Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD är mästare på att skapa sin egen undergång.

Jag har sagt många gånger att vi som är verksamma i övriga politiska partier inte behöver oroa oss speciellt mycket för SD och deras närvaro på den svenska politiska scenen.

SD kommer att skapa sitt eget fall och allt eftersom går det fallet från klarhet till klarhet varav den senaste är att föreslå sänkta anslag för SMHI därför att de påstås ägna sig åt opinionsbildning.

Sällan har jag hört något så urbota dumt som SD:s påstående om att SMHI ägnar sig åt opinionsbildning i klimatfrågan!

SD:s Miljöpolitiske talesman Martin Kinnunen påstår att SMHI ägnar sig åt tendensiös opinionsbildning angående klimatförändringar vilket givetvis inte är sant. Allt SMHI gör är att förmedla väderläget och berätta vad världens ledande vetenskapsmän på området säger i ämnet.

Att kalla detta tendensiös opinionsbildning när i stort sett all världens samlade vetenskap anger samma anledning till det förändrade väderläget i världen luktar oerhört illa och är högst sannolikt resultatet av att SD nyligen sålde sin själ till storkapitalet.

Klimatförnekare finns det gott om i världen – Alla dessa är nästan utan undantag finansierade av storkapitalet som inte vill veta av några krav på bättre rening och minskade utsläpp därför att detta påverkar deras framtida vinster.

Att dessa klimatförnekare fanns i USA och några få andra länder hade jag rätt bra pejl på men att de finns i Sverige i form av SD är för mig en nyhet.

SD beskyller SMHI för att göra detta för att skapa opinion snarare än för att skapa kunskap vilket förvånar föga. All kunskap som går emot SD försöker de avfärda på det ena eller andra sättet vilket förslaget om minskade anslag till SMHI är bevis på.

Därför upprepar jag det jag sa inledningsvis – SD och deras varande är inget vi övriga behöver oroa oss för. Det egna fallet skapar SD bäst själva steg för steg.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

100 kommentarer

  1. Alexander

    Och ändå har SD bäst politik när det gäller invandringen, äldreomsorg och försvaret. Det tycker svenska folket.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den uppfattningen har inte en majoritet av svenska folket – Att påstå så är en lögn.

      • Alexander

        Inte en majoritet men SD är det parti som flest svenskar tycker är bäst inom dessa områden. Det redovisades härom dagen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det kan så vara vilket jag aldrig bestridit men de utgör inte en majoritet och det enda vi har att förhålla oss till farm till nästa val är valresultatet från förra valet. Dessutom kommer detta att ändras många gånger innan det är dags för nästa val och vad detta val kommer att utmynna i enligt min förutsägelse vet du redan.

  2. Alexander

    Ordföranden i SSU har åkt taxi från Sälen till Stockholm som naturligtvis skattebetalarna får stå för. Antar att du nu kommer att kräva hans avgång? Enligt dig är detta att jämställa med stöld. Eller det kanske bara är aktuellt när det handlar om SD?

  3. Alexander

    Sveriges Radio rapporterar i dag om att en ”pojke” som påstått sig vara 14 har fått åldern reviderad till 18. Ändå får han gå kvar i åttonde klass.”Skönt att de litar på mig” säger han. Detta visar återigen att det inte finns någon anledning till att bry sig om myndighetsbeslut, flatheten är enorm. Sedan kan man titta på hur han ser ut och konstatera att hans utseende är ”moget” för att vara 14…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Lagar ska följas och har myndigheterna reviderat åldern så är det den nya åldern som ska gälla vilket jag utgår från at den gör.

      Vilken klass man ska gå i beror på kunskapsnivån och ligger den på en 8:e klassares nivå är det där vederbörande ska gå.

  4. Linda

    Jag vill nog inleda med Dina egna ord till att börja med:

    Sällan har jag hört något så urbota dumt som Ditt inlägg!

    Jag är själv inte SD:are, så kom då inte med det nu, utan jag är och har alltid varit Kristdemokrat.

    Men jag vill nog trots allt motargumentera främst Ditt påstående om att SD är mästare på att skapa sin egen undergång.
    Tycker Du verkligen det? På riktigt? Eller är det kanske så att Du egentligen är chockad över SD:s framgångar och klättrandet i opinionsmätningarna som skrämmer Dig till såna korkade uttalanden?

