Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Typiskt Moderaterna att sparka på de som redan ligger!

Moderaterna vill försämra för landets sjukskrivna genom att trappa ner sjukförsäkringen tidigare än idag vilket är cyniskt och att sparka på den som redan ligger.

Moderaterna vill starta avtrappningen i sjukförsäkringen efter dag 90 istället för som nu efter dag 365. Dessutom vill man sänka den ännu mer efter dag 365 till en nivå på 70% och återinföra den bortre tidsgränsen – Dvs. stupstocken.

Därutöver vill Moderaterna införa ytterligare 1 karensdag vid dag 15 när sjuklönen övergår till sjukpenning. Motiven till dessa försämringar är att kostnaderna för sjukpenning och rehabilitering ökat med 10 miljarder under de sista 2 åren och att kostnaderna numera uppgår till hisnande 42 miljarder/år.

Allt detta enligt Johan Forsell partiets talesperson i sjukförsäkringsfrågor.

Låt mig därför upplysa Johan och alla andra om att det är Moderat politik som skapat de ökade kostnaderna i sjukförsäkringssystemen – Detta på grund av arbetslinjen som gör folk sjuka på grund av psykisk utbrändhet med psykosociala sjukdomsorsaker som grund för sjukskrivningen.

Arbetslinjen som innebär att färre ska göra mer arbete under högre belastning och mer stress så att företagen kan göra högre vinster är boven i dramat.

Till Johan och Moderaterna säger jag ett stort SKÄMS! 

Inte nog med att ni redan fällt en hel massa svenskar och gjort dem sjuka med hjälp av er cynisk arbetslinje – När de nu ligger vill ni gå ytterligare ett steg och sparka på den som redan ligger.

SKÄMS på er om ni har någon skam i era kroppar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

56 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mycket i sjukförsäkringen har blivit bättre och ännu bättre ska det bli. Personalförtätning som hälsoförebyggande åtgärd borde bli nästa steg.

  1. Micke

    Nu har du missuppfattat igen. Det är inte arbetslinjen som gör folk sjukare. Det är faktumet att man inte sjukpensionerar folk i samma utsträckning idag. Något som är otroligt bra. Alla system måste utformas så att människor så snabbt som möjlig slussas ut i arbete. En människa som går hemma är aldrig lycklig och en sjukpensionering är det grymmaste straff en person kan få.

    Man måste ha ett morot och piska system. Moroten måste få vara förbättrad livskvalitet och piskan försämrad. Det är inte statens uppgift att försörja någon. Vi måste försörja oss själva. Sedan så ska vi ha ett skyddsnät som räddar en när det går åt fanders för att sedan snabbt och beslutsamt slussa folk tillbaka till arbete. Så bygger man ett samhälle med en framtid.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har på inget sätt missuppfattat saken Micke – Arbetslinjen innebär att färre människor ska göra mer arbete under högre arbetsbelastning och stress vilket leder till ökade sjukskrivningar och ökade kostnader i sjukförsäkringssystemet.

      Visst ska det finnas morot och piska så länge dessa omfattas av rim och reson men att kasta ut en sjuk och ej färdigbehandlad människa ur sjukförsäkringssystemet bara för att det gått X antal dagar saknar just rim och reson.

      Dessutom vältras kostnader över från staten till kommunerna vilket på inget sätt är rättvist och/eller solidariskt.

      • Ralo

        Ne arbetslinjen är inte så komplicerat. Den handlar om att en större del av befolkningen skall befinna sig i arbetet. Det vet du också. ta inte efter hatvänstern på Twitter. Du är bättre än så att medvetet missförstå är den sämsta delen av den svenska debatten idag.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är den versionen Alliansen vill att folket ska köpa men i realitet och praktisk handling innebär arbetslinjen att färre arbetstagare ska utföra mer arbete under mer stress och högre arbetsbelastning så att företagen kan göra högre vinster.

  2. Alexander

    Anders

    Inizio visar att SD ökar i opinionen. Menar du fortfarande att de sjunker? Är nyfiken på hur du tänker….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I den sammantagna opinionsmätningen som är en sammanställning av alla opinionsundersökningar utom Yougov är trenden sjunkande.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är bara att titta på det sammanvägda resultatet som du hittar om du googlar på det.

  3. Alexander

    Anders

    När jag tittar på siffrorna för samtliga institut så har SD ökat jämfört med senaste månaden. Vad menar du med trend? Tre månader? Fyra? Eller, som jag tror, det som passer din agenda….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En trend är när det blir flera månader på raken – 3 eller fler och så vitt jag vet har det sammanvägda resultatet från förra månadens mätningar ännu inte publicerats.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Gå in och titta så ser du – från ca 18% har man backat till ca 13% – En trend som hållit isig lång tid.

  4. Alexander

    Anders

    Enligt svensk väljaropinion har SD 17% i augusti och 17,4 i september. Varför ljuger du? Och i juni 17,3….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ljuger inte – Sammanvägningen visar det den visar – sedan är det viktiga trenden och den är nedåtgående och nu när SD bekänt sig som ett renodlat högerparti kommer den att sjunka ännu mer.

      valet får utvisa hur utfallet kommer att bli.

      • Alexander

        ”Jag ljuger inte”

        Jo, du säger att sammanvägningen visar att SD ligger på 13%. Enligt svensk väljaropinion är det ungefär 17% juli-augusti och 18% för oktober. Googla på svensk väljaropinion och titta med egna ögon.

  5. Alexander

    Anders

    Fast om du tittar på svensk väljaropinion så är siffrorna de jag anger. Tycker du att du är trovärdig när du påstår något annat?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      DÅ måste du få tycka det Alexander och jag har korrigerat min tidigare spådom där jag sagt att SD kommer att balansera runt 4% vid nästa val till att säga att de sannolikt kan samla strax under 10% av väljarna om trenden fortsätter på inslagen väg.

