Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Bevare oss alla för MUF och deras politiska agenda.

Än så länge får vi skatta oss lyckliga över att MUF:s inflytande över Moderaternas politik inte har allt för stort inflytande ty hade så varit fallet hade Sverige under en Moderat regering blivit ett hemskt land för alla arbetstagare och svaga grupper att leva i.

MUF vill under den nye MUF ordföranden Benjamin Dousa skicka tillbaka Sverige till det läge som gällde innan LO och S gemensamt såg till att Sveriges arbetare fick en dräglig situation – Tillbaka till en verklighet där stora delar av Sveriges befolkning har samma levnadsbetingelser som i historiens ”Fattigsverige”.

Några av de saker Dousa och MUF förespråkar är följande:

  • Att allt bidragstagande ska kopplas till obligatoriskt tvångsarbete 8 timmar per dag.
  • Att turordningsreglerna på arbetsmarknaden ska avskaffas.
  • Att MBL ska avskaffas.
  • Att företagen lättare ska kunna ”sparka” vem de vill genom att begreppet saklig grund för uppsägning vidgas.
  • Att arbetslösa och nyanlända ska tvingas jobba till hälften av dagens absoluta minimilön.
  • Att arbetslösa och nyanlända som sätts i arbete inte ska omfattas av kollektivavtal.
  • Att arbetslösa och nyanlända som arbetar enligt ovan ska betala inkomstskatt samtidigt som deras arbetsgivare slipper undan arbetsgivaravgifter.

Listan ovan är bara en del av det dagens ungmoderater vill genomföra men det finns en gemensam nämnare i alla förslag som kommer från MUF och det är att vi ska sparka på de som redan ligger och berika de som redan har mer än tillräckligt.

Det som skrämmer mig allra mest är att dessa ungmoderater snart är vuxna och högst sannolikt involverade i moderpartiet och i dess politik för framtiden.

Lägger man samman MUF:s nya linje och det faktum att Moderaterna under Anna Kinberg Batras ledning tagit ett ordentligt kliv till höger genom att även AKB förespråkat sänkta ingångslöner och slopade kollektivavtal finns det anledning att oroa sig över vår framtid.

Dagens M är långt ifrån Reinfelds mer arbetarvänliga linje (även om han mest värnade om de mer välbetalda arbetarna) och oerhört långt från Anderes Borgs uttalande om att vi i Sverige inte sänker löner – Vi höjer dem.

Därför är det inte underligt att M tappar i väljarsympatier i de opinionsundersökningar som presenteras nu.

Jag är dessutom övertygad om att M kommer att tappa ännu mer när svenska folket slutgiltigt inser att Moderat politik under Anna Kinberg Batra och hennes politiska inriktning är en återgång till den traditionella högerpolitik Moderaterna alltid stått för – Den politik som handlar om att berika de redan rika ännu mer på övrigas bekostnad.

För mig ser den politiska agendan mycket annorlunda ut då den handlar om det omvända jämfört med vad Moderaterna vill åstadkomma.

I stället för att berika de redan rika på övrigas bekostnad vill jag genom effektiv skatte och fördelningspolitik ta från de rika och fördela det jag tar från dem till de som behöver tillskott i form av effektiva fördelningspolitiska åtgärder.

Det är därför jag som Socialdemokrat aldrig kommer att sitta stilla i båten och låta Moderaterna påstå att de har en ansvarsfull politik och en politik som är bra för Sverige.

Varje gång Moderaterna föreslår en försämring ska denna attackeras och ifrågasättas på ett sätt som får svenska folket att förstå vems ärenden Moderata politiker springer.

För mig som Socialdemokrat är det inte ett Sverige för eliten vi ska bygga utan ett Sverige där alla inklusive eliten har en dräglig vardag och ett bra liv som en effekt av solidarisk fördelningspolitik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

66 kommentarer

  1. Krister

    Att regeringens ungdomsförbund SSU, som dessutom finansieras av skattepengar, via öppna Facebook-sidor bjudit in till ett seminarium där det står att vita inte är välkomna är RASISM.
    Stödjer du detta?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med finansieras alla politiska ungdomsförbund av skattepengar undantaget sista upplagan av SDU som inte fyller kriterierna.

      Att man förbjuder de som står för rasism ser jag inte som underligt då detta är en uppfattning som går emot samhället i stort.