    För inte kan Du på fullt allvar mena att SD går mot undergång? I så fall måste Du veta något som ingen annan vet.

    Vad gäller SD:s diskussion om klimathotet låter jag vara då jag varken är insatt eller ens intresserad av detta. Samtidigt tycker jag att det är lågt att trycka ner deras åsikt/tro då alla måste få tycka, tänka och ha åsikter om vad man vill i det här landet. Det är det som kallas ”åsiktsfrihet”, något som vänstern brukar ha svårigheter att acceptera. Inom vänstern anser man att man visst ska få tycka vad man vill så länge man tycker ”rätt”, dvs som vänstersympatisörerna. Så var det med den åsiktsfriheten….

    Jag själv är emot allt vad tex Miljöpartiet står för. Men, som den demokrat jag är respekterar jag ändå att Miljöpartiet finns där invalda i Riksdagen, och låter dem komma till tals utan att idiotförklara dem. Istället använder jag mig av argumentationer för MIN åsikt, men låter som sagt deras åsikter stå för dem.
    Men detta fenomen verkar det tyvärr vara få på vänsterkanten som klarar av.

    Jag tänker som så här, vill man inte ha SD (eller nåt annat parti, tex S, MP eller V) i Riksdagen så är det nog smartast att hålla sig lite på mattan.
    För som Du själv vet, och definitivt har märkt, så växer SD så det knakar (vad man än må tycka om det) och varje gång någon som Dig börjar idiotförklara på nästintill aggressivt vis eller på annat vis försöker skapa skandaler om SD så växer dom ÄNNU mer.
    Så vill Du att dom ska ut ur Riksdagen är mitt goda råd till Dig att tiga, och istället argumentera sakligt och lugnt för DIN sak. Det kommer att ge långt bättre resultat.

    Lycka till!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      personligen har jag aldrig varit orolig för SD och jag har under lång tid förutspått att de kommer att vara under 10% vid nästa val och då helt på egen förtjänst.

      Sedan är det på inget sätt så att SD växer så det knakar Om något så krymper SD. Att de ser ut att växa om man studerar sociala media beror på att de varit duktiga på att manipulera sociala media vilket jag beskrivit ingående i en rad inlägg under en veckas tid.

      Jag argumenterar för min sak men när någon gör så flagranta övertramp som SD vad gäller klimathotet – Ett klimathot världens ledande expertis är överens om är reellt så måste jag reagera och kritisera deras beteende.

      • Mr Sound

        Som sagt. Det är lite smålustigt att du pladdrar på om vilket stöd SD kommer att ha efter valet 2018 när allt tyder på att SD kommer öka, igen. Finns ingen konsensus bakom ditt troende i denna fråga utan mest trams.

        Oavsett vad SD gör, och vilka epitet och smutskastningar ni gör, ökar SD. Fråga er i stället varför. Folket är uppenbarligen trötta av era fabler om allt till allt och alla. Funkar inte längre när all information om hur det verkligen ligger till finns tillgänglig.

        Inte heller lyckades du punkta upp vad S gjort som inneburit ökad budgetöverskott, bara en massa text utan substans. Innerst inne förstår även den mest indoktrinerade sossen att majoriteten av ökade skatteintäkterna är från konjunkturen och inte att S ökat antalet anställda i offentliga sektorn. För du om någon borde rimligtvis veta hur rikedom skapas i ett land.

        Slutligen tycker jag gott SMHI först och främst bör bättra sig i att ”spå” vädret från ena dagen till den andra innan man rabblar på om gigantiska havsnivåhöjningar. Det kan Fridolin tramsa om.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          jag står för det jag förutspått och när väl valet är över vet vi vem av oss som fick rätt så att du får tycka vad du vill och jag får tycka vad jag vill i frågan är helt enligt demokratins spelregler.

          SD försöker påstå att folket gillar det de gör och det de står för men den långsiktiga opinionen talar ett helt annat språk och pekar nedåt.

