Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Edward Riedl går från dålig förlorare till rättshaverist.

Sagan Edward Riedl går från sämre till absolut sämst eller från dålig förlorare till extremt dålig förlorare. På annat sätt kan man inte tolka hans anmälning av Infrastrukturminister Anna Johansson till Konstitutionsutskottet för att rättfärdiga sitt falska påstående att Västra länken i Umeå är hotad.

Som jag sagt i tidigare inlägg så är Edward Riedl desperat därför att han hamnat i en massiv medieskugga därför att väljarna förlorat intresset för hans politiska budskap. Den sista tidens händelser har gjort att han tillfälligt kommit ur denna skuggan även om jag anar att väljarnas dom mot Edward Riedl kommer att bli hård i slutändan.

Så vitt jag ser saken har Edward Riedl aldrig drivit på någon fråga med Norrlandsperspektiv på riktigt allvar under sin tid i riksdagen. Allt han gjort är att sitta av sin tid i riksdagen för att lyfta sin lön. Jag kan förvisso ha fel i detta avseende och tycker Edward att han gjort mycket för Norrland tycker jag att han ska redovisa vad han gjort och vilka förbättringar för Norrland som han sett till att få genomförda.

Trots att jag är Socialdemokrat tycker jag att alla Norrländska röster i riksdagen är viktiga. Därutöver tycker jag att Moderaterna förtjänar en mer aktiv riksdagsman än Edward Riedl då alla aktiva röster för en rättvisare behandling av Norrland är välkomna oavsett partifärg.

Den stora frågan är varför Edward Riedl beter sig på detta sätt vilket väcker frågan av om inte Edwards beteendet är till för att utlösa den förmån han skulle erhålla om han blir utröstad ur riksdagen.

Att som Riedl använda KU’s tid och pengar för att rättfärdiga ett eget tillkortakommande är fel.

Vill Edward Riedl överleva som riksdagsman vore det bra mycket klädsammare att han erkände att han drog förhastade slutsatser och att han gjort fel. Dessutom borde han precis som jag framförde i ett tidigare inlägg ber Umeåborna om ursäkt för att han oroade dem i onödan.

Sedan har jag full förståelse för att Edward tycker att det är olustigt att sanningen hunnit ikapp Moderaterna och att väljarna genomskådat deras falska budskap om arbetslinjens och jobbskatteavdragens förträfflighet.

Så länge Reinfeldt och Borg styrde fanns förmågan att dölja Moderaternas riktiga ansikte – Det som handlar om att göra de rika rikare på det svagas bekostnad. I och med dessa herrars avgång försvann förmågan hos Moderaterna att kasta skuggor över verkligheten.

Som tröst till Edward Riedl kan jag säga att du sannolikt inte är ensam som Moderat med att känna denna desperation över uteblivet medieutrymme – Vill du ha mer plats i media måste du driva en politik som attraherar väljarna vilket inte är fallet för närvarande.

Mitt råd till Edward är därför att fokusera sin energi på att förändra Moderaternas politik till en som väljarna gillar snarare än att anmäla politiker som driver en sådan politik till KU – Detta om han vill återfå intresset från media.

Att framstå som en dålig förlorare ger inga sympatier Edward – Snarare är det så att detta handlandet leder rakt ut ur riksdagen vilket är vad jag misstänker att du vill ska ske.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

10 kommentarer

 1. Erik

  ….och Helene Pettersson är ju jättenyttig för vårt län. Inte minst den föräldralediga politiska redaktören Westerlund har ju upphöjt henne till skyarna genom att säga att hon är jättearbetsvillig och intelligent. Och vad anbelangar Björn; vad gör han egentligen?

  I övrigt får vi väl se hur långt pengarna räcker för infrastruktur inom vår nordliga del. Satsningen på snabbtåg i södra Sverige kan tränga ut de behov vi anser oss ha.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I min värld är det viktigt att alla riksdagspolitiker oavsett partifärg kämpar på och jobbar för Norrland. I just detta inlägg handlade dock om Edwards insatser.

 2. Jonas E

  Jo han låter inte en ”liten” sak som fakta hindra honom från att påstå saker – det har man ju sett förr….
  Han är som ett levande Finn Fem Fel – ibland !.

 3. Ulf Parde

  Jag tycker Edward Riedl är bra på att kämpa för Norrland. Det gäller inte minst för (att säkra) Västra Länken och mot Miljöpartiets försåtliga bilistfientlighet.

 4. Joachim

  Ojdå, hör matas de på med åsikter. Man kan ju fråga sig va du Anders Forss har gjort för Norrland? Vad jag vet så inte ett dugg. Försökt sig på företagande i ett Afrika land och kommit tillbaka till Svea och sedan försökt sig på företagande här, som tydligen kommit till korta också, säkert pga den socialistiska attityden som inte direkt är en fördel i affärsverksamhet. Att du nu försöker sätta dig på Edward framstår väl ändå som småpatetiskt, och ett försök att ta dig in i politiken, men som faller platt pga av avsaknad av rödtrådig och en vettig retorik.
  Att sedan svamla om att västralänken är säkrad, nåt som vi alla vet, inte alls behöver va säkert. Vi vet alla hur de höll på att gå med förbifart Sthlm, som den nya regeringen, nästan på ett lagvidrigt sätt, höll på att kasta i malpåse!? Eller de faktum att västralänken egentligen redan borde varit färdig. Eller finner inte herr Forss i sitt kunnande, hur länge de tar att bygga bro och väg? Då kan jag informera honom om, att från de att spadtaget tas, är den minst 3 år bort! De betyder att om nuvarande datum står fast, så har vi den utlovade ”ringvägen” nån gång runt 2021-22…..
  Man kan ju fråga var minoritetsregeringen Löfvens prioriteringar ligger då!? För Umeå betalar ju redan idag böter för att den överskrider partikel tätheten genom stan!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Mitt helhjärtade politiska engagemang har just börjat och du kommer att få se vad jag vill göra för Norrland. Jag driver en massa frågor som när de får genomslag kommer att bygga ett bättre och starkare Norrland och Sverige.

   Mitt arbete inom bankvärlden innebär att jag gjort affärer på många ställen runt om på vår jord och jag har aldrig försökt mig på företagande i Sverige vilket du verkar tro.

   Beskedet från regeringen är att Våstra länken är säkrad och om Edward gett sig in i den politiska leken så bör han hålla sig till fakta och inte försöka fabricera egna.

   Att jag ger mig på moderaterna i gemen får nog ses som naturligt för mig som socialdemokrat av den enkla anledningen att det är stor skillnad på det samhälle våra respektive partier vill bygga och då framför allt för vems vel och vä detta samhälle ska byggas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.