      • Eugen Sandberg

        Prova att läsa Kristers fråga igen. Man exkluderade deltagare p.g.a. hudfärg från seminariet, var man vit var man inte heller välkommen. Intressant att SSU anser att hudfärg är överordnat, är inte det att betrakta som rasistiskt?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Så vitt jag vet exkluderar vi ingen i vårt parti och jag har mycket svårt att tro att någon blivit exkluderad från ett partimöte på grund av hudfärg även om det påstådda mötet ägt rum inom SSU.

          Skulle snarare tro att detta är et falskt rykte.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har mycket svårt att se att SSU skulle torgföra ett sådant upplägg där vita inte är välkomna.

      Skulle tro att detta bara är ett illasinnat rykte som saknar relevans.

  2. Alexander

    I Trelleborg får gamla och dementa fil och anledningen är ”kostnadsreduceringar”. Socialdemokraterna är ett av partierna som styr…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så ska det inte vara om det du säger är sant. Det är därför vi håller på att återställa ordningen i de sociala trygghetssystemen – För att komma bort från avarter som gör livet sämre för människor och där människor värderas i kronor och ören.

  3. Ralo

    Det har aldrig varit och kommer aldrig bli moderaternas avsikt att berika de redan rika. Det finns inget egenvärde i det. Kan vi ta fasta på att inte missförstår medvetet när argumenten tryter. Moderater håller på med politik av samma anledning som nästan alla andra. Både politiker och lekmän som du och jag är intresserade av politik för att man vill se en bättre värld. Att göra rika rikare skapar ingen bättre värld. Inte i de flesta moderaters ögon i alla fall. Där emot tror moderater i stort att möjlighet att kunna tjäna pengar är viktig för att skapa en bättre värld. Det finns inget fult med att lyckas. Alla ska inte ha lika. Utan alla skall ha möjlighet att uppfylla sina drömmar. Det är vad moderat politik är grundat i. Det och förmågan att göra en budget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Moderaternas avsikt är och har alltid varit att berika de redan rika på övrigas bekostnad. Att det är så framgår tydligt av de politiska förslag partiet lägger och som sparkar på svaga samtidigt som förmögna och företagsägare fått behålla ännu mer. Det är därför inkomst- och förmögnehetsklyftorna ökat i Sverige fortare än i resten av OECD:

      Jag har inte heller något mot att man ska lyckas men den stora skillnaden mellan oss Socialdemokrater och Moderaterna är att vi vill bygga ett samhälle som präglas av större jämlikhet. Ska vi ha det måste företag och dess ägare dela med sig mer av sina vinster till arbetstagarna i form av höjda löner.

      Med Moderat politik ökar ojämlikheten med Socialdemokratisk politik ökar jämlikheten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Skicka länken till detta i sådana fall så ska jag läsa och återkomma med en kommentar även om din kommentar saknar relevans till det jag skrivit om i mitt blogginlägg.

      Jag har letat i DN:s reportage ända ner till 2005 och jag hittar inget sådant reportage som du påstår ska finnas.

      • Alexander

        Jag säger som du, det finns om man letar. Behöver inte visa källorna … Intressant att du inte med ett ord fördömer detta. Din människosyn är tveksam….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Man kan inte fördöma något man inte läst och/eller kontrollerat. Att fördöma på hörsägen är inget jag ägnar mig åt. Dessutom handlade inlägget om MUF och inte om SSU.

        • Lars Gidlöf

          Alexander

          Håll dig till sanningen, annars bevisar du din egna dumhet. Det finns ingen sån artikel i DN.

          Men jag skulle tro att du är en ganska lågutbildad person,som inte sett dig speciellt mycket om i världen men som tror på allt som skrivs på nätet.

          Tyvärr är det så, att de med lägst utbildning är arbetarna, och så fort de känner sig hotade så går de mot extremism, höger eller vänster, trots att dessa verkligen inte gynnar de lågutbildade.

          • Alexander

            ”Jag skulle tro att du är lågutbildad”

            Tro vad du vill, men det är konstigt vilka fördomar du verkar ha.

            ”som inte sett dig speciellt mycket om i världen”

            Jag har varit i alla världsdelar utom Australien/Oceanien. Duger det?

            ”går mot extremism”

            På vilket sätt gör jag det? Vilka belägg har du för det påståendet?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag kör på inget sätt med ögonbindel Jonny. Intressanta ämnen ska byggas vidare på och spridas.

  4. Alexander

    Anders

    Saker som du missat i media:

    1. SSU och deras rasism,

    2.Kod 291.

