Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Hammam Al Rabi i Umeå har misstolkat Socialdemokratin.

Hammam Al Rabi min partikamrat och förre ordförande i min S-förening Ersboda S-förening har skrivit en ledare i ETC Umeå – En ledare där han beskyller oss Socialdemokrater för att misshandla vår största och starkaste väljargrupp som enligt honom är utrikesfödda.

Visst är utrikesfödda en viktig grupp för oss Socialdemokrater – Precis lika viktig som alla andra väljargrupper som röstar på Socialdemokraterna men att därifrån framställa gruppen utrikesfödda som partiets största väljargrupp är att gå ett steg för långt.

Det Hammam borde ha sagt är att i gruppen utrikesfödda röstar man på Socialdemokraterna i större utsträckning än bland svenskfödda om man tittar på väljarsympatierna i procent av gruppens storlek.

Det är viktigt att sätta saker i sitt rätta perspektiv och gör man det så går det inte att förbise att andelen svenskfödda Socialdemokrater är flera gånger större än någonsin den andel utrikesfödda som röstar på vårt parti vilket är helt enligt sin ordning i ett land där andelen utrikesfödda fortfarande utgör en betydligt mindre del av den totala befolkningen än de som är svenskfödda.

Rätt måste vara rätt Hammam även om jag till viss del förstår din frustration – Politiska uppdrag ska och bör alltid tilldelas de som förtjänat uppdraget utifrån engagemang och arbetsinsats och då utan kvotering beroende på kön, etnicitet och/eller andra kriterier som inte beror på egen person och eget politiskt arbete.

Jag håller helt med dig om att dagens integrationspolitik är ett skämt och att denna måste göras om så att vi i ord och och handling kan leva upp till devisen om alla människors lika värde. Den förändringen ska vi göra och alla som vill medverka till den är välkomna att arbeta hårt för att detta ska bli verklighet och då oavsett etnisk tillhörighet.

Ska vi förändra och förbättra Sverige så måste det arbetet ske i samklang mellan alla medborgare – Svenskfödda likväl som utrikesfödda. Ska det bli verklighet går det inte att kräva förtur för vissa grupper.

Jag likväl som många andra Socialdemokrater beklagar att vi blev tvungna att skärpa våra asyllagar på grund av den stora anhopningen flyktingar som sökte sig till vårt land. Hade vi redan innan kunnat skilja ekonomiska flyktingar från flyktingar med genuina asylskäl hade detta inte behövt ske.

Fattigdom är inget asylskäl Hammam – Vill vi att detta ska bli ett asylskäl ska den kampen inte ske i Sveriges Riksdag utan i FN som är den instans som bestämmer vad definitionen på en flykting är. Sedan skickar Sverige inte ensidigt tillbaka människor till länder som ligger i krig. Kriteriet för att Sverige ska skicka tillbaka asylsökande som fått avslag på sin asylansökan sker helt enligt FN:s rekommendationer och normer.

Vill du hävda annat Hammam ska du inte beskylla svensk Socialdemokrati utan FN.

Avslutningsvis – Politiska uppdrag och förtroendeposter ska tilldelas efter egen insats och politiskt engagemang – Inte efter kön och/eller etniskt ursprung.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

5 kommentarer

  1. ibrahim

    Vad duktig du är Anders
    Politiska uppdrag och förtroendeposter ska tilldelas efter egen insats och politiskt engagemang – Inte efter kön och/eller etniskt ursprung.
    Vad innebär värvade listor?
    Vad innebär att S ska bejaka mångfalden?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst ska vi ha varvade listor om detta är möjligt. Men att varva listor med namn som inte deltar i möten och aktivt driver politiskt arbete är ingen lösning. Politiska uppdrag ska fördelas efter engagemang och inget annat.

  2. Jan

    ETC är en tidning som står V närmare än S. Om Hammam vill ha mer pengar till invandringen så kanske han ska byta parti till V. S har ju bekant, och till Hammams förtret, satt stopp för massinvandringen. Åtminstone tillfälligt. Hammam har dock rätt i att utomeuropeiska invandrare är S mest lojala väljargrupp (77 procent röstar vänster). Tillsammans med pensionärer och arbetslösa/långtidssjukskrivna utgör de S kärnväljare 2016.

  3. Erik white

    Så Anders Forss får kritisera och ha åsikter om socialdemokraterna men om någon annan har det så har de fel.

    Fast det stämmer inte helt. Är det svenska män så är Anders accepterande men, som ovan och flertalet bloggposter innan, när det är kvinnor eller invandrare så har de helt fel…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I vårt parti får alla kritisera partiet och för egen del använder jag mig av den möjligheten när jag känner att det är anbefallt. Därutöver accepterar jag alla alldeles speciellt kvinnor och invandrare – Alldeles speciellt så då jag är gift med en sådan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.