          Du får gärna tycka att det jag skriver är utan substans det har jag inga problem med då verkligheten säger att merparten som följer min blogg tycker att det jag skriver har oerhört mycket substans.

          SMHI spår väder och allt som har med vädret att göra. Att havsnivåerna stiger och att en majoritet världens samlade expertis på området påstår att detta beror på den globala uppvärmningen är inte opinionsbildning utan information om vad experterna anger som orsak till stigande havsnivåer.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det kan hända med det betyder inte att det jag säger saknar relevans.

          • Mr Sound

            Uppenbarligen är du obildad i att läsa trender för vem som helst inser att den långsiktiga trenden för SD är stigande, sen är verkligheten den att SD planat ut vilket länken bekräftar: http://status.st

            Att du cherry-pickar SDs opinionsresultat utifrån det opinionsinstitut som helgar dina mål är irrelevant. Tyvärr är SD i verkligheten större än vad många tror.

            Havsnivån stiger dock inte som vissa påstår, men brukligt brukar vara att dessa människor även tror haven stiger om isen i haven smälter.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är på inget sätt obildad – Snarare motsatsen mycket bildad och det du med flera drömmer om kommer inte att hända. Nästa val är SD i bästa fall ett 10% parti.

      • Jonny Disenfeldt

        ”jag har under lång tid förutspått att de kommer att vara under 10% vid nästa val ”

        ett förtydligande kan vara på sin plats Anders.

        Under en lång tid har du hävdat att Sd skulle få ca 5% i nästa val, när opinionssiffrorna inte verkar vika sig så är det nyligen som du ändrat din spådom till att säga mindre än 10% … vad ska det bli för spådom om ett halvår ? Mindre än 15% ? 2018 innan valet mindre än 20% ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har skrivit att Sd skulle ligga runt 4% spärren tidigare och det står jag för- I ett senare inlägg skrev jag att jag reviderar min uppfattning och tror att SD kommer att ligga strax under 10% i nästa val så att påstå att jag ändrat mig nu är ingen framkomlig väg då jag redovisade min reviderade uppfattning för länge sedan.

          • Ördög

            Du kommer att få revidera din uppfattning om SD:s borttynande många gånger än. Och därigenom bidra till att höja Sosseadelns trovärdighet i väljarnas ögon …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det enda som kan utvisa det är framtiden och långsiktigt har jag sagt att SD sannolikt kommer att balansera runt 4% spärren så vi får följa utvecklingen.

          • Jonny Disenfeldt

            ”då jag redovisade min reviderade uppfattning för länge sedan.”

            Svar nej Anders, det är ganska nyligen som du reviderade din uppfattning men du har förstås en egen definition på vad ”länge sedan” är …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag reviderade den för mer än 3 månader sedan och i det här sammanhanget är det länge sedan.

  5. Oberoende Observatör

    Det verkar som om ( S ) inte är så dåliga på att gräva sin egen grav heller. Det börjar tydligen vid unga år då jag läser om hur ledaren för SSU ansåg att det det är rätt att ta taxi från Sälen till Stockholm för att delta i ett möte dagen därpå. Det visade sig att han inte var med på mötet och försöker nu göra en pudel men skadan är redan skedd.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Denna sak har förvisso inte med inlägget at göra då et misstag hos en annan aldrig kan rättfärdiga ett eget misstag. Ett misstag är ett misstag och det SSU:s ordförande gjort kommer jag att kritisera i skarpa ordalag då allt annat är otänkbart.

  6. Alexander

    Anders

    Fast det är ju inte myndighetens beslut som gäller…

    ”vilken klass man ska gå i beror på kunskapsnivån”

    Aha, så då kan vi alltså sätta 14-åringar i tredje klass?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Svensk lagstiftning säger att det är kunskap och inte ålder som styr vilken klass man ska gå i.

  7. Alexander

    Anders

    Om man tittar på LO:s hemsida angående ”fat cat” så står det tydligt INDUSTRIARBETARLÖNER och att de refererar till dem…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi kan sluta debatten om du inte vill inse att det jag säger är rätt. Medianlönen för Sveriges SAMTLIGA löntagare är 25.750 kr/månad.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Läs på Alexander. Hur många förklaringar ska du ha? vad hopas du vinna på dina skriverier?

