Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Krisen inom Moderaterna uppenbar – Backar kraftigt i väljarstöd efter utspelet om SD.

Den första indikationen efter Anna Kinberg Batras utspel om samarbete med SD har nu kommit och den går i precis den riktning jag förutspått. Både hos Demoskop och Sifo tappar man kraftigt i väljarstöd medan Centern stärks – Dvs. precis på det sätt jag förutspått direkt efter AKB’s utspel om samarbete med SD.

Att det skulle bli på detta sätt och att Moderaterna idag är ett djupt splittrat parti råder inga tvivel om och min tro är att fallet kommer att fortsätta ännu mer ju närmare valet vi kommer.

Den stora frågan är nu hur länge Anna Kinberg Batra kan sitta kvar som partiledare – Mitt tips är att hon avgår inom loppet av några dagar och som allra senast innan februari månads utgång.

Det blir tydligare och tydligare att Moderaterna inte är ett parti med förmåga att ta ansvar och regera Sverige. Den djupa splittring som nu utspelas i öppen dager inom Moderaterna har i vart fall inte jag sett motstycke till någon gång under Moderaternas historia.

Att tidigare Moderata förgrundsfigurer som Odenberg, Carlsson, Tolgfors och Littorin öppet sågar sitt eget parti och sin egen partiledare i debattartiklar visar att det finns många ”oplockade gåsar” i det Moderata partiet.

Det ska bli oerhört spännande att följa utvecklingen i detta ärende då den fortsättning som med all säkerhet följer kommer att utspela sig inför öppen ridå.

Fanns det väljare som tvivlade på krisen inom Moderaterna tidigare så är jag övertygad om att de tvivlen nu är undanröjda.

Avslutningsvis ska det bli spännande att se hur Umeåmoderaterna Edward Riedl och Anders Ågren som öppet hyllade AKB:s propå om samarbete med SD kommer att reagera på det kraftiga tappet i väljarstöd.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

94 kommentarer

  1. Alexander

    Jag vet hur det brukar låta när vi diskuterar om olika saker i skolvärlden. Även där vet du bäst, trots att jag har ganska stor erfarenhet av hur det är att jobba där.

  2. Lars Flemström

    Enbart en undersökning av brottslingars etnicitet kan väl inte vara så farlig? Om man även tar med andra relevanta fakta. Och en undersökning är ju inte detsamma som en systematisk registrering. Och resultatet kan ju redovisas i tabellform, varefter källmaterialet förstörs. Vi svenskar är ju registrerade flera generationer tillbaka med etnisk bakgrund och allt.

    Jag har kämpat under flera år för att man måste skilja mellan invandrare och utlänningar i allmänhet och utlänningar som UTAN ATT VARA INVANDRARE begår grova brott i Sverige. Kanske så mycket som hälften av alla utländska medborgare som begår grova brott i Sverige. De flyger fullständigt under radarn och kallas papperslösa och låtsas vara invandrare, när de åker fast. De skyddas av censurivrare inom journalistkåren, som hetsar mot alla som vågar påstå utlänningar begår brott i Sverige.

    Det är rena McCarthismen. McCarhy var den amerikanska senator som ledde jakten på kommunister i USA under 1950-talet. Även kommunister, som var goda patrioter förföljdes. Samt släktingar och bekanta till dessa och bekantas bekanta och deras bekanta, som i några fall var anställda inom den amerikanska försvarsmakten. När deras överordnande förklarade att dessa försvarsanställda omöjligen kunde vara kommunister förklarade MCarthy att ”kommunisterna skyddar varandra”.

    Nu handlar det om en polis i Sverige och alla andra poliser, som stödjer honom. Och alla facebook-vänner, som har anmälts som ”vänner” av andra. Enligt Fb:s egna regler måste den, som har anmälts som ”vän” avregistrera sig själv. Fb är ett multinationellt amerikanskt bolag, som ägs av mångmiljardären Mark Zuckerman, som lovat att anställa journalister, som ogillar Trump, med uppgift att radera ”osanna” Fb-inlägg. Ännu har inte Springares Fb-inlägg raderas.

    Jag vill påminna om att det bara har gått ett halvår sedan den 80-årige frikyrkopastorn Stanley Sjöbergs hela Fb-konto stängdes ner av av Facebook Sverige p.g.a. en föråldrad syn på homosexualitet. Det har bara gått några få år sedan Fb systematiskt stängde Fb-konton över hela världen, därför att kontonas innehavare hade lagt ut bilder på män som kysste varandra. Alltid politiskt korrekt, oavsett hur vindarna blåser!