    3. De sammanvägda mätningarna som ger SD ca 17%.

    4. Trelleborgs sparande på dementa.

    Mycket märkligt att en person som utger sig för att vara så påläst och uppdaterad inte har koll på dessa saker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Både jag och andra har letat efter den artikel du hänvisar till i DN och den finns in te så därför avfärdar jag den som en skröna.

      I övrigt så är inte kod 291 speciellt viktig för mig och merparten av alla svenskar utan bara viktiga för sådana som du som vill beskylla invandringen för allt som gått fel i Sverige.

      Jag har aldrig förnekat att vi Socialdemokrater ibland fattar dåliga beslut då vårt parti precis som andra partier består av människor av kött och blod. Som vi alla vet gör människor fel ibland och det viktiga är att lära av misstagen och göra rätt nästa gång.

      Sedan kan man aldrig rättfärdiga misstag som görs nu med att någon annan begått et annat misstag historiskt då ett sådant resonemang aldrig gör misstaget ogjort.

      • Alexander

        Vill man inte hitta så gör man det inte. Hur kommer det sig att jag och andra gör det?

        ”kod 291 är inte speciellt viktig”

        Nej, att polisen mörkar är ju inte så viktigt. Sedan är det många socialdemokrater som reagerat på detta. Är de numera fascister? Detta var rejält uppslaget i media men du har ingen aning…

        ”som vi alla vet gör människor fel ibland”

        Att spara på DEMENTA borde få dig att spy galla. Du gapar i högan sky över M och SD men när ditt parti gör ännu värre saker är det tyst som i graven. Ditt snack om solidaritet osv är bara tomma ord. Det torde nu vara bevisat.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att Polisen mörkar äger inte sin riktighet annat än i huvudet på dig och många som gillar SD och det de står för.

          Vad gäller Trelleborg så ska jag kolla upp detta mer med mina partikamrater där innan jag fäller någon kommentar. Men som jag sagt tidigare det går aldrig att rättfärdiga misstag genom att hävda att även andra gjort misstag.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            De mörkar inte det är vad de gör för alla som inte har en invandrarfientlig politik som måttstock.

      • Jonny Disenfeldt

        Prova att googla på : SSU rasism

        Hur svårt kan det vara ? Detta togs upp av media rätt mycket …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den som bemödar sig med att se vartifrån kritiken som dessutom är kraftigt vinklad kommer ser att den inte är rättfärdig. Dessutom är Uvell ingen person med speciellt hög trovärdighet då hon i mångt och mycket sprungit SD:s ärenden

          • Alexander

            Varför är kritiken inte rättfärdig?

            ”Dessutom är Uvell ingen person med speciellt hög trovärdighet”

            Berätta gärna vilka felaktigheter hon stått för. Kan du göra det?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Den största felaktigheten Uvell står för är att hon står upp för högerpolitik samt att hon i grund och botten står upp för främlingsfientlighet.

  5. Alexander

    Från annonsen från SSU:

    ”ÓBS, evenemanget är separatistiskt för rasifierade”

    Detta är alltså angående ett möte om islamofobi….

    Hittas direkt om man googlar!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tittar på andra saker än de Uvell skrivit och ser vad detta handlade om skulle du inte påstå det du påstår.

      Allt man försöker göra är att misskreditera SSU och deras arbete för inkludering och integration.

  6. Alexander

    Från SSU:S hemsida:

    ”För de som identifierar sig som vita finns det många andra sätt att engagera sig”

    Detta försvarar Anders Forss. Apartheid i sin vidrigaste form. Skäms du inte?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I den skrivningen måste du inbegripa fler faktorer än bara det faktum att man har vit hudfärg. Om man lever som man lär som sSocialdemokrat och hyllar alla människors lika värde är man välkommen oavsett hudfärg – På annat sätt går det inte att tolka det du skrivit.

  7. Alexander

    Lena Rådström Baastad säger följande:

    ”Men Socialdemokraterna skulle inte anordna den typen av möte eftersom vi tycker att viktiga frågor ska kunna diskuteras av alla, oavsett bakgrund”

    Hämtat från Expressen 9 sep 2016…

          • Jonny Disenfeldt

            Lena Rådström Baastad (s) kritiserade SSU’s rasistiska tilltag du (s) försvarar SSU …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte försvarat SSU och ej heller kritiserat dem i denna fråga.