      • Jonny Disenfeldt

        Patetiskt Anders och det ger en obehaglig bild av en människa som inte kan erkänna sina fel och brister. Är du verkligen en människa mogen att arbeta som politiker ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att du tycker att saker är patetiska därför att du inte delar min ideologiska övertygelse har jag inga problem med att acceptera och huruvida jag ska verka som politiker eller inte är inte upp till dig eller mig att bestämma utan en sak vi får överlämna till väljarna att bestämma.

          • Jonny Disenfeldt

            Ditt problem Anders är dels att du inte accepterar fakta utan hittar på egna saker och dels är du helt oförmögen att erkänna att du har fel i något är du rädd att världen ska kantra om du erkänner att du har fel ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag hittar inte på och jag accepterar fakta om dessa är korrekta.

            Ge mig en enda godtagbar anledning till varför inte varje yrkesgrupp ska viktas efter hur många de är av Sveriges totala mängd arbetstagare?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tro gärna det men du ser inte ut att förstå de råd jag ger dig av kärlek från botten av mitt hjärta och om du inte vill ta till dig av det jag säger så har jag svårt att förstå varför jag ska fortsätta att dig råd du inte följer.

  8. Alexander

    Konstigt att Anders lägger sådan energi på ett parti som enligt honom aldrig kommer att få inflytande och även balansera runt riksdagsspärren. Varför gör han det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som politiker så bör vi debattera det som sker i samhället och de förslag olika partier framför och det är den debatten jag deltar i.

  9. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss skriver : ”Ge mig en enda godtagbar anledning till varför inte varje yrkesgrupp ska viktas efter hur många de är av Sveriges totala mängd arbetstagare?”

    ÖVNINGSUPPGIFT TIL ANDERS FORSS : Vi har landet Lilleputt med två offentligt anställda och 7 privat anställda.
    Vi lägger upp deras löner i stigande ordning , låt oss anta att de två offentligt anställda är kung och drottning och har 1 miljon respektive 500 000
    i månadslön samt att de 7 privatanställda har löner i spannet 10 000 till 20 000.
    Sorterad exempellista :

    10 000
    11 000
    12 000
    13 000
    14 000 <– MEDIANLÖN ENLIGT MATEMATIKENS DEFINITIONER
    15 000
    20 000
    500 000
    1 000 000

    Vad skulle den hypotetiska "Anders Forss medianen" bli i detta exempel tro … vi tar först median för resperktive grupp :
    Median för offentligt anställda : 750 000 (2 löner)
    Median för privat anställda : 13 000 (7 löner)
    Hur ser din formel ut i nästa steg Anders, där du viktar 2/9 mot 7/9 … hur många hundra tusen blir "Forss medianen" för du
    förstår Anders att "median" är ett matematiskt begrepp som alltid kan appliceras på ett antal siffror…
    Enligt matematikens lagar blir medianen som sagt 14 000. Enligt Anders Forss lagar ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du kan hålla på hur länge du vill Jonny. Medianlönen om samtliga anställda räknas och varje yrkesgrupp viktas efter sin storlek blir de 25.750 kr/månad SCB kommit fram till.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Den frågan behöver inget svar – Den fråga som behöver svar är vad Jonny hoppas uppnå på att blåsa upp medianlönen till en nivå den inte har.

          • Jonny Disenfeldt

            SCB kan matematik och vet hur man beräknar median och använder inte dina påhittade definitioner. Kan du Anders Forss nu vara snäll och berätta vilket medianvärde du får enligt ”Anders Forss metoden”

            Du har två grupper (eftersom du inte vill använda gängse metod och ha en gemensam grupp)..
            Grupp 1 har median 750 000 och grupp 2 har median 13 000, grupp 1 består av 2/9 av samtliga mätvärden och grupp 2 av 7/9 av alla mätvärden. Ge mig nu Anders-Forss-medianen på dessa två grupper tack.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är SCB som står för beräkningarna och de använder en oerhört komplex ekvation för detta som ger oss svaret. Svaret på rätt medianlön för samtliga arbetstagare i Sverige är 25.750 kr/månad.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          På inget sätt – Den riktiga siffran som SCB fått fram genom den komplexa och fullständiga beräkning man gjort åt LO påvisar att medianlönen är 309.000 kr/år eller omsatt till månadslön 25.750 kr/månad.

