Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Hur vill vi ha det på ålderns höst? – Kom och påverka på kvällens Politiska Café!

Allt eftersom tiden går så blir de som räknas till gruppen äldre i samhället friskare och därmed betydligt aktivare vilket innebär att samhällets krav på äldrevård och aktiviteter för äldre ser helt annorlunda ut idag än historiskt.

Detta i sin tur ställer krav på hur samhället ska utforma äldrevården framgent.

  • Vilka frågor är viktiga för dagens generation äldre – Dvs. de som är 65+?
  • Hur vill dagens äldre ha det vad gäller tillgång till äldreboenden och trygghetsboende?
  • Hur ska morgondagens hemtjänst utformas för att möta behoven?

De och många fler oerhört viktiga frågor hoppas vi ska lyftas på kvällens Politiska Café på Ersboda Folkets hus

I kväll öppnar sig chansen för ALLA att komma och påverka hur äldrevården i Umeå Kommun ska formas både nu och i framtiden genom att möta de högst ansvariga politikerna och på ort och ställe framföra de önskemål man har om framtidens äldrevård i kommunen.

På kvällens Politiska Café på Ersboda Folkets Hus som går av stapeln klockan 18.30 möts Äldrenämndens ordförande Janet Ågren (S) och nämndens vice ordförande Veronica Kerr (KD) i en debatt med ideologisk underton om just äldrefrågor.

Efter den inledande debatten är det åhörarnas tur att hoppa in i debatten. Ställ dina frågor direkt till de ytterst ansvariga politikerna – Framför dina önskemål och känn dig fri att debattera de frågor som är viktiga för just dig direkt med de ytterst ansvariga politikerna i kommunen.

Vi i Ersboda S-förening har därför glädjen att inbjuda just dig som är intresserad av dessa för samhället så viktiga frågor till en trevlig kväll full av debatt och konkreta förslag på hur dagens och morgondagens äldrevård ska utformas i Umeå.

Plats: Ersboda Folkets Hus

När: I kväll torsdag 26 Januari klockan 18.30.

Väl mött och välkommen till en givande och intressant kväll för ett aktivare liv på ålderns höst!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.