Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Miljöpartiet är miljöns värsta fiende.

Miljöpartiet i allmänhet och Karin Svensson Smith (MP), ordförande i Riksdagens trafikutskott i synnerhet fullkomligt hatar bilar som den ”järnvägstaliban” hon är – Dessutom är Karin och MP den största bromsklossen som finns för närvarande i Sverige när det gäller omställningen från fossildrift till eldrift eller fossilfri drift.

Förvisso kan vi drömma om att alla ska åka kollektivt men att så ska ske är en just en dröm då verkligheten ser helt annorlunda ut – Speciellt utanför våra storstadsområden.

Därutöver är bilen och bilägande en frihetssymbol och bland det sista svensken offrar om denne ska spara. Blir bilägandet dyrare så sparas det på annat snarare än på bilägandet vilket gör att man ska tänka sig noga för innan man inför nya pålagor relaterat till bilägandet då alla sådana pålagor leder till att klyftorna i samhället ökar.

Bland Sveriges bilister och motororganisationer finns numera en mycket stark vilja att ställa om från fossildrift till fossilfri drift för att rädda vår planet – En vilja som tagit lång tid att bygga upp och en vilja som ökar dag för dag.

Att då som Karin Svensson Smith motionera i Riksdagen om reformer som i ett slag kommer att kväsa den viljan är att gå emot allt man står för som varande ett miljöparti.

Det Karin Svensson Smith och MP motionerat om är rätt för landets kommuner att införa en särskild parkeringskatt på parkering med motiveringen att det är alldeles för billigt att köra bil.

Hon vill dessutom att denna parkeringsskatt ska gälla alla fordon och även på arbetsplatsparkeringar vilket innebär att bara tjänstemän och direktörer för vilka företagen ändå betalar parkeringen har råd att köra bil till jobbet – För den arbetarklass som redan idag betalar för sin arbetsplatsparkering blir det ännu dyrare med ökad ojämlikhet som följd.

En sak är helt klar och det är att en sådan möjlighet skulle användas av alla kommuner då dessa redan idag kämpar med en ansträngd kommunal ekonomi vilket skulle döda viljan till miljöomställning bland Sveriges bilister.

Vill vi se en omställning till fossilfritt måste denna uppmuntras – T.ex. genom gratis parkering och slopade trängselavgifter för fossilfria fordon snarare än genom ännu högre pålagor vilket är vad Karin och MP vill göra.

En oerhört adekvat fråga att ställa till Karin Svensson Smith och Miljöpartiet är vilket ont bilar gjort mot henne och miljöpartiet och då speciellt elbilar?

Nästa fråga är varför Karin och Miljöpartiet vill öka segregationen och klyftorna än mer genom att straffa ut resurssvaga bilägare och gynna de som har råd att betala oavsett av hur stora pålagorna på landets bilägare blir?

Jag trodde att MP faktiskt var ett miljöparti men med Karins motion tvingas jag ompröva den tron. Miljöpartiet är inget miljöparti – Snarare ett parti som ensidigt gynnar höginkomsttagare.

Det är utspel och förslag som dessa som gör att ingen kan ta MP på allvar. Därför tycker jag att MP bör ta sig en ordentlig funderare på om man vill vara ett miljöparti i egentlig mening eller ett miljöparti för en lite grupp höginkomsttagare som önskar döva sitt dåliga samvete.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de förslag vi fattar idag”

 

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.