Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaten Edward Riedl framstår som en dålig förlorare.

I dagens Västerbottensnytt så uppmärksammas det faktum att det är Moderaterna och mer specifikt Edward Riedl som ligger bakom nyhetssajten  Nyheter i Västerbotten och då utan att klart och tydligt säga att denna nyhetssajt tillhör Moderaterna och Riedl och att nyheterna därför är vinklade och skrivna utifrån Riedl’s moderata grundvärderingar.

När Västerbottensnytt intervjuar Edward Riedl säger han att de startat sajten därför att SVT med flera medier inte ger dem den mediatid de anser att de bör ha och därför att SVT och andra medier inte rapporterar nyheter på det sätt moderaterna önskar.

Detta bekräftar det jag sagt hela tiden – Att Edward Riedl och även Umeås Anders Ågren befinner sig i medieskugga och därför är desperata – Till och med så desperata att de nu framstår som dåliga förlorare därför de valt att skapa en egen nyhetssajt under falsk flagg.

Att starta en nyhetssajt under falsk flagg där man sprider falska nyheter med kraftig politisk vinkling är att blunda för det riktiga problemet som är att väljarna och därmed medierna tappat intresse för Riedl och Ågren och baserat på den politik de står för.

Intresset från väljare och media kommer inte tillbaka på detta sätt mina herrar – Därför borde ni istället för att trumma på i gamla fotspår och starta en egen nyhetssajt under falsk flagg fråga er själva varför väljarna tappat intresset för er politik och vad ni kan göra för förändringar för att skapa en politik som väljarna vill veta mer om.

Dessutom hävdar jag fortfarande att man ska vara ärlig och uppriktig mot väljarna i alla lägen. Är nyhetssajten en moderat propagandakanal för herrar Riedl och Ågren bör detta framgå klart och tydligt så att alla som läser det som skrivs på sajten vet att innehållet är politiskt färgat utan sedvanlig journalistisk neutralitet.

Slutligen så tycker jag att det är en farlig utveckling att politiska partier skapar medier som är ensidiga. Journalistik ska bedrivas av journalister och i vanlig ordning är det helt ok att ledarsidan är politiskt färgad. Allt annat innehåll ska vara neutralt.

Ska vi driva politisk kampanj finns andra vägar att gå – T.ex. denna väg via en blogg där ingen som läser bloggen missat att jag som skriver är socialdemokrat och att de åsikter jag framför därför vilar på socialdemokratisk ideologisk grund.

Fyller man dessutom bloggen med innehåll och ämnen som intresserar väljarna och medborgarna så kommer den att bli flitigt läst och kommenterad och därmed ett forum för en levande politisk debatt på ett helt annat sätt än en nyhetssajt som trummar ut politiska budskap utan att tala om från vem de kommer.

För egen del tycker jag att Edward Riedl allt mer framstår som en dålig förlorare – En förlorare som tycker att det är orättvist att han förlorat och en förlorare som saknar insikt om varför han förlorat.

För mig är det självklart att vi ska ha en livlig politisk debatt i vårt samhälle – Det är jag den förste att tillstå. Dock ska vi bedriva denna debatt öppet och spela med öppna kort och inte via vinklade medier utan klar och tydlig politisk avsändare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

  1. Micke

    Kan tillägga att när man svarar på inlägg Riedl gjort på sin blogg så får man aldrig ett svar.
    Man kan tycka att en diskussion om ett ämne han är intresserad av skulle vara av intresse för honom, men det är det inte.

    Det här att många politiker inte svarar på rumsrena inlägg i debatten på deras bloggar tycker jag är ett svaghetstecken.

    Du däremot Anders lyfter dig över mängden i detta och ska ha heder för det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tack för berömmet. Min inställning är att man alltid ska svara på kommentarer och ta debatten då detta med råge får anses vara en del av det politiska uppdraget och det politiska kallet.

      I just Riedl’s fall tror jag att det är så att han inte vill släppa fram någon annan åsikt än sin egen.

  2. Jonas E

    Moderaterna har ju en historik av att försöka lura till sig röster – varför ?….. duger inte deras politik som den är, så är det väl politiken som det är fel på ?.,,,,, något som alla partier borde ta till sig !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.