min gode vän brukar upprepa med jämna mellanrum – Nämligen att Sett till ideologin som den är nedskriven i partiprogrammet är vi nog alla liberaler men det j—a partiet kan ju ingen vettig människa rösta på”. 

Till skillnad från Liberalerna är vi i mitt parti Socialdemokraterna fria att tycka precis vad vi vill och uttrycka vår egen åsikt.

Demokrati och demokratiska spelregler innebär att man som ansvarstagande partimedlem bör avstå från att rösta emot sitt eget parti i t.ex. riksdagen och andra politiska församlingar om majoriteten fattar ett annat beslut än det man själv förespråkar. Uppstår ett sådant läge har man två val att göra – Endera stödjer man majoriteten eller så släpper in en ersättare som röstar istället för en själv i just den frågan.

Jag vill därför hälsa alla liberaler som efter dagens besked om att liberalismen bara är ett tomt ord i partiet Liberalerna och därför önskar byta parti välkommen till oss Socialdemokrater.

Jag kan inte garantera att era åsikter kommer att vinna majoritetens gillande i vårt parti – Vad jag däremot kan garantera är att ni alltid tillåts ha en egen åsikt i alla frågor och att ni till skillnad från det toppstyrda partiet Liberalerna öppet får framföra och offentliggöra denna åsikt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.