  10. Alexander

    ”Den frågan behöver inget svar”

    När du påstår att det finns en alternativ beräkningsmetod kan man ju tycka att du borde visa den…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har svarat Jonny på hur SCB gått tillväga och påvisat att ekvationen för detta är oerhört komplex och det svaret får både du och Jonny nöja er med då det är det svaret som är det rätta.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det tycker jag inte jag har ställt frågan och fått bekräftat det jag skriver. Måhända är det så att som man frågar får man svar.

          • Alexander

            ”jag har ställt frågan”

            Fast du hade ju läst på hemsidan? Har du också varit i kontakt med SCB via telefon?

            ”som man frågar får man svar”

            Det kanske är du som har ställt frågan så att du får det svar du vill?

      • Jonny Disenfeldt

        Du ljuger så du blir blå i ansiktet Anders. Detta är ju bara löjeväckande. Varför beter du dig på det här omogna viset ?

        ”ekvationen för detta är oerhört komplex ”

        Nej det är den inte, att ta fram median är väldigt enkelt, endast ett mysterium för Anders Forss.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          jag ljuger inte Jonny och är den någon som är blå – Till och med mörkblå i ansiktet är det du.

  11. Alexander

    Nu har jag återigen pratat med SCB, och Sofia Qell bekräftar att medianlönen för 2015 är 28 600. Du är välkommen att ringa på 010-4795000 så får du höra med egna öron. Hon frågade dessutom om jag ville ha för olika yrkesgrupper eller för alla arbetande….. Som sagt, Sofia Qell ljuger antagligen också….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna försöka hur mycket du vill Alexander – Den informationen finns på deras hemsida tillsammans med information om att detta inte är den rätta medianlönen därför att varje yrkesgrupp inte har viktats på det sätt som måste till för att få fram den rätta siffran.

      Jag har lyssnat av väldigt noga och den siffra de räknat fram till LO är den som är korrekt om det ska gälla medianlönen för samtliga arbetstagare i Sverige viktade efter hur många de är – Den siffran är 25.750 kr/månad eller 309.000 kr/år.

      • Alexander

        Fast Sofia säger att det inte är så. Varför ljuger hon när jag ställer en direkt fråga om viktning?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte pratat med Sofia och vad hon sagt och inte sagt ska jag inte uttala mig om.

  12. Alexander

    Jag sammanfattar: SCB har felaktiga uppgifter på sin hemsida och de som har hand om statistiken upplyser inte om det när man ringer, de sprider alltså felaktigheter. Samma sak gör LO. På en direkt fråga ljuger de för mig och påstår att medianlönen är 28600, fast den enligt deras egna uppgifter är 25750. Det är alltså återigen bara Anders Forss som talar sanning och alla andra ljuger.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SCB har inte felaktiga uppgifter på sin hemsida – Alldeles speciellt så när de själva säger där att siffran på hemsidan inte är exakt därför att den saknar den viktning efter antal arbetstagare i respektive yrkesgrupp som är nödvändig för att ge en exakt siffra.

      Medianlönen är 25.750 kr/månad.

  13. Alexander

    Anders

    Nu har jag även pratat med Mats Larsson som är ansvarig för lönestatistik på LO. Inte heller han ger dig rätt. Han säger att medianlönen ligger någon tusenlapp under snittlönen som enligt honom är 31400, och då är inte rörliga tillägg inkluderade. För officiella uppgifter hänvisar han till SCB…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna fortsätta att lägga din tid med att försöka bevisa något som inte är sant. Den medianlön på 25.750 kr/månad är den som är riktig vilket SCB själva säger.

      • Alexander

        Men herregud, varför säger inte en statistikansvarig på LO det som du hävdar? Av vilken anledning ljuger han?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det får du i sådana fall fråga denne och inte mig – jag har både kollat och dubbel och trippelkollat och den medianlön på 25.750 kr/månad som angavs i rapporten är korrekt.

