Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Liberalerna har stora problem i EU-parlamentet vilket skamfilar Sveriges rykte.

Till att börja med känner jag stor skam som svensk över att det är en svensk EU parlamentariker som prickas för att denne trakasserat sin personal. Att Sverige av alla länder ska utmärka sig på detta sätt i EU med det samhällsklimat och de regelverk vi har på området borde inte ske.

Att det dessutom är en Liberal som utmärker sig gör inte saken bättre då detta beteende torde stå i så stor motsats till partiets ideologi som det någonsin går att komma.

Att Jasenko Selimovic nu dessutom säger att han funderar på att stämma sin personal för lögn och förtal trots att den speciella enheten som hanterar detta i EU dömt honom 2 gånger torde sakna motstycke och påvisar bara en enda sak – Jasenko Selimovic lever i en helt egen värld där allt som betyder något är han själv.

Om jag vore i Selimovic skor skulle jag endera svälja nesan och fortsätta mitt arbete och i det bevisa motsatsen alternativt lämna jobbet som EU-parlamentariker. Att uppvisa tendenser som dålig förlorare gör inte saken ogjord och definitivt inte bättre.

Utifrån Selimovic agerande går det även att dra slutsatser om hur Liberaler tänker. Ska man följa slutsatsen av Selimovic handlande och uttalanden så är Liberalernas väg jaget före laget vilket jag beskyllt både dem och nyliberalismen för under lång tid.

Folkvald eller inte folkvald spelar ingen roll – Om Liberalerna anser att han bör bytas ut ska han lämna EU parlamentet. Ingen människa är större än sitt eget parti och som partiföreträdare måste det alltid vara så att partiet kommer före individen eller för att uttrycka det annorlunda laget måste komma före jaget.

Det ska bli mycket intressant att se hur Liberalernas partiledning hanterar denna för Sverige mycket skamfulla händelse – I min värld är allt annat än respass ut ur EU-parlamentet omöjligt efter detta Selimovic senaste uttalande i ärendet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

10 kommentarer

  1. Rättvist behandlad?

    Är du helt säker på din sak? Zaremba i DN har lyssnat på en timslång inspelning av medarbetarsamtal den aktuella dagen och inte funnit några övertramp. Selimovic spelade in för att han försökte komma tillrätta med misstänkta oegentligheter inom kansliet.

    http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/maciej-zaremba-om-europarlamentets-reprimand-mot-jasenko-selimovic/

    Man kan ju få intrycket av Selimovic behandlats direkt skändligt. Eller vad säger du själv?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      EU som institution och som en institution som dessutom utrett sakerna grundligt har sannolikt inte fel – Alldeles speciellt så när de lyssnat till alla inblandade var för sig utan chans för dessa att kommunicera sinsemellan.

      Det beteende Selimovic uppvisar är det av en dålig förlorare,

      • Jonny Disenfeldt

        ”EU som institution och som en institution som dessutom utrett sakerna grundligt har sannolikt inte fel ”

        Ja då vet vi det , därmed måste du ju alltså inse att det sannolikt till exempel handelsavtalet med USA var en mycket välutredd och korrekt åtgärd med och inte alls den avgrund mot helvetet som du drev…Ta vattenfall och dess krav på tyska staten gällande kompensation för tyska statensbeslut att förtidsavveckla kärnkraftern, som tur är för oss skattebetalare i Sverige så har man från högsta juridiska instans i Tyskland erkänt att Vattenfall har rätt till kompensation för detta politiska beslut…

        Du har väldigt lätt för att agera domstol och bödel Anders. Själv aktar jag mig för det. Det är säkert som så att det ligger något i kritiken mot Selimovic från hans underställda men det finns alltid flera sidor av ett mynt och jag betvivlar att dessa medarbetare är helt utan skuld. Hela sanningen kommer nog inte fram.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är stor skillnad på den enhet i EU som granskar detta och det reguljära politiska arbetet i EU. Förslaget till handelsavtal drevs av EU-kommissionen och som inte fick stöd i EU-parlamentet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns granskningar på flera olika ställen och jag väljer att gå på EU’s linje då jag anser att de gjort ett gediget jobb för att klarlägga vad som hänt.

      • Rättvist behandlad?

        Då föreslår jag att du omedelbart länkar till den text/sajt som gör att du med hundraprocentig visshet kan döma Selimovic men helt avfärda DN-granskningen!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Allt i denna värld behöver inte länkas och det är fullt tillåtet att ha en egen uppfattning som bygger på en egen studie och egna slutsatser. Det är precis det jag gjort och det är ur den jag kommit fram till att EU gjort ett gediget arbete innan de meddelade sitt beslut – Inte en utan 2 gånger.

  2. Jonny Disenfeldt

    ”då jag anser att de gjort ett gediget jobb för att klarlägga vad som hänt.”

    Vad baserar domare/bödel Anders Forss detta påstående på ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.