    Även kommentatorer på den här bloggen blandar ihop begreppen invandrare och utlänningar. Detta hade de kanske inte gjort, om vi hade haft en aktuell utredning och en öppen diskussion om invandrares brottslighet? Den är i vart fall mindre i verkligheten, än den förefaller vara om man blandar ihop begreppen. Det skulle antagligen också underlätta polisens arbete mot den utländska brottsligheten i Sverige och stärka det svenska samhällets möjligheter att skydda sig mot densamma – inklusive den stora laglydiga majoriteten bland invandrarna.

    Det finns individer som snarast bör förpassas ut ur riket. Och har vi inte en skyldighet att skydda flyktingar, som vi lovat skydd i vårt land, mot sina förföljare? För det är ju i mycket hög grad invandrare som är offer för denna brottslighet. Media skyddar brottslingarna, som hotar vittnen, så att de inte vågar tala med polisen.

    Etnicitet och nationalitet är inte samma sak, I de länder, som de flesta flyktingarna kommer från, tillhör man en familj (ofta är alla bröderna i samma familj antingen hederliga eller kriminella), som tillhör en slät, som tillhör en etnisk grupp, som ingår i en nation. Om detta får man inte tala, för då göder man rasismen, säger de stora drakarna inom media. Jag tror att det är tvärtom, Med åsiktsförbud och brist på saklig information, göder man den rasistiska undervegetationen på mediamarknaden,.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi är helt överens om att det är mycket svårt att fastställa vad en brottsling faktiskt är begreppsmässigt. De stöldligor från Östeuropa som härjar är inte invandrare utan snarare turister från andra EU-länder. En papperslös är inte en invandrare i ordets rätta bemärkelse och så vidare.

      Av den och flera andra anledningar ser jag ingen som helst funktion i att dela in människor som det ena eller det andra. För mig är en brottsling en brottsling oavsett ursprung. Som brottsling ska man dömas och straffas och ett brott är lika avskyvärt oavsett vem som är gärningsman.

      Det vi måste koncentrera oss på är att lösa de problem som gör människor till brottslingar och det gör vi inte genom att dela upp dem efter etnicitet.

  3. Alexander

    Fakta från Örebro:

    22 av 24 gärningsmän av utländsk härkomst när det gäller mord/mordförsök.

    19 av 25 gärningsmän av utländsk härkomst när det gäller utpressning.

    Borde få t om Anders Forss att fundera…

      • Alexander

        Det verkar som att Peter Springare talar sanning,eller hur? Du borde fundera på hur ditt snack om det förträffliga med invandringen/mångkulturen ter sig för de personer som varje dag råkar ut för dessa personer.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Alla som råkar ut för ett brott drabbas och då oavsett av vem gärningsmannen är. Det är orsakerna till att människor blir brottslingar vi ska angripa och åtgärda om problemen ska lösas. Människors etniska ursprung är inte problemets kärna och sålunda inte dess lösning.

  4. Alexander

    ”Skolan har vi aldrig diskuterat såvitt jag vet”

    Jodå, ett flertal gånger. Och alltid påpekar du att jag inte vet vad jag pratar om…

    Kan du berätta hur du kan veta att du har större kunskap än Johnny, mig,Krister mfl inom varje ämne vi diskuterar? Du påpekar JÄMT att ”här har jag stor kunskap” eller något annat som får Muhammad Ali att framstå som ödmjuk. Hur vet du vad vi andra kan/vet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det du försöker få till kunskaper Alexander handlar om ideologisk övertygelse och att stå upp för det man anser vara rätt.

      Helt klart är det så att du och Jonny och Krister har en annan ideologisk övertygelse än mig och det får ni gärna ha men som jag påpekat tidigare så kommer det inte att innebära att jag ändrar min ideologiska övertygelse bara för att ni tycker olika.

      Jag kommer att driva min politiska gärning utifrån min ideologiska övertygelse och lägga förslag som ligger i linje med den. Utifrån den kommer jag sedan att söka stöd hos väljarna för den typ av samhälle jag vill bygga och jag rekommenderar er att göra samma på er sida. Vid nästa val kommer det att visa sig vilken typ av samhälle som väljarna föredrar – Det jag förespråkar eller det ni förespråkar.