          • Alexander

            Vad är din teori kring att han inte säger som du gör? Nog måste du väl ändå fundera? Samma sak med SCB.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte ens funderat på det och det intresserar mig inte heller – bara dig och Jonny som envisas med att försöka blåsa upp medianlönen till nivåer den inte har.

  14. Jonny Disenfeldt

    ”bara dig och Jonny som envisas med att försöka blåsa upp medianlönen till nivåer den inte har.”

    Vi är i gott sällskap med SCB och medlingsinstitutet som även de konspirerar mot dig Anders …

    SCB statistik beräkning medianlön 2015:
    ==================================
    http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__AM__AM0110__AM0110A/LoneSpridSektorYrk4A/?rxid=455ac4d0-b27f-43bf-9a24-5f965b8eefe5

    Välj sedan :
    ============
    Medianlön
    Samtliga sektorer
    Samtliga yrken
    totalt
    2015

    Ger för 2015 : 28600 som median för samtliga arbetstagare i Sverige…

    FOTNOT : Nu 2017 är medianlön givetvis högre men hur hög vet vi inte förrän 2018, däremot kommer ju 2016 års siffror snart.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt – jag har verifierat siffrorna i undersökningen och det är som jag säger – medianlönen är 25.750 kr/månad.

      • Alexander

        Det är ju inte bara jag och Johnny som blåser upp medianlönen. Två medarbetare på SCB och två stycken på LO gör samma sak. Ditt agerande är väldigt intressant. Inte en antydan till en liten fundering på att du kan ha missat något. När du får uppgiften att den statistikanvarige på LO säger att du har fel viftar du bort det utan pardon. En uppriktig fråga, finns det något som kan få dig att ens överväga att du har fel? Är det någon person som kan få dig att tänka den tanken?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är du och Jonny som med alla medel försöker blåsa upp medianlönen – Varför vet jag inte och jag har ställt frågan till er bägge utan att få något svar.

      • Jonny Disenfeldt

        Men hur skulle du kunna ha verifierat siffrorna Anders ?
        De är ju beräknade enligt en oerhört komplex algoritm påstår du ? Du kan ju inte ens applicera ”Anders-Forss-medianen” på två enkla grupper med 2+7 värden, t.o.m. det fick jag hjälpa dig med.

        Vill du däremot ha fakta så hittar du den hos SCB :

        http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__AM__AM0110__AM0110A/LoneSpridSektorYrk4A/?rxid=455ac4d0-b27f-43bf-9a24-5f965b8eefe5

        Välj sedan :
        ============
        Medianlön
        Samtliga sektorer
        Samtliga yrken
        totalt
        2015

        Ger för 2015 : 28600 som median för samtliga arbetstagare i Sverige…

        FOTNOT : Nu 2017 är medianlön givetvis högre men hur hög vet vi inte förrän 2018, däremot kommer ju 2016 års siffror snart.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har verifierat dem Jonny och det spelar ingen roll hur många gånger su skriver i ämnet. Fram tills nästa rapport är medianlönen i Sverige 25.750 kr/månad.

          • Jonny Disenfeldt

            Fascinerande Anders, jag har aldrig sett maken till människa som så konsistent målar in sig i uppenbara lögner som du gör. Detta är riktigt underhållande ! Du gör livet så lätt för oss andra.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du får gärna tycka det Jonny. Jag har inte målat in mig i något hörn – Är det någon som målat in sig är det du.

  15. Alexander

    Är det okej om jag ber de jag pratat med att ringa upp dig? Då kan du åtminstone få höra vad de säger….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inga behov av det Alexander. De svar jag fått på mina frågor räcker gott och väl för mig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt Alexander. Jag har gjort mina efterforskningar och ställt mina frågor och jag är helt komfortabel med de svar jag fått.

  16. Alexander

    ”Jag har inget behov av det”

    Du vill alltså inte lyssna på en meningsmotståndare som har andra uppgifter än vad du har. Det säger mycket om dig som politiker. Hur ska någon kunna ”få rätt” mot dig när du har den inställningen? I praktinen innebär det att du alltid har rätt…

    ”har ställt mina frågor”

    Kan du berätta till vem? Jag vill gärna prata med honom/henne.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inga behov av det precis som jag sagt och för min del är ämnet utagerat. Medianlönen är 25.750 kr/månad.

