Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Trump gör allvar av sina löften/hot!

Det råder inga tvivel om att USA:s tillträdande president Donald Trump har föresatt sig att genomföra många av de saker han lovade i sin valkampanj.

Att utse en klimatmotståndare/klimatförnekare till chef för enviromental som handhar miljöfrågorna och en fackmotståndare till arbetsmarknadsminister.

De flesta av Trumps val signalerar ett uppror mot den ordning som hittills rått i USA och Trumps kontakter med Taiwans ledare och flirten med Putin gör inte saken mindre kontroversiell.

Utöver detta verkar det som om Donald Trump är beredd att ta in sina egna familjemedlemmar i administrationen  på ett eller annat sätt vilket är emot den amerikanska grundlagen.

Precis som jag tidigare skrivit så är jag på inget sätt någon anhängare av Trump – Dock tror jag att hans utmaning av etablissemanget kommer att verka som en ögonöppnare för USA och resten av världen i det avseendet att politiker runt om i världen inser att inga träd växer till himmelen.

Räddningen mot Trump finns i det amerikanska systemet och i det faktum att presidenten inte har oinskränkt makt att genomföra allt denne önskar genomföra. Detta kommer att rädda oss från de värsta avarterna av det Trump annonserat att han vill genomföra och förhoppningsvis fungera som en ögonöppnare på att etablissemanget slutat bry sig om folket och deras bästa för att istället enbart bry sig om etablissemanget och dess bästa.

Med Trump vid makten finns dessutom alla chanser för Europa att gå förbi USA och bli den del av världen som sätter agendan för hur världen borde fungera – En chans jag tycker vi ska utnyttja för att återställa ordningen i världen.

Ska detta lyckas fullt ut behövs en sak till – En renässans för Europas samlade Socialdemokrati. Chansen att detta ska bli verklighet kommer att öka i samma takt som Trump påvisar effekterna av den motsatta politiken.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

4 kommentarer

  1. Alexander

    Att han genomför det han sagt är naturligtvis bra, eller tycker du att politiker än strunta i det de lovat?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man ska leva upp till de vallöften man givit men läser du inlägget så ser du att jag även lägger in en tolkning av resultatet av att följa de löften han givit och då på lite längre sikt.

  2. Sixten Jonsson

    Det blir intressant att följa utvecklingen i USA när Trump administrationen tar över då utnämningarna verkligen sticker ut.De flesta har en framgångsrik koppling till näringslivet och rykten gör gällande att Rex Tillersson VD i i världens största privata oljebolag Exxon mobile blir utrikesminister.Skillnaden mellan våra och de nya amerikanska ministrarna är nog att våra röda ministrarbara kan konsten att rekvirera pengar (skatt)medan Trumps ministrar har en bred erfarenhet hur man genererar pengar via företagande.Wall street har redan intecknat vad som är på G.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Huruvida din analys är korrekt eller inte återstår att se. Däremot är vi helt överens om att utnämningarna sticker ut på ett sätt som saknar motstycke inom politiken oaktat vilket land på jorden vi jämför med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.