Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jättekul att VK och VK-koncernen får beröm av Expressens chefsredaktör.

För mig är det jättekul och fullt ut positivt att VK som tidning och VK-koncernen dit även VF räknas får beröm från en av Sveriges mest framstående tidningspersonligheter – Expressens chefsredaktör Thomas Mattson.

Jag håller inte alltid med VK i det de skriver då jag ibland tycker att man inte lyfter upp allt som har relevans för ett reportage eller en reportageserie – Trots det är jag glad för att VK lyfter frågor som har allmänintresse då detta medför att politikerna alltid måste vara på tå och se till att göra rätt och fatta kloka och välgrundade politiska beslut.

En flashig rubriksättning är inte alltid rätt men allt som oftast fyller den syftet genom att skapa den politiska debatt som behövs för att föra samhällsdebatten och samhällsbygget framåt.

Den konstruktiva debatt som följer som ett resultat av reportaget eller reportageserien är i grunden bra och positiv och ett sätt att behålla dynamiken i samhället.

Det är därför jag alltid lyft upp att jag är glad över att VK granskar politiken och allt som hör till den och att VK även gör helt rätt i att ägna tid åt mer djupa reportageserier som granskar samhällsutvecklingen i stort – Reportageserier såsom den avseende Studiefrämjandet och den reportageserie som granskade nazistiska strömningar i Sverige och Västerbotten.

Att VK nu får beröm från Thomas Mattson tycker jag är mycket bra och dessutom ett bevis på att en dynamisk och växande stad även har ett dynamiskt och växande medielandskap. För mig är VK-koncernens framgångar ett tecken på Umeås framgångar av den enkla anledningen att jag lever i övertygelsen om att framgång föder framgång.

Jag vill därför från botten av mitt hjärta säga ett stort GRATTIS till alla er som arbetar på VK och inom VK-koncernen. Fortsätt ert fantastiska arbete så att vi alla kan utveckla Umeå tillsammans och göra en redan dynamisk och attraktiv stad ännu attraktivare och än mer dynamisk.

Ska vi lyckas med att bygga ett gott och välmående samhälle så är alla aktörer behövda – Inte minst en dynamisk och framstående press som driver på så att politiken tar de beslut som behövs för att skapa dynamik och tillväxt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Ville-Valle

    …hur vågar du berömma VK och tidningens arbete om du tänker göra karriär inom Umeås socialdemokrater? Vad säger Lennart Holmlund och hans anhang om det här för han har ju vid ett flertal tillfällen ifrågasatt dig på din egen blogg och frågat om du verkligen är en äkta socialdemokrat när du inte har hållit med honom i hans oseriösa smutskastning av VK och dess journalister …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Lennart får stå för sin åsikt så står jag för min och faktum kvarstår – I grund och botten är VK en mycket bra tidning med intressanta reportageserier för att vara en tidning av VK:s upplagestorlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.