Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Arbetarrörelsens pånyttfödelse kommer att se dagens ljus under 2017.

Alldeles snart sätter vi punkt för 2016 och går in i 2017 och jag känner en stor optimism inför att 2017 kommer att bli året när arbetarrörelsen föds på nytt.

Socialdemokratin kommer att förändras – 2017 kommer att bli året när Socialdemokraterna på nytt börjar föra den sorts politik som gynnar LO-kollektivet och arbetarkollektivet på ett sätt som gör att de som tillhör dessa kollektiv känner att Socialdemokraterna är det parti som bäst tillvaratar deras intressen.

För 2017 är min största önskan att LO och Socialdemokraterna på nytt krokar arm och gör gemensam sak för att skapa ett jämlikare Sverige byggt på den svenska samhällsmodellens principer.

Som arbetarrörelse –  Vilket vi endast är i ordets rätta bemärkelse om Socialdemokraterna och LO gör gemensam sak ska vi verka för en politik som tar de frågor som är viktiga för människorna inom LO-kollektivet på största allvar och levererar lösningen och svaren på dessa frågor snabbt och effektivt.

I min sinnevärld har det aldrig rått några tvivel om att det är den sortens vägval som är Socialdemokratins självklara vägval om vår strävan är att återuppbygga välfärdslandet Sverige.

Därför är jag övertygad om att 2017 blir året när vi Socialdemokrater tillsammans med LO-ledningen ser till att vi för en politik som gör att LO:s medlemmar på nytt börjar anse att utvecklingen går åt rätt håll – Åt det håll som bygger en jämlikare och mer sammanhållen nation.

De områden där vi måste återställa ordningen är många då det nyliberala tankesätt som symboliserar dagens politik fått råda alldeles för länge. Först av allt handlar det om att göra det vi Socialdemokrater varit mycket duktiga på  historiskt och det är därför det stora övergripande målet handlar om att se till att vinsterna av allas arbete fördelas mer rättvist.

2017 kommer därför att bli året när arbetarrörelsen återuppstår – Återuppstår på det sätt som innebär att Sverige och svenskarna känner igen sig och förstår att vi måste vara enade för att gå segrande ur striden mot kapitalets ägare och lakejer för att uppnå målet om ett jämlikare samhälle.

Jag ser därför att dessa områden är de viktigaste att börja med:

  • Införandet av en effektiv migrations- och integrationspolitik som på ett klart och tydligt sätt visar för alla svenskar att vi Socialdemokrater inte nöjer oss med att bara ta emot flyktingar utan att vi även aktivt ser till att de blir en naturlig del av det svenska samhället med eget arbete och egen försörjning genom effektiv och fungerande politik.
  • Nästa förbättringsområde handlar om att ge fackföreningarna sin styrka tillbaka – Då bland annat genom att på nytt se till att a-kassan stärks och att fack- och a-kasse avgiften blir avdragsgill på deklarationen.
  • Beslut och införande av lagstiftning som ser till att politiken tar ansvar i samband med offentliga upphandlingar genom att ställa krav redan i upphandlingsförfarandet om saker som egentligen borde vara självklara – Därför ska vi kråva att tillsvidareanställning på heltid ska vara norm och att de som jobbar i den upphandlade verksamheten ska följa med även om entreprenören byts ut – Därtill att krav ställs om att all tid på jobbet ska vara betald tid fullt ut.
  • Massiva satsningar på skolans område som bryter segregationen inom skolan och ser till att vi på nytt får en skola som består av en blandning av elever från alla olika samhällsklasser.
  • Massiva satsningar på att vidareutbilda de som är arbetslösa upp till den kompetens som de behöver för att möta den kompetens arbetsmarknaden efterfrågar – Dessutom på statens bekostnad.
  • Massivt bostadsbyggande som möjliggör att alla som behöver en bostad kan få en bostad.

Mest av allt ska dock denna kamp och den förda politiken handla om att aktivt bekämpa det klassamhälle som växer dag för dag –  Trenden ska vändas så att dagens situation med OECD:s snabbast växande klassklyftor vänds till OECD:s snabbast växande utjämning av klassklyftor.