      • Alexander

        Varför kan jag inte få prata med den person du haft kontakt med? Då kan du ju visa att du har rätt. Oerhört märkligt agerande.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har ingen som helst skyldighet att bevisa något alls Alexander. LO Rapporten är officiell och SCB säger själva i den att den korrekta medianlönen är 309.000 kr/år eller 25.750 kr/månad.

          Du får gärna fortsätta bränna din tid på att skriva i detta ärende – För egen del har jag många andra och mycket viktigare uppgifter att jobba med. T.ex. att skaffa stöd för mina förslag och motioner som syftar till att bygga ett bättre och mer jämlikt Sverige.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det finns i rapporten medianlönen 309.000 kr/år eller omsatt till månadslön 25.750 kr/månad finns i rapporten.

          • Jonny Disenfeldt

            Vi har med hjälp av referenser till SCB och NI (som du enkelt kan verifiera) bevisat att du har fel Anders Forss, om du ska ha någon som helst trovärdighet i dina påståenden att SCB och NI har fel måste du ge referenser till detta som vi kan kontrollera. Om inte så står du där avslöjad med dina lögner

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag behöver inga referenser – Den siffra SCB givit LO är korrekt.

          • Jonny Disenfeldt

            Om ”rapporten” är officiell så var snäll och ge en referens till den. Själv är jag intresserad av den ”komplexa matematiska formeln” som du refererar till vad gäller ”Anders-Forss-medianens” konstruktion.

            Vi har med hjälp av referenser till SCB och NI (som du enkelt kan verifiera) bevisat att du har fel Anders Forss,
            om du ska ha någon som helst trovärdighet i dina påståenden att SCB och NI har fel måste du ge referenser till detta som vi kan kontrollera.
            Om inte så står du där avslöjad med dina lögner

          • andersforss (inläggsförfattare)

            LO-rapporten och det som står i den är officiellt och där har SCB angett 25.750 kr/månad som medianlön för samtliga arbetstagare i Sverige så det är den siffran vi ska hålla oss till.

  17. Jonny Disenfeldt

    Nej Anders, det vi ska förhålla oss till är sanningen.
    Den hittar du hos SCB :

    http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__AM__AM0110__AM0110A/LoneSpridSektorYrk4A/?rxid=455ac4d0-b27f-43bf-9a24-5f965b8eefe5

    Välj sedan :
    ============
    Medianlön
    Samtliga sektorer
    Samtliga yrken
    totalt
    2015

    Ger för 2015 : 28600 som median för samtliga arbetstagare i Sverige…

    FOTNOT : Nu 2017 är medianlön givetvis högre men hur hög vet vi inte förrän 2018, däremot kommer ju 2016 års siffror snart.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I LO:s rapport är den medianlön SCB räknat fram och som omfattar samtliga arbetstagare i Sverige 25.750 kronor/månad och fortsätt gärna att kommentera med i stort sett samma kommentar om och om igen om du vill det. För mig är det medianlönen i LO:s rapport som gäller som medianlön och inget annat.

      • Jonny Disenfeldt

        Den siffra LO använder innefattar endast deras kollektivgrupper och det vet du nog innerst inne men du har fastnat i dina lögner.

        Det finns bara ett sätt att beräkna median, inte någon ”median av medianer med viktningsmetod” som du påstått.

        SCB och medlingsinstitutet är seriösa och redovisar korrekt statistik, det är tragiskt att se att du inte klarar av att erkänna att du initialt missförstått alltihop och sedan pga dina problem att erkänna fel snärjt in dig i dessa löjliga lögner.

        Att ha fel är mänskligt men att inte klara av att erkänna sina fel tyder på att du är direkt olämplig som politiker eller är detta kanske ett kännetecken på en kristen socialdemokrat ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte fastnat i några lögner Jonny. Siffrorna i LO’s rapport omfattar alla Sveriges arbetstagare och den medianlön som blir resultatet av den uträkningen.

          Lägg därutöver till faktum att de flesta arbetstagare räknas till LO kollektivet om man räknar in de som finns i offentlig sektor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.