Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD har bränt alla broar för ett framtida samarbete med M.

Det är ingen nyhet att SD under en längre tid flörtat hejvilt med M och Alliansen och att SD vill bilda regering tillsammans med Alliansen. C och L har sagt klart NEJ till alla sådana inviter medan M fortsatt svävat på målet.

I min värld har SD i och med sista tidens händelser bränt alla broar för att få regeringsinflytande tillsammans med M oavsett av om detta inflytande är aktivt eller passivt.

Den sista tidens bevis för det judehat och den antisemitism som existerar hos SD omöjliggör för Moderaterna att närma sig SD oavsett vilket området för ett närmande är.

Ett M som aktivt eller passivt accepterar stöd från SD är ett dödsdömt M!

Vi får aldrig glömma att judiska familjer äger och kontrollerar många stora företag och många stora mediekoncerner och att dessa judiska familjer i stor utsträckning röstar och stödjer M och deras politik.

SD:s påhopp på dessa judiska familjer kommer inte att gå ostraffat förbi. Att likt Anna Hagwall vilja begränsa judiskt ägande av mediekoncerner eller likt Oscar Sjöstedt skämta om hur sparkade kreatur liknas vid att sparka på judar kommer att få konsekvensen att M aldrig någonsin kan lierar sig med SD oavsett av om stödet eller samarbetet är aktivt eller passivt.

Vad den sista tidens händelser i SD innebär rent konkret är att dörren till M och Alliansen är både stängd och låst för åtskilliga år framåt.

Jag tror dessutom att den sista tidens utspel från SD kommer att innebära att det stöd SD haft från Svenskt Näringsliv försvinner och att SD därför snabbt kommer att hamna på ett väljarstöd under 10% i kommande opinionsmätningar.

För egen del tycker jag att det är bra att SD klart och tydligt deklarerat att man är ett högerparti och att man samtidigt deklarerar att man inte tänker stödja den del av befolkningen som av naturen röstar på högerpartier.

Ett minimerat SD  leder till att ordningen kan återställas inom svensk politik!

Jag upprepar därför två saker jag tidigare sagt om SD – ”De dansade en sommar” och att SD vid tidpunkten för nästa val återgått till att vara det 4-5% parti de borde vara om man ska se till storleken på deras naturliga väljarbas.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

  1. Erik

    Jag tror inte på dina spådomar om SDs väljarsympatier. Det ska till ett mirakel för att stödet ska sjunka. Helt plötsligt ska integrationen vara fixad efter mer än trettio års försummelse. Politikerna ska få fart på landsbygden och delar av LO-kollektivet ska vända åter till moderpartiet. Dock när det gäller migarationen är ju nu alla överens om stängda gränser förutom VPK och Bondeförbundet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den som lever får se Erik men en sak är klar och det är att trenden för SD är nedgående och det mirakel du åsyftar har redan inträffat.

  2. Jan

    Förvirrat inlägg. Väldigt lite har förändrats. Väljaropinioner ändras inte i första taget. Sverigedemokraterna kommer att ligga på ungefärligen samma siffror även i november månad. Alltså runt 15 procent. SD har inte bränt broarna till Moderaterna. Jan Björklund är desperat och gör vilka utspel som helst. För att stärka sin egen position främst. Sådan är politiken. Ett maktspel.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Förvisso har du helt rätt i att politik är ett maktspel – Den sanningen har jag aldrig backat för och den opinionsförändring jag pratar om är inte på kort sikt såsom nästa månad men väl på längre sikt med vilket jag avser vid tidpunkten för nästa val.

      Att SD och dess riksdagsledamöter visar denna syn på judar genom att lägga motioner som vill begränsa deras ägande kommer inte att gå ostraffat förbi vilket jag beskrivit i inlägget – Det är därför jag står fast vid det jag skrivit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.