Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Stor heder åt Balticgruppen.

Jag vill på detta sätt framföra ett stort tack till Balticgruppen och deras beslut att gå in med ytterligare 300.000 kronor till UIK FF – Beslutet hedrar er och jag är extra glad att Balticgruppen bestämmer sig för att satsa extra pengar på just damidrott.

Senast idag läste jag läste jag en artikel om hur det skulle behövas ett jämställdhets perspektiv även inom idrottens värld. Ett av exemplen var hur Svenska Spel gav hela 92 miljoner till herrfotbollen men bara 15 miljoner till damfotbollen trots att antalet utövare – I vart fall i lägre åldrar är ungefär lika stort.

Damidrott är minst lika viktig som herridrott och därför borde dam och herridrotten få lika mycket pengar.

Men som sagt – All heder åt Balticgruppen och deras beslut att satsa på UIK. Förhoppningsvis är denna satsning bara början på en ordentlig satsning på en av Umeås stora idrottsföreningar och ett av Umeås mest kända varumärken.

Med rätt uppbackning är jag säker på att UIK på nytt kan bli den stormakt inom den internationella damfotbollen som de en gång var. Med rätt ekonomiska förutsättningar och med rätt ledning är detta möjligt.

Dessutom tycker jag att det är bra att en av de stora aktörerna i Umeås näringsliv går före och visar vägen för andra företag såsom varande ett gott exempel på att det är viktigt att ge tillbaka till de som utgör grunden för ens verksamhet.

Tack Balticgruppen och familjen Olsson!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.