      Men som jag sa i en tidigare kommentar – När valet är över vet vi. Tilläggas ska att jag är en av mycket få som ihärdigt hävdat att Trump skulle vinna valet och bli USA:s näste president.

  6. Alexander

    Anders

    ”Då måste du få tycka det”

    Fast det är inte jag som tycker utan siffrorna finns på svensk väljaropinion.

    Vad tycker du om Margot Wallströms uttalande om Jan Björklund som pedofil?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ser ingen anledning att kommentera det då jag inte vet i vilket sammanhang liknelsen gjorts om den överhuvudtaget gjorts.

  7. Alexander

    Jag har ingen anledning att kommentera det”

    Klart du har. Du anklagar ju Moderaterna för att smutskasta Socialdemokraterna. Nog borde du ha en åsikt?

    Kan du inte titta på svensk väljaropinion?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan kommentera om jag har hala sammanhanget i vilket det påstås vara sagt – Har jag inte det blir det ingen kommentar.

      Jag har tittat och jag kvarstår vid den siffra jag givit.

  8. Alexander

    ”Jag har tittat och jag kvarstår”

    Men för i h-vete! Det står ju klart och tydligt 17% eller lite mer de tre senaste månaderna. Ursäkta min spydighet, men är du dum i huvudet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt Alexander. Du får gärna tycka det du tycker om min person och som jag sagt det är i samband med nästa val vi vet hur läget kommer att se ut.

      Allt jag kan lova är att jag kommer att göra allt som står i min makt för att se till att SD utvecklas i den riktning jag påstått att den utvecklas i – Den utveckling som pekar på minskade väljarsympatier.

  9. Alexander

    Anders försvarar alltså att Margot Wallström kallat Jan Björklund för pedofil. Den som tiger samtycker. Vidrigt!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har varken försvarat eller förnekat och jag har sagt åt dig att presentera hela sammanhanget i vilket det har sagts så ska jag kommentera. jag snuttifierar inte politiken genom att kommentera sådant som lyfts ur sitt sammanhang.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den sammanvägning av alla opinionsundersökningar som görs och publiceras i Aftonbladet med flera tidningar.

  10. Alexander

    Nu har jag tittat på status.st som gör en sammanvägning. Där ligger SD på 20,9 i juli, 19,5 i augusti,19,8 i September och 19,6 i oktober. Det lägsta resultatet är 15,6 i Sifo för augusti. Varför fortsätter du att ljuga?

  11. Alexander

    Anders

    Från Aftonbladet:

    Svensk väljaropinion oktober 2016.

    M 23,5
    L 5,5
    C 8,3
    KD 3
    S 26,4
    V 7,6
    MP 4,5
    SD 17,9
    Fi 2,2

    Aftonbladet påstår alltså att stödet för SD i oktober är 17,9. Vill du kommnetera det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kvarstår vid det jag sagt och när jag ändrar uppfattning lovar jag att meddela dig om det.

      • Alexander

        Fast du har ju hänvisat till Aftonbladets uppgifter och att de redovisade 13%…

        ”Det är inget statligt kontrollerat institute”

        Vilka mätningar är då tillförlitliga? Säger du Aftonbladet så bekräftar du ju att jag har rätt….

  12. Alexander

    Anders

    På min fråga var du hittar dina siffror svarar du ” den sammanvägning av alla opinionsundersökningar som görs och publiceras i Aftonbladet och andra tidningar”. Det skrev du 18 november 14.01. När jag då redovisar oktobers siffror som finns i Aftonbladet säger du att du aldrig hänvisat till Aftonbladet i detta hänseende. Jag vet inte vad du är ute efter men att du inte står för vad du skriver är ju tydligt. Du påminner en hel del om de ”troll” som du anklagar alla andra för att vara.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis jag påstår att de publiceras i AB och andra tidningar och jag vidhåller – Den siffra jag angivit stämmer. Om 3 månader kan läget vara annorlunda men sett till sista sammanvägningen stämmer siffrorna.

      Sedan spelar detta mindre roll då valet är först i september 2018 – Det är resultatet efter detta val som betyder något.

  13. Alexander

    ”Den siffra jag angivit stammer”

    Nej. Aftonbladet har ju 17,9% för SD och det är inte 13%. Är det din religiösa läggning och mötet med Gud som gör att du framhärdar? Det är ju sektvarning på ditt förnekande.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Sifos undersökning som presenterades igår säger 15,8% och procentsatser förändras över tid så det är därför trenden över tid är det vi ska använda oss av – men fortfarande det enda som egentligen betyder något är utfallet i nästa val – Fram tills dess gäller siffran 13% för SD.

      • Alexander

        Jaha, nu är det alltså valresultatet som gäller. Tidigare pratade du om de sammanställda resultaten från opinionsundersökningarna. Allvarligt talat, tycker du att du för ett seriöst resonemang?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag refererade till valresultatet som en del av mitt svar. Samtidigt som jag gjorde det talade jag även om det sammanvägda resultatet.

          • Alexander

            Så när du tittar på Aftonbladets sammanställning står det 13%? Allvarligt talat,varför ljuger du? De tre senaste månaderna visar ju över 17%. Är det ditt möte med den allsmäktige som gör dig till besatt av att inte erkänna att du gjort fel?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det har visst funnits månader där de varit runt 17% i vissa av undersökningarna och betydligt lägre i andra – medianen är sannolikt drygt 15% om man ser på det 3 största men lägger man till övriga är den långa trenden 13,8%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.