Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Som förväntat blev det blev ett europeiskt NEJ till CETA-avtalet.

Så vitt jag kan se saken blir det nu ett nej till CETA-avtalet i EU – Detta därför att Belgien nu öppet deklarerat att deras svar är NEJ och därför att det krävdes full enighet i EU för att ratificera avtalet.

Belgiens nej är ett välkommet nej och jag är glad att det blev ett nej från Belgien för detta för demokratin mycket dåliga frihandelsavtal.

Jag upprepar det jag sagt tidigare – Vi behöver inga djupgående frihandelsavtal för att reglera EU’s handel med andra länder. Allt som behövs är avtal om tullfrihet och slopade export- och importkvoter.

Låt oss hoppas att Cecilia Malmström och övriga ur EU-kommissionen som drivit frågan om handelsavtal nu inser att dessa aldrig kommer att bli av och att de därför koncentrerar sig på viktigare uppgifter än denna – T.ex. hur vi ska skriva om skatteavtalen mellan EU’s länder och andra så att möjligheten att skatteplanera med hjälp av skatteavtal upphör.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.