Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

För medarbetarnas bästa bör en extern revision av Region Västerbotten inledas snarast!

Jag har följt debatten kring Region Västerbotten på nära håll och slutar i sak aldrig att förundras över det som pågår. För mig är det ofattbart att vi som vuxna människor ska föra debatten runt Region Västerbotten på denna enligt mig oerhört låga nivå.

Under den tid debatten om Region Västerbotten pågått har jag blivit kontaktad av många partivänner och även av andra som framfört önskemål om att jag ska skriva i ärendet för att försöka bringa någon slags rim och reson i debatten från Socialdemokratiskt håll – Den vädjan från ett stort antal partivänner är vad jag nu hörsammar genom detta inlägg.

Som Socialdemokrat och som människa vill jag därför säga följande!

Låt oss inleda den oberoende granskning av Region Västerbotten som många efterlyst och låt oss göra det NU.

Detta så att vi kan lägga hela historien bakom oss och ge de som arbetar och verkar i Region Västerbotten den arbetsro de förtjänar.

Som jag ser saken så måste det vara oerhört påfrestande för alla som arbetar inom Region Västerbotten att behöva bli utsatta för den hätska debatt som härjar i pressen just nu – I vart fall är det så jag skulle känna om jag jobbade där.

Mitt inlägg ska därför inte ses som ett ställningstagande till vad som är rätt eller fel i fråga om det som debatteras i ärendet.

Mitt inlägg handlar om en enda sak – En vädjan om att genomföra den enda åtgärd jag ser som möjlig för att kunna garantera en god arbetsmiljö för de som jobbar i Region Västerbotten – Detta med utgångspunkt från att nuvarande situation är skadlig för densamma därför att debatten i media är allt annat än sund och sansad.

Min utgångspunkt är att det inte finns något att dölja och att arbetet i Region Västerbotten sköts som det ska och för att påvisa att så är fallet är en extern revision av Region Västerbotten enda vägen framåt.

Det jag tycker är viktigt att lyfta i debatten är att Region Västerbotten består av betydligt fler människor än de som öppet kritiserats i debatten – Människor av kött och blod som i och med denna hätska debatt sannolikt förlorat den stolthet och den arbetsglädje de rimligen borde få känna för det goda arbete de gör.

Dessa medarbetares välbefinnande är för mig oerhört mycket viktigare än en prestigedebatt på politisk nivå.

Därför upprepar jag än en gång det jag sagt ovan – Låt oss med omedelbar verkan genomföra en extern revision av Region Västerbotten och ju förr den revisionen startar ju förr kan vi lägga saken bakom oss och gå vidare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

 1. Johan

  Bra gjort av dig att stå upp för en oberoende granskning! Eftersom så mycket är oklart så är det nog det bästa sättet att få klarhet och på sikt återupprätta förtroendet för Region Västerbotten. Jag ställer mig dock frågande till att du talar om en ”hätsk” debatt. I den lilla debatt som förts är det ju egentligen bara en persons inlägg som kan klassas som hätskt och baserat på personangrepp. De inlägg som uppmanar till granskning, där jag själv står för två, har faktiskt stannat på en saklig nivå och fokuserat på den demokratiskaproblematiken. Sen är det, med tanke på behandlingen av den visselblåsare som nu trätt fram, oundvikligt att kritik delvis blir ”personlig” eftersom det är just personer och deras sätt att hantera ett förslag om granskning som skapat en konflikt. Med det sagt: Ha en trevlig helg!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tack. Visst kan jag hålla med om att ordet hätsk kanske är aningen överdrivet men det var precis den situation och den person du beskrev som jag främst avsåg med den skrivningen.

   Mitt enda mål är att få igång denna externa utredning snarast och då av de anledningar jag angivit i inlägget. Att ha en arbetsmiljö där medarbetarna mår dåligt på grund av skriverier i pressen är destruktivt vilket måste förändras snarast möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.