      • Jonny Disenfeldt

        Fel Anders, jag styrs inte av en politisk eller religiös ideologi eftersom det inte finns någon sådan som passar mig. Jag styrs av fakta och erfarenheter. Jag anser att ideologier är skadliga och tas på för mycket allvar av människor som t.ex du, som därmed inte klarar av att adaptera er till verkligheten. Ni hamnar därför ofta så totalt fel i era åsikter och beslut.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får ha din inställning Jonny så har jag min.

          En sak har jag upplevt bevis av om och om igen och det är att man måste ha en bra, stark och framför allt en väl sammansatt och sammanhängande plan för att lyckas. Det gäller både inom politiken och inom företagsvärlden.

          Ideologi är de värden som definierar vilken typ av samhälle vi ska bygga och för vem det samhället ska byggas. Utan den planen blir det inget starkt och stabilt samhällsbygge.

          Det är därför det är viktigt att säkerställa att alla beslut strävar i samma riktning och bygger det samhälle vi föresatt oss att bygga. handlar man som du kan ett sådant samhällsbygge aldrig bli av men den effekten att samhällsbygget raseras.

  5. Alexander

    Anders

    Hur vet du vilka kunskaper jag besitter inom kroppspråk? Jag har jobbat på skola och där går man allehanda utbildningar. Tänk om jag också träffat en ”mästare”?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Förvisso vet jag inte med bestämdhet men av det du tidigare sagt i ämnet så har du sagt dig veta lite om detta ämne.

      • Alexander

        ”Det du försöker få till kunskaper handlar om iedologisk övertygelse”

        Det bör väl då också gälla dig? HUR vet du att du har större kunskaper än oss andra?

        ”Förvisso vet jag inte det med bestämdhet”

        Exakt.

        ”så har du sagt dig veta lite”

        När gjorde jag det?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Ideologisk övertygelse är det som styr politikens viktigaste uppgift – Den som handlar om vilken typ av samhälle vi ska bygga och för vem vi ska bygga detta samhälle.

          Hur vi sedan bäst bygger det samhälle vi ideologiskt står upp för kan bara nås på ett sätt – Genom en väl formulerad plan som innebär att alla beslut i sakfrågorna bidrar till bygget av det samhälle vi bestämt oss för att bygga.

  6. Alexander

    Anders

    Vill att du ska veta att jag har bekanta som är ganska högt uppsatta inom polisen och psykiatrin. På skoj lät jag de läsa några av dina inlägg och svar till oss du debatterar med. Deras ”dom” är glasklar och löd ”den här mannen uppfyller alla kriterier för en narcissist. ”Han ser sig som högre stående och det är därför han inte kan erkänna att han har fel, oavsett hur tydligt det är” var psykiatrikerns första ord. Ta det som ett utlåtande från folk som jobbat med sådana saker i många år. Du sätter ju stor tillit till kunskap och erfarenheter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Både de och du får tycka vad du vill om den saken Alexander. Jag vet vem jag är och jag vet vad jag kan och vad jag står för. Därför kommer jag att fortsätta att vara den jag är och huruvida detta kommer att vinna människors gillande eller inte får framtiden utvisa. Så här långt har det gått mycket bra och jag har ett stort och växande stöd för de frågor jag driver vilket räcker mer än väl för mig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det påståendet är ett personligt angrepp och detta är sista gången jag släpper igenom ett sådant. Det är förövrigt så det brukar låta när människor kommit till vägs ände och har slut på argument.

  7. LSE

    Efter att ha läst det mesta i den här bloggen så undrar jag bara vad du har för diagnos om inte det Alexander skriver stämmer?
    Märkligare personlighet lär vara svår att hitta. Du har allt av mycket och lite till.
    Jag blir bara lite orolig hur länge ”fasaden” håller och om/när självinsikt infinner sig och i så fall hur stort fallet blir. Högmod går före fall som du vet.
    Cred ska du ha för att du tar debatten men som gammal socialdemokrat är du i alla fall inte min kandidat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har ingen diagnos alls LSE – Dessutom har jag inte byggt någon fasad utan står upp för den jag är och det jag tycker i alla lägen. Jag driver på för att skapa förändring till det bättre vilket är en återgång till den sorts politik vi Socialdemokrater förde fram till Palmes allt för tidiga död.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.