Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Anders Ågren och Edward Riedl drar stora växlar på MITT förslag om folkomröstning i regionfrågan

Både Edward Riedl och Anders Ågren drar stora växlar på att de och Moderaterna säger nej till en Storregion Norrland och att de vill folkomrösta om saken. Dessutom beskyller de oss Socialdemokrater för att vilja köra över väljarna och införa en storregion utan att hörsamma väljarnas åsikter i frågan.

Låt mig därför påminna och upplysa Riedl och Ågren om följande fakta!

Till att börja med är jag Socialdemokrat och för det andra så väckte jag frågan om att folkomrösta om bildandet av en storregion redan i augusti i ett blogginlägg – Ett krav jag sedan upprepade i ett specifikt blogginlägg den 5 oktober.

Förvisso är jag varken statsminister, landstingsråd, kommunalråd eller regionråd men väl Socialdemokrat och i vårt part så tas beslut i valda församlingar och så vitt jag vet har frågan inte varit uppe för beslut ännu vilket innebär att det är att sprida vilseledande information när man likt dessa herrar påstår att Socialdemokraterna vill genomföra ett regionbildande till varje pris.

Därutöver är förslaget om folkomröstning inte deras förslag utan ett som de kopierat från mig och då på samma grunder som jag angivit. Förvisso ska man kanske inte förvånas av detta då Moderaterna har för vana att kopiera oss Socialdemokrater – T.ex. när de kallar för sig för Arbetarparti med epitetet ”Nya” framför arbetarparti.

I fallet av att försöka sno åt sig äran av socialdemokratiska förslag och beslut kan jag därför konstatera att det inte är någon större skillnad mellan Ågren och Riedl och Vänsterpartiet i Umeå som har som adelsmärket att försöka sno åt sig äran av socialdemokratiska beslut.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

10 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det dessa båda Västerbottensmoderater vill göra är att starta ett Västerbottninskt initiativ och då genom att beskylla Socialdemokraterna för att inte vilja trots att det finns Socialdemokrater likt mig som vill folkomrösta i frågan.

  1. Petter

    Vad är det för sandlådementalitet du börjat med, ”detta har jag redan sagt det får inte ni säga”.
    Nu är det lek i lekstugan, tycker du att andra partier måste tycka tvärt om .

    Sen ville nog ditt parti att det skulle gå väldigt fort att genomföra, lyssnar nog inte på vad du tycker tror jag.

    DITT förslag, tillåt mig småle !! nu sitter du på höga hästar

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är ingen sandlådementalitet att bemöta deras påståenden av den enkla anledningen att de beskyller oss Socialdemokrater för att vilja tvinga igenom regionreformen.

      Man bör hålla sig till sanningen och säga att ”vissa” och inte ”alla” socialdemokrater vill se en storregion. Att sedan använda förslaget är upp till var och en om man gör så på korrekta grunder och inte genom att mörka att andra – Även socialdemokrater redan uttryckt samma önskemål.

  2. Erik

    Anders, det är skillnad mellan ”arbetarparti” och ”arbetareparti”.

    Aliiansen vill ju öka utbudet av arbete genom bland annat jobbskatteavdrag. Medan socialisterna hellre talar om bidrag.

    Egentligen skulle alla arbetsgivare i Sverige, på lönespecifikationerna, ange hur nettolönen påverkas av jobbskatteavdraget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jobbskatteavdrag och arbetslinje skapar inga nya jobb – Allt de gör är att dumpa löner och öka företagens vinster – Hur dåligt den sortens politik fungerade såg vi tydligt när arbetslöshetstalen ökade under Alliansens år vid makten.

      • Erik

        Anders, snacket om att arbetslösheten ökade under perioden september 2008 och ett antal år framåt i tiden behöver sättas in i en kontext. Det är billig retorik och du bortser från finanskrisen.Kom ihåg att väljarna är egna tänkande individer. Det var ju ingen munter bild regeringen Persson lämnade efter sig i september år 2006. Trots väsentligt bättre konjunktur och trots detta relativt hög arbetslöshet för ungdomar och i många fall ”utstämpling” av personer från arbetsmarknaden. Så här i efterhand borde jobbskatteavdraget införts redan år 2002.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Erik – Tittar vi på verkligheten så är den att Alliansen lyckades minska både arbetslöshet och sjukskrivningar i början av sin regeringsperiod som en effekt av socialdemokratisk politik därföre. Under deras andra mandatperiod sköt både arbetslöshets och sjukskrivnings siffrorna i höjden som en effekt av Allianspolitik.

          Först nu efter halva vår mandatperiod har vi lyckats vända trenden så ja jag håller med om att väljarna är tänkande individer och att därför inser vilken ideologisk plattform som bygger den bästa svenska samhällsmodellen – En jämlik och stabil samhällsmodell.

  3. Henrik Agerhäll

    Nedan ses ett klipp från oktober 2010 där jag frågar dåvarande landstingsstyrelsen ifall folkomröstning är att föredra i frågan. Erik Bergqvist lät inte så sugen. Edvard Riedl tyckte att folkomröstning inte var en god idé eftersom frågan var såpass komplicerad, dessutom var alla partier i landstingsfullmäktige överens om en storregionbildning och då tyckte han det var onödigt med folkomröstning. Nu lyckades man inte fuska igenom en storregionbildning innan 2014 års val så nu har frågan blivit aktuell igen. https://www.youtube.com/watch?v=6A72udMwUz0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.