Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Förändrade regler för reseavdragen är sannolikt en nödvändig reform.

Landsbygdskommittén har lämnat ett förslag till förändrade reseavdrag som alla partier ställer sig bakom – Att göra reseavdraget helt avståndsbaserat och ta bort skrivningen om tidsvinst på minst 2 timmar som är svår att kontrollera tycker även jag är ett bra grepp och en vettig förändring.

Att dagens modell för reseavdrag mest används av högavlönade män i storstadsområden visar att dagens modell för reseavdrag är fel.

Reseavdragens syfte har aldrig vara att göra bilresor i storstadsområden avdragsgilla utan tillkom för att kompensera människor i glesbygd som inte har tillgång till kollektiva färdmedel för att ta sig till och från jobbet utan att straffas för sitt val av bostadsort.

Att hela Sverige ska leva och då på någorlunda rättvisa villkor är en rättvisefråga och i rättvisans namn borde det då vara så att det är de som måste använda bilen till och från jobbet som ska kompenseras – Inte de som med fördel kan åka kollektivt.

Storstadsbor ska uppmuntras att åka kollektivt till och från jobbet och förändrade reseavdrag är ett mycket bra sätt att se till att så blir fallet. Vill de som bor i större städer köra bil för sin egen bekvämlighets skull så är det inte mer än rätt och riktigt att de betalar den fulla kostnaden för det valet själva.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.