Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Till skillnad från Hillary Clinton skulle Michelle Obama bli en mycket bra president.

Det är ingen hemlighet att jag inte gillar Hillary Clinton och då av den enkla anledningen att jag anser att hon är falsk och dålig för sina väljare och för det amerikanska folket.

Hillary säger en sak och gör en helt annan vilket jag inte gillar. Dessutom är hon en politisk broiler som spenderat det mesta av sitt liv helt åtskild från det liv vanliga amerikaner lever vilket gör att hon saknar förståelse för den lille mannen och/eller kvinnan.

Att välja mellan Hillary Clinton och Donald Trump är som att välja mellan pest och kolera då en seger för Hillary även det skulle göra livet svårare för alla de amerikaner som fått det aningen bättre under Barack Obamas tid som president.

Jag har alltid gillat Michelle Obama jordnära profil – En profil som växt när jag lyssnat till de få uttalanden och tal hon hållit när Barack varit president. Hon speglar i mycket det som man refererar till när man pratar om den ”amerikanska drömmen” dvs. att allt är möjligt bara man jobbar hårt för att göra det möjligt.

Dessutom har hon ett stort hjärta för den lille medborgaren och dennes vardag vilket det behövs mer av inom amerikans politik.

Efter att ha lyssnat på hennes senaste tal som var både emotionellt och jordnära – Det tal där hon talade rakt ur hjärtat och av egen övertygelse om Trumps kvinnosyn tycker jag att hon skulle bli en bättre president med åtskilliga ljusårs försprång jämfört med Hillary Clinton.

Vad USA behöver är en president som vet hur livet ter sig för den ”lille” medborgaren i samhället – En president som sätter folkets bästa framför sitt eget bästa. Den kandidaten ser jag i Michelle Obama – En kvinna med skinn på näsan och en tro på att förändring är möjlig.

Jag hoppas därför att hon omprövar sitt beslut att inte själv ägna sig åt politik och ställer upp som möjlig presidentkandidat inför nästa val även om Hillary skulle gå segrande ut ur det val som nu är förestående.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.