Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD ska bekämpas med hjälp av demokrati – Inte genom odemokratiska metoder.

Jag tillhör dem som ofta och öppet kritiserar SD för den sorts politik de för och för den ideologi de står för och det kommer jag att fortsätta att göra så fort tillfälle ges.

Detta sagt så tycker jag dock att det är på sin plats att framföra mycket skarp kritik mot de som använde gravt utomparlamentariska metoder för att förstöra SD:s möte i Väven i Umeå på torsdag kväll.

Även om man inte gillar SD:s politik så ska man inte förstöra och sabotera. SD är ett parti invalt i Sveriges riksdag och som sådant förtjänar även SD att demokratiska spelregler följs när de vill arrangera möten för sina medlemmar och sympatisörer.

Det som aldrig kan förbises är att människor faktiskt röstade på SD i förra valet och då helt enligt demokratiska spelregler. Att dessa samhällsmedborgares röster väger precis lika tungt som övriga röstberättigades röster är en viktig demokratisk princip som alla bör respektera.

Att handla på det sätt som gjordes på torsdagskvällen skapar bara motsatt effekt enligt mitt förmenande. Torsdagens händelser spelar SD rakt i händerna och skapar precis den publicitet SD önskar uppnå då händelser som torsdagens innebär att de kan framstå som offerlamm och orättvist behandlade.

SD, deras politik och deras ideologi ska givetvis bekämpas – Det är min principiella inställning. Dock tycker jag att vi ska bekämpa SD på ett demokratiskt sätt vilket för mig är att bekämpa dem genom argumentation och politisk debatt.

Att på demokratisk väg debattera mot SD och ifrågasätta deras