Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Israel och Netanyahu är rosenrasande över resolutionen i FN:s säkerhetsråd.

Israel och dess premiärminister Netanyahu är rosenrasande över den resolution som antogs i FN:s säkerhetsråd därför att USA avstod från att lägga in sitt veto. Netanyahu är så rosenrasande över detta att han kallar till sig ambassadörerna för de länder som ställt sig bakom resolutionen en och en för utskällning och reprimand.

Att en resolution går igenom i säkerhetsrådet är en nyhet då alla sådana försök historiskt blockerats med veton från främst USA men likväl har det försökts och försökts under lång tid att få till en resolution mot Israel och det faktum att de bygger bosättningar på landområden som inte tillhör Israel.

Därför tycker jag att Netanyahu borde ta sig en funderare på varför resolutionen gick igenom denna gång och blev verklighet.

Mitt råd till Nethanyahu är att besinna sig och inse att det är han och Israel som har fel och de länder som drivit fram resolutionen som har rätt.

Att bygga bosättningar på landområden som inte tillhör det egna landet är fel – Ska man bygga bosättningar ska så ske på eget territorium och inte på grannlandets.

Förhoppningsvis lyfter detta upp den viktiga frågan om en tvåstatslösning som är enda sättet att lösa problemen permanent.

Palestinierna måste få rätt till sitt eget land och det borde vara en självklarhet för alla att Israel snarast möjligt ska lämna tillbaka all ockuperad mark och erkänna Palestina som land.

Därför tycker jag att det är rätt att världen på detta sätt kraftfullt visar för Israel och Netanyahu att det måste ändra sig och följa det resten av världen i demokratisk ordning bestämt.

Netanyahus senaste utspel borde rimligen leda till ordentliga sanktioner mot Israel och israeliska produkter för att visa att det är majoriteten av världen och inte Israel som minoritet som sätter agendan för hur detta problem ska lösas.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

11 kommentarer

  1. LN

    Vi skall nog inte fördjupa oss i vad som händer i mellanöstern titta på hur klanerna
    i Iran Afganistan Tunisien Egypten Israel Jemen Sudan med flera hur det fungerar i fängelsena klanerna krigar om makten och västvärden behöver oljan om vi går djupare i klantänkandet hur ser det ut hos oss i det här landet utanförskap Gängvåld orättvisor rikare blir rikare fattigare blir fattigare problem med sjukvård mm dagis överbelastat Om en framgångsrik morgondag skall fungera får nog alla tänka till oavsett vilken kategori man tillhör men som det ser ut i dag med kallar det Toblerone mm ser det långsökt ut jag menar orättvisor Om vi skall vara ärliga så är det väl Klaner även i det här samhället man platsar ju inte i alla miljöer även om man har vita mössan
    men inte samma åsikt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar då det inte går att komma till någon vettig slutstat om vad du försöker säga med din kommentar.

  2. Thomas Åkerblad

    Din partikollega Johan Westerholm (s) har en helt annan uppfattning:

    ”Sverige, som efter nyår blir medlem i FN:s säkerhetsråd, välkomnade genom utrikesminister Margot Wallström på fredagen beslutet om att israeliska bosättningar på ockuperad mark är olagliga och innebär ett allvarligt hinder för att uppnå en tvåstatslösning. Det finns goda grunder att ifrågasätta relevansen i dels resolutionen, dels utrikesministerns bedömning.”

    ”Resolution 2334 kommer dömas hårt av historien. Lika mycket skada kommer den förorsaka som förorsakats av Balfourdeklarationen.”

    Skillnaden är väl att hans bedömning – i motsats till din – grundar sig på djupa kunskaper och kontakter inom området. För din del är det väl mest fråga om ett surfande på populistiska vågor.

    http://ledarsidorna.se/2016/12/fns-resolution-2334-kommer-domas-hart-av-historien/

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte ofta jag delar Johan Westerholms uppfattning.

      Faktum kvarstår – En tvåstatslösning är enda alternativet och att man inte ska bygga bosättningar på ockuperad mark är en självklarhet. Hade Israel någon som helst pondus bland sina regeringsmedlemmar så såg de till att beordra bosättarna att återvända till Israel snarast.

  3. Thomas Åkerblad

    ”Det är inte ofta jag delar Johan Westerholms uppfattning.” Förstår det. Han brukar oftast ha rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så kanske man tycker om man har sina sympatier hos SD eller hos moderaterna. I mon värld har han allt som oftast fel.

      • Alexander

        Ett oerhört tjat om Moderaterna och Sverigedemokraterna. Tror du att alla som inte håller med dig stöder de partierna? Arrogant är det minsta man kan säga om ditt agerande.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          De flesta som kommenterar på min blogg och gör mothugg stödjer dessa två partier det ser man klart och tydligt på kommentarerna – Sedan finns det en och annan liberal som kommenterar flitigt med.

      • Jonny Disenfeldt

        Johan Westerholm är en intelligent, välbeläst och insatt socialdemokrat, något det tyvärr inte finns så mycket av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.