Kommer vi att lyckas i denna kamp?

Mitt svar på den frågan är ett klart och rungande JA – Som arbetarrörelse har vi alltid genom historien visat att vi är fullt kapabla att göra detta så länge Socialdemokraterna och LO går hand i hand.

Då LO nu klart och tydligt signalerat att de förstått detta ser det därmed ut som om alla hinder är undanröjda och vägen fri och öppen för att på nytt kroka arm till gagn för Sveriges bästa.

Det är den utvecklingen jag ser framför mig 2017 och det är på realiserandet av den utvecklingen jag kommer att lägga mitt krut 2017.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

35 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Jag ser att genomsnittlig lön för heltidsarbetande nu är 32 000:- i månaden.

    Detta vill Andes Forss ändra på genom att avskaffa jobbskatteavdragen, det skulle ge den genomsnittlige arbetaren ca 2200:- mindre i plånboken, en familj med två försörjare ca 4400:- mindre varje månad.

    Forss ska ta dessa pengar och minska klyftorna genom att föra över dessa pengar till framförallt den stora växande andelen ekonomiska migranter som Sverige tagit emot.

    2015 såg vi Lövfen öppna dammluckorna och släppa in ca 160 000 människor. Dessa kommer att följas av uppskattningsvis 300 000 anhöriginvandrande som även de törstar efter den svenska välfärden. 460 000 människor bara som ett resultat av 2015’s vansinnespolitik. Alla dessa behöver bostad, var då och vem ska betala ? De behöver arbete i ett samhälle där det inte finns behov av deras arbetskraft och det därmed kommer att bli tvunget att livstidsförja dem.

    Vi ser nu inledningen till välfärdsstatens sammanbrott. Skola, vård och omsorg som inte längre räcker till utan befinner sig i fritt fall. Samhällets viktigaste grundfunktion, att ge skydd åt sina medborgare och bekämpa brottslighet är nu nere på en nivå som är så oacceptabel att det måste komma till privata alternativ.

    En naiv och rent stupid rödgrön regering som tappat kontrollen över utvecklingen och som göder en farlig växande motkraft. Sveriges storhetstid är nu passerad och det tack vare ett parti (socialdemokraterna) som besatt av att inneha makten lierat sig med extremister inom miljöpartiet och därmed satt spiken i kistan för den svenska välfärden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemet är att det inte finns många som lever upp till den medianlönen – majoriteten av alla som arbetar tjänar betydligt mindre än så och dessutom är denna siffra inte rensad från OB-tillägg och andra typer av inlägg och därmed missvisande.

      Du har hakat upp dig på jobbskatteavdrag Jonny – En sak är helt klar och det är att de med högre löner ska beskattas hårdare och exakt hur det ska gå till kommer jag att återkomma med längre fram – De med vanliga löner – dvs. löner upp till 30.000 per månad behöver dock inte oroa sig då dessa inte kommer att få höjda skatter om jag får vara med och bestämma.

      • Jonny Disenfeldt

        Som vanligt ignorerar Anders Forss verkligheten och fakta. Du verkar inte förstå vad ett medelvärde är Anders.

        Här är statistik för olika grupper 8genomsnittliga månadslöner):

        Sektor Män Kvinnor
        Stat 36600 33900
        Kommun 29000 27700
        Landsting 42200 32800
        Privatanställda arbetare 27700 24800
        Privatanställda tjänstemän 43400 35400

        Tidigare kallade du de med 30 000 i månaden för högavlönade som skulle få betala dyrt, jag ser att du steg för steg försöker backa från dina löjeväckande påståenden när du får verklighetens fakta serverat för dig, fakta som du helt ignorerat tidigare.

        Inte ens de med mycket låga löner kommer för övrigt undan från Anders Forss, en lågavlönad skulle bli av med ca 1600:- i månaden med Anders Forss socialdemokratiska politik.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi behöver bara ta en grupp för at skjuta detta i sank Jonny – Tittar vi på anställda i landstingen är det mycket få som har lön över 32.800 före skatt OB- och andra ersättningar frånräknat.

          • Jonny Disenfeldt

            Vet du Anders Forss vad ett genomsnitt innebär ???
            Förstår du Anders Forss vilken skattehöjning som dessa grupper skulle få med din skattepolitik ?

            Inte ens de med mycket låga löner kommer för övrigt undan från dig Anders Forss, en lågavlönad skulle bli av med ca 1600:- i månaden med Anders Forss socialdemokratiska politik. Ett lågavlönat par ca 3200:- mindre i månaden att leva för.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ett genomsnitt får du om du adderar den totala summan utbetald lön och dividerar denna med antalet arbetstagare. Med de stora löneskillnader som finns i Sverige blir detta missvisande och precis som jag svarat tidigare så har en majoritet lön under detta genomsnitt.

      • Alexander

        Fakta kvarstår, du vill beskatta de med 30000 kr i lön hårdare än nu. Det blir många vanliga arbetare. Lärare, snickare osv…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Exakt hur och vilka som kommer at bli föremål för beskattning har jag tidigare lovat att återkomma till och det löftet kvarstår. Det kan mycket väl bli så att skatterna sänks för breda grupper om vi lyckas stoppa skatteplanerandet.

      • Mr Sound

        De med högre löner beskattas redan högre idag. Problemet är, som Jonny är inne på, en allt större grupp som slukar resurser. Hela samhällspaketet går på knä. Och för att täcka dessa utgifter den gruppen slukar försöker du dra en vals om att inkomstklyftorna behöver jämnas ut när dessa klyftor är skapad av er själva.

        Vi ser och läser hur äldre, som slitit för den välfärd de och vi skulle få ta del av, ständigt får det allt sämre. Äldreboenden drar in på mat medan pensionsräddarna får all inclusive. Är du nöjd med den prioriteringen?

        Och om sanningen ska fram klarar vi löntagare inte av att försörja allt fler.

        Tyvärr är du för politisk blind för att se verkligheten, den som vi andra ser/sett under lång tid. Att fortsätta med er politik är lika begåvat som att försöka spela en VHS i en dvd spelare. Med andra ord, er politik är inte kompatibel med dagens Sverige.

        Hoppas verkligen SD och M fäller denna regering i allt, annars riskerar vi inom snart se en kollaps av samhället.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du är inne på helt fel spår Mr. Sound. problemet ligger inte där du tror utan i att nyliberal politik fått för mycket utrymme vilket i förlängningen lett till ökade klyftor.

          • Mr Sound

            Du är totalt oinsatt i ämnet. Invandringen står för 100% av ökningen av arbetslösheten (samt 55% av arbetslösa), bland svenskfödda är det i princip nästan full sysselsättning, att då skylla på nyliberal politik för ökade klyftor är nästan komiskt.

            Du har ju själv drivit på att öka befolkningen, som ett pyramidspel, och nu ser vi effekterna mer tydligt. Samhällsapparaten håller sakta men säkert att kollapsa. Dina ord väger otroligt lätt i sammanhanget då du är en del av dess problem.

            Välstånd avgör hur stor andel som jobbar och hur produktiv den andelen är. En nations välstånd mäts med andra ord med BNP/capita – ni mäter det i BNP.

            Så ökar man befolkningen växer BNP men per capita går det inte uppåt – dessutom blir allt värre så som läkarbrist, bostadsbrist etc.

            Till detta tillkommer arbetslösheten som ökar på grund av invandringen och då kommer även klyftorna öka. Du har således fel och alla dina fjantiga försök att lägga skulden på nyliberal politik kommer tyvärr ätas upp av fakta. S tillsammans med Alliansen är skyldiga för vår välfärd och rättstat ser ut som den gör.

            Inte en mandatperiod till för er!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du vill lägga skulden till allt som sker på invadnringen och den linjen får du gärna fortsätta med även om du aldrig någonsin kan räkna med at övertyga andra än dig och ett mycket litet fåtal om att så är fallet.

            Den stora mängd som kom förra hösten medför förvisso en utmaning – Dock inte större än att vi kan lösa den med effektiv integrationspolitik som sätter människor i arbete.

  2. Alexander

    Höjd a-kassa, bostadsbyggande, pengar till skolan och naturligtvis ännu mer resurser till invandringen. Hur mycket kostar det och varifrån tar du pengarna? Dessutom skulle väl lågavlönade kommunalare få en särskild satsning? Har du en sedelpress i huset?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har ingen sedelpress i huset och budgeten kommer att gå ihop vilket du kommer att få se när det är dags att genomföra åtgärderna och finansieringen av densamma.

  3. Ville-Valle

    …vi som brukar läsa dina inlägg har märkt att du gång efter annan i mer eller mindre diffusa ordalag lyfter fram den socialdemokratiska ideologin. Men menar du verkligen på fullt allvar att det räcker med att LO och partiet går i armkrok för att lyfta partiet mot gamla höjder? Har inte de som företräder själva partiet en viktig roll i det arbetet? Anser du verkligen att dina partifränder i till exempel Umeå är goda föredömen för den ideologi som partiets rötter vilar på och som varit partiets rättesnöre åtminstone fram till och med Tage Erlanders avgång 1969? Den senaste tiden har vi lokalpressen fått läsa om slöseriet med skattepengar som försvaras av bland andra Lennart Holmlund; vi har läst om miljonarvoden till S-politiker; vi har läst om den höga Coopchefen och S-politikern som är gift med ett före detta S-kommunalråd och som dömdes till fängelse för stöld. På vilket sätt anser du att dessa höga företrädare för S-partiet lever upp till Per-Albin Hanssons historiska Folkhemstal, det som varit rättesnöret och grundbulten i den socialdemokratiska ideologin—
    Per-Albin Hanssons Folkhemstal, riksdagens andra kammare 18 januari 1928
    ”Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ena ner på den andre, där försöker ingen skaffa sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage.”

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När jag lyfter upp oss som parti och framhåller utgår jag från att alla som företräder Socialdemokraterna börjar leva som de lär och uppför sig som de Socialdemokrater som verkade historiskt.

      Den saken har jag förövrigt skrivit om ofta så att de ska vara så tar jag för givet att läsarna förstår.

      Det finns många som kan kritiseras och med tiden så tror jag att dessa kommer att försvinna därför att övriga partimedlemmar vill se att de som sitter i valda församlingar lever upp till vår ideologi och vår uppförandekod som varande goda föredömen.

  4. Alexander

    Angående lärares löner. Har en bekant som jobbar utanför Västerås, och där tjänar 12 av 14 lärare över 30 000 kr/mån. Fem av dem har mer än 32 000. Det är alltså de högavlönade som Anders ska ge höjd skatt, Det är tacken för att de varje dag måste kämpa med de enorma problem de ”nyanlända” kommit med.. Bråk, trakasserier,språkförbistring osv. Åk dit och berätta att de betalar för lite skatt och dessutom att de ska vara tacksamma för alla ”pensionsräddare” som gör varje dag till ett helvete.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vilka grupper som kommer at få höjd skatt har jag sagt att jag återkommer till och det löftet kvarstår.

  5. Alexander

    Det är svårt att veta vad Anders Forss vill. Får han önska fritt ska jobbavdragen bort, men kanske bara för de högavlönade som tjänar över 30 000/mån. När han sedan blir upplyst om att det är väldigt många ”vanliga” som har den lönen ändrar han sig igen. Det kan bli oförändrad skatt, dessutom i kombination med höjd a-kassa, bättre sjukförsäkring och 500 000 invandrare per år. Trovärdigare med att Jesus återuppstår….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För den som följer min blogg är det inte speciellt svårt att följa den röda tråden i de förslag jag lägger av den enkla anledningen att jag står upp för en politik som vi praktiserat med framgång historiskt.

      Den som förstår hur vi Socialdemokrater byggde Sverige till världens ledande välfärdsland förstår fullt ut att den politik jag vill föra kommer att göra just detta – Återupprätta välfärden och göra Sverige till världens ledande välfärdsnation.

  6. Mr Sound

    Jaha, med fakta kommer man framåt. Fakta som säger att klyftorna ökar i princip därför vi haft Europas liberalaste invandringspolitik som de med arbete får betala priset för. Sluta hyckla om det.

    Och att det skulle vara att skylla allt på invandringen får väl anse, vi med lite mer fakta på benen kommer aldrig räkna bort den utgiften i budgeten, en utgift dessutom som inte ens världens bästa integration skulle göra till lönsam med tanke på hur svensk arbetsmarknad ser ut.

    Detta är fakta som du inte har svar på, endast hittepå argument om att med bra integration löser detta sig. Du är totalt ovetande vad ni själva satt igång. Och det kommer straffa sig i valet 2018.

    Hela välfärden är på fritt fall och du diskuterar förlegade frågor. Skärpning, kom in i verkligheten. Du misshandlar människors intelligens med din okunskap. Men som sagt, det är inte första gången dessa vänsterliberala argument har slagits i bitar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte invandringen som skapat och ökat klyftorna Mr. Sound – Det som skapat ökade klyftor stavas nyliberalism och girigt och egoistiskt tänkande.

      • Alexander

        Påstår man att invandringen inte har någon del i de ökade klyftorna gör man sig till åtlöje. Det är bara att titta på verkligheten.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har aldrig sagt at invandringen inte påverkar – Men graden av påverkan är liten – Det är det som är verklighet.

          Det är hög tid att inse att invandrarspåret är dött Alexander – I vart fall när det handlar om att ge invandringen skulden för allt som är fel i det svenska samhället.

          Felen sitter betydligt djupare än så – Felet sitter i att nyliberal politik fått för mycket fotfäste under alldeles för lång rid.

      • Mr Sound

        Du pratar goja och klarar dessutom inte av att backa upp det.

        Ökade klyftor; http://www.sydsvenskan.se/2016-12-12/klyftan-vaxer-pa-arbetsmarknaden

        Sen måste det finnas en löneskillnad för att hålla upp drivkraften, så detta är inget problem då vi är, enligt OECD, ett land med minst lönespridning. Men väljer man att tolka LOs rapport, där man jämför arbetare och tjänstemän, kan det inte bli annat än syntax error.
        https://www.lo.se/start/lo_fakta/lonerapport_ar_2016

        Faktum är att hela ökningen av arbetslösheten under socialdemokraterna, och även under Alliansen, var på grund av invandringen.

        Att säga att man då skyller allt på invandringen är verkligen att stoppa huvudet där solen inte skiner, och det har ingenting huruvida jag är för eller emot invandringen utan ett konstaterande.

        Att försöka lura på människor att problemet inte är invandring utan arbetslöshet är i stället nyliberalism (samtidigt som ditt eget parti minst sagt varit liberal) är inte ett tillfredställande svar.

        Att vår arbetslöshet kan kopplas till en hög invandring står helt klart och detta får nu arbetstagare och de som en gång slet för att bygga välfärden betala. Frågan är hur mycket trovärdighet du ger sken av när du inte ens ser problemet? Hur kan man försöka få till en bra integration när man inte ens känner till de mest grundläggande faktorerna på arbetsmarknaden?

        Nej du Anders. Du har fel ang klyftorna men ett rätt ger jag dig, nyliberalism är det som orsakat och kommer så fortsätta orsaka skada till valet 2018 när SD plockar hem det.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att Sverige har de snabbast ökande klyftorna i OECD är inte att snacka goja utan att skriva om något som i allra högsta grad är publik information.

          SD är på väg nedåt och det kommer att bli som jag förutspått med SD och ett resultat under 10% – Om SD-are vill drömma om annat så är de fria at göra så.

          • Mr Sound

            Tyvärr klarar du inte av att ta till dig fakta. Även om Sverige har den lägsta lönespridningen inom EU har klyftorna ökat, dessutom under en tid då Sverige tagit emot många människor som tyvärr hamnat i bidragsberoende.

            Du visar inte direkt upp ett sken av att förstå hur saker och ting hänger ihop. Reinfeldt öppnade upp invandringen för ett mål; dvs, att nedmontera välfärden – vilket står klart och tydligt i hans bok ”det sovande folket”. Vänstern och vissa i S har väldigt svårt att ta till sig detta utan kör på med floskler som solidaritet och allas lika värde.

            Du frikopplar frågeställningen om ökade klyftor från det faktum att Sverige haft/har en invandring som direkt ökat på vår arbetslöshet till 100%. Hur detta inte skapar ökade klyftor är för mig en gåta men som vanligt kan ni vänsterliberaler inte argumentera i sak för ert ställningstagande.

            Så varför är målkonflikter hos vuxna (ja du är väl vuxen?) något som är svårt att förstå? De flesta får ju lära sig detta som barn men hos vissa kan vi tydligen ha gigantisk invandring utan att det påverkar klyftorna även om fakta visar på annat. Märkligt, men något genomtänkt svar lär jag inte få denna gång heller…

            Bättre att stilla konstatera att idag är skatterna svenskens största utgift och detta vill Anders öka ytterligare i en tid då det knappast är mer resurser som behöver tillföras utan kraftigt sänka utgifterna. Med samma ologiska tänkande förespråkar dessa att människor med hög skuldsättning i första hand ska vända sig till sin arbetsgivare för högre lön.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag håller mig till fakta Mr. Sound och den största anledningen till ökningen av klyftorna hittar du hos de som arbetar och då främst i det faktum att skillnaderna mellan arbetarlöner och chefslöner ökat med astronomiska tal.

  7. Alexander

    Anders

    Titta på arbetslöshetssiffrorna för stora invandrargrupper. Är den påverkan på klyftorna liten? Varför pratas det då hela tiden om att invandrarna måste få jobb så att de inte ökar ännu mer?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är viktigt att sätta alla i arbete och det är detta arbete vi Socialdemokrater initierat och arbetar stenhårt med. Men sett till den totala befolkningen är antalet invandrare litet och därför blir även påverkan liten.

  8. Alexander

    Ditt parti tjatar hela tiden om skillnaden mellan de som jobbar och inte gör det, och att det ökar klyftorna. Då går ditt resonemang inte ihop. Eller så är ditt stöd inte så stort som du hela tiden pratar om.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt resonemang går ihop alldeles utmärkt och det är skillnad både på de som arbetar och chefslönerna likväl som det är skillnad på ersättningen för den som inte jobbar och den som jobbar.

  9. Jan

    Mr Sound och Johnny är moderater. Du kommer aldrig att komma någonstans när du resonerar med dem. Jag kan typen. De gillar att rabbla skattesatser in absurdum. Precis som Bo Lundgren en gång i tiden.

    Någon pånyttfödelse kommer dessvärre inte att ske av arbetarrörelsen under 2017. Till johnny, AKB och Mr Sounds glädje. Däremot kommer början till en reträtt till kärnvärdena i rörelsen att ske. Inte på grund av ökad insikt utan snarare som ett resultat av alla misslyckanden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis Jan jag är fullt medveten om detta – De tillhör M och/eller SD politiskt.

      Med LO med på båten så är jag övertygad om att Arbetarrörelsens pånyttfödelse sker under 2017 – Däremot kommer det att ta ett tag innan den återvunnit den styrka den hade fram till 1970-talets slut.

      • Mr Sound

        Bra, då kan Anders och Jan sätta sig ner och sjunga ”we shall overcome” och lämna fakta till oss andra. För det är precis det Jan säger, ”låt Mr Sound och Jonny rabbla skattesatser” så ägnar vi oss till fabler och hittepå orsaker till att det ser ut som det gör.

        Tyvärr kommer LO endast att hjälpa till att sänka skutan med dessa sk proffspolitiker. Sätt någon annan som inte upprepar samma sak i hopp om annat resultat i förarstolen för de som sitter där nu klarar endast av att ordna kaos.

        Inte ens när man får på käften för datalagringsdirektiv kan man vara så ödmjuk att se sitt eget fel utan man kör på ändå. Hybris som fick ett ansikte.

        Med fakta kommer Jonny och jag bekämpa er låtsasverklighet oavsett var vi står politiskt. Men lite kul är det dock när Jan försöker förminska oss bara för vi (kanske) röstar annorlunda än han. Kul kille den där Janne…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.