            Men Jonny – Att SSU begått ett fel betyder inte att det rättfärdigar att MUF gör fel och de förslag MUF driver är förödande för Sverige och svenskarna och kommer att skapa ett mycket hårt, kallt och egoistiskt samhälle långt från den kärlek och solidaritet vi Socialdemokrater försöker sprida via byggandet av ett samhälle som följer den svenska samhällsmodellens principer.

            Ett samhälle byggt med hjälp av demokratisk socialism för att skapa jämlikhet och välstånd hos alla.

  8. Alexander

    Anders

    Har du sett Aftonbladets mätning om vilka partier som har bäst politik inom olika områden? Vore intressant att få en kommentar till det. Hur kan det avskydda SD toppa tre av dem?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag ska inte gå emot resultatet av Inzios mätning för stunden. Samtidigt som jag säger det vidhåller jag att SD vid tidpunkten för nästa val moker at samla stöd från mindre än 10% av de som röstar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Snarare är de mycket representativa om man inte likt dig är helt förgiftad av att beskylla invandringen för allt som är fel i samhället utan att kunna fra rätt slutsatser om varför saker gått fel.

          • Alexander

            Att SD anses ha bäst politik på tre områden går väl inte ihop med ditt prat om att du märker av att fler och fler ogillar dem?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du kommer att få se att det blir precis som jag förutspått – Nästa val är SD under 10%.

  9. Alexander

    ”Du kommer att få se att det blir précis som jag förutspått”

    Det är möjligt, men jag undrar hur du ställer dig till att folket anser att SD har bäst politik inom äldreomsorg, försvar och invandring. Får det dig att överhuvudtaget reagera?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är långt ifrån alla som säger så Alexander och långt ifrån en majoritet. SD har för övrigt ingen politik på dessa områden. Allt de har är politik för halva invandrarfrågan – Den som handlar om att stoppa invandringen och skicka tillbaka många som redan kommit till vårt land.

      • Alexander

        ”Det är långt ifrån en majoritet”

        Men ändå har de störst stöd bland svenska folket inom dessa tre områden. Hur stort stöd har vår regering? Inte ens 40%.

        ” SD har för övrigt ingen politik på dessa områden”

        Då måste ditt parti vara odugligt eftersom ni har lägre stöd. Har du ingen självinsikt?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          SD sitter inte i regeringsställning och mellan valet så har de det stöd de har efter förra valet och det är det vi ska förhålla oss till.

          • Alexander

            Varför svarar du inte på varför folket tycker att det odugliga SD är bättre på dessa tre områden än ditt fantastiska parti? Noll självinsikt och självkritik….

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Därför att det är helt ointressant i detta läge då SD har det antalet mandat de har efter förra valet.

  10. Alexander

    Välståndet verkar alltså inte gälla de dementa i Trelleborg. Kärlek och solidaritet innebär fil till middag. Bravo Socialdemokraterna!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Välståndet ska gälla alla och fel kan alltid begås därför att vi är människor. Jag är dessutom övertygad om att beslutet om fil är ett tjänstemanna beslut som ligger inom ramen för den delagationsordning som gäller i Trelleborg vilket gör att det är tjänstemännen i förvaltningen snarare än politikerna som bestämd detta.

      Politiken styr inte i detalj vad som ska läggas på tallriken för dementa.

      • Alexander

        Vad dum jag är. Hur kunde jag tro att Socialdemokraterna har något ansvar för sådant som inte fungerar? Däremot är allt bra er förtjänst.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I slutändan har politiken ansvaret för allt som sker i kommun, landsting och i staten. Det är politiken som bestämmer hur delegationsordningen ska utformas och det är politiken som ska ändra delegationsordningen om den inte fungerar som avsett.

          Däremot är inte politiken inne och petar i tjänstemännens arbete på detaljnivå och jag är säker på att mina partikamrater i Trelleborg kommer att verka för att det som gått fel inte upprepas.

  11. Alexander

    ”Därför att det är helt ointressant då SD har de mandat de har efter förra valet”

    Så vad folket tycker är bara intressant när det är val? Du visade just upp bilden av en arrogant sosse.Det viktigaste är att folket röstar på Socialdemokraterna vart fjärde år så att makten behålls, vad som sker mellan valen är ointressant. Du borde skämmas…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      vad folket tycker är intressant att notera men det är de partier som styr som styr åtminstone fram till nästa val då det är den ordningen vi har i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.