Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I går påbörjades början till slutet för SD:s inflytande i svensk politik.

För mer än ett år sedan skrev jag att SD inte kommer att behöva någon hjälp med att minska sina väljarsympatier utan att de kommer att klara detta galant helt på egen hand. 

Vi i övriga behöver således inte bekymra oss om att bekämpa SD för att skicka tillbaka dem där de hör hemma vilket i förlängningen är någonstans runt riksdagsspärren på 4%. Det jag sa då är att SD skulle sköta sitt fall på egen hand och att historien kommer att beskriva SD på precis samma sätt som Ny demokrati enligt talesättet ”De dansade en sommar”.

Början på SD:s fall skedde i samma sekund som man öppet deklarerade att man är ett renodlat högerparti. Den riktiga rivstarten på SD:s fall kom dock idag i och med att SD bekände färg och röstade emot förslaget till ny upphandlingslagstiftning i samband med offentliga upphandlingar i syfte att stoppa lönedumpning och försämrade arbetsvillkor.

Att rösta emot ett förslag som skulle gynna de väljargrupper som man tidigare sagt utgör SD:s kärnväljare bara för att straffa en vad SD-ledningen anser vara ”stygg och orättvis” Socialdemokratisk regering visar med all önskvärd tydlighet att SD är ett parti fyllt av prestige som inte bryr sig om väljarna överhuvudtaget.

Väljarna betyder således inget för SD:s ledning  – Allt som betyder något är att förverkliga ledningens ego genom att bevisa att man kan fälla regeringen om inte regeringen slutar med att kritisera SD.

Politik handlar inte om personlig prestige – Politik handlar om att leverera det man lovat sina väljare att man ska leverera.

Den inställningen försöker vi Socialdemokrater alltid att jobba utifrån trots att det ibland inte går att förverkliga det vi lovat på grund av det parlamentariska läget. Jag kan dock trösta alla som blev förlorare på grund av SD:s svek mot Sveriges löntagare med att kampen inte är över bara därför att vi förlorat en omröstning.

Vi förlorade förvisso omröstningen i riksdagen men det betyder inte att vi ger upp ambitionen att förverkliga detta förslag så fort det parlamentariska läget medger detta.

Till alla LO anslutna som tänkt sig att rösta på SD har jag ett gott råd – Titta på SD:s ställningstagande i denna omröstning och ställe er sedan frågan om SD tillvaratar era intressen? Ställ därefter följdfrågan om SD någonsin kommer att stå på löntagarnas sida?

Mitt svar på dessa två frågor är givet och mitt svar är NEJ det gör man inte. Som jag sagt tidigare finns det bara ett parti som på allvar står upp för alla löntagare och då oavsett av om man jobbar inom privat eller offentlig sektor och det partiet är Socialdemokraterna.

Förvisso har vi Socialdemokrater under en tid varit alldeles för dåliga på att lyssna på väljarna och driva de frågor väljarna tycker är viktiga för att lösa deras vardagsproblem. Detta har vi ändrat på och förslaget till ny lagstiftning runt offentliga upphandlingar för att skydda löntagarna mot lönedumpning och försämrade arbetsvillkor har tillkommit just därför att det är detta människorna efterfrågat.

Det som nu bör ske är att LO-kollektivet och alla Sveriges löntagare inser att den bästa vägen framåt är att kroka arm med oss Socialdemokrater och göra gemensam sak i att skapa den majoritet som behövs för att förbättra villkoren och vardagen för svenska löntagare upp till den nivå den borde ha.

Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov – Så ser vägen framåt  ut om vi ska skapa ett jämlikare och mer harmoniskt Sverige.

Köpkraften för Sveriges löntagare ska återställas till forna nivåer och att SD inte kommer att vara en del av den kampen har de klart och tydligt visat idag i och med sitt svek mot Sveriges löntagare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger i de beslut vin fattar idag”

 

18 kommentarer

  1. Roger J

    En eloge till dig faktisgt, att du orkar med din hjärntvättning som du förmodligen själv blivit utsatt för, bra energi där ????
    Men 20 % av folket blir fullständigt utmobbat och de tror JAG retar folk.
    MP m.m har några ynka procent per parti… Riksdagen framgår som enbart löjlig och när en Vänsterpartist gapar att ”du är inte min talman” ..
    Löfven ” jämför våra kvinnor med saudis”…
    Löfven har nazistiska rötter men ska förlåtas…
    Andersson, våran FINANSMINISTER vet inte uppenbart skillnaden på 10 å 50 miljoner när hon pladdrande försöker rätta till misstaget m.m.
    Finns betydligt mer m.m.m om du skulle ha lust..
    Låna upp för att finansiera de man ställer till i högkonjunktur,skiter fullständigt i de reala problemet med bilbränder, våldtäkter som man kan skylla på att man sov å går fri, fy för den lede så vidrigt..
    vilket jäkla järngäng va ????????
    MP vill jag inte ens nämna med sina några % , jag får kaffet i vrångstrupen , nämner bara Romson,de räcker.
    Men stå upp å lita på väljarna, för hjärntvätten kommer inte gå hem

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tack för berömmet om att jag har energi för det har jag så länge jag inte är nöjd med den politik som förs.

      Om du följt min blogg ser du att jag kritiserat mina gena mer än en gång och inte minst Magdalena.

      Jag har full förståelse för att det finns de som är missnöjda men den stora frågan är om en proteströst på ett annat partio är bättre än en röst på S? Det är det so är frågan Roger.

  2. Bergis

    Du bara retas. SD stiger ju i opinionen. LO-kollektivet ser sina skattepengar gå till migration istället för en rejäl pension. Då röstar dom på SD.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt Bergis – LO-kollektivrt kommer att återgå till att rösta på S efter detta monstruösa sven från SD

    • andersforss (inläggsförfattare)

      PÅ inget sätt och innan nästa val så kommer LO att vara ett oerhört starkt kollektiv av den enkla anledningen att enskilda individer är svaga medan kollektiv är starka.

  3. Thomas Åkerblad

    Din partikollega Johan Westerholm har gjort en utmärkt genomgång som visar att både Morgan Johansson och Anders Ygemans arbetarkommuner kräver att invandringen – av moraliska skäl – måste återgå till katastrofläget förra hösten. Försök att sälja in den till de fd s-väljarna.
    Då tror jag inte att väljarna bryr sig så mycket om gårdagens beslut som ju PRIMÄRT var avsett till att hjälpa LO i deras jakt på nya medlemmar.

    Johan Westerholm: ”Trots statsministerns försäkringar om att den situation som uppstod 2015 inte skall uppstå igen leds det departement som ansvarar för migrationspolitiken, justitiedepartementet, av statsråd som har som sina partidistrikts uppdrag att skrota den tillfälliga lagstiftningen så snart som möjligt.”

    http://ledarsidorna.se/2016/11/en-atergang-till-2015-ars-kaos-vantar/

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med fäster jag inte allt för stor vikt vid det Westerholm säger och visst är det så att många partimedlemmar vill att vi ska återgå till en normal migrationspolitik men dock inte innan vi sjösatt en fullt fungerande sådan och innan situationen i världen stabiliserats.

  4. Jonny Disenfeldt

    ”inte innan vi sjösatt en fullt fungerande sådan”

    Kommer inte att hända, finns inte en tillskymmelse av det eftersom det är i praktiken omöjligt med dessa volymer.

    ” och innan situationen i världen stabiliserats.”

    Kommer inte att hända.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är på inget sätt omöjligt att sjösätta en fullt fungerande migrationspolitik Jonny. En fungerande integrationspolitik är nyckeln och med en sådan på plats är det integrationens framgång som ska styra hur många vi tar emot.

  5. Alexander

    ”vill att vi ska återgå till en normal migrationspolitik”

    Som alltså innebär världens generösaste? Tack, då vet vi att ni egentligen vill fortsätta med det som satt oss i den här situationen. Förresten, två döda i en skjutning i Rinkeby. Kommentar till det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För socialdemokrater innebär en normal migrationspolitik permanenta uppehållstillstånd istället för tillfälliga och en ordning där vi fullt ut lever upp till FN:s konventioner på området.

      En återgång dit ska ske först när världsläget stabiliserats och först när vi sjösatt en fungerande migrations- och integrationspolitik.

      • Alexander

        Undrar varför du inte kommenterar det som hänt i Rinkeby?Det är ju Alliansens fel som införde jobbavdragen så det bara att ”go bananas”. Ta chansen!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det som hänt i Rinkeby kommer att klarna och när jag har hela bilden klar för mig vilken ingen har för stunden ska jag kommentera. En sak kan jag dock säga och det är att alla skjutningar och alla mord är fel och då oavsett vart de inträffat och vem som är offer respektive förövare.

  6. Patrik

    Hej Anders

    Vad säjer du om regeringens senaste svek?
    Den utlovade skattehöjningen som skulle drabba höginkomsttagare slutar vid 123 000 kronor i månaden. Vilket sammanträffande att ministerlönerna har just blivit höjda till 124 000 kronor i månaden. Där kan vi snacka om svek. Men det är ju naturligt för kommunismen att bara se till sig själv, rättare sagt se till sina ledare som skiter i fotfolket.
    Då har jag inte tagit upp att den utlovade höjningen av skatteinkomsterna som skulle bli 4 miljarder bara blir mellan 0 – 0,6 miljarder.
    Så fortsätt granska politiken men glöm inte att granska eran egen.

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det handlar inte om några svek eller om vad som är till gagn för politiker utan snarare om vilka förslag som kan få stöd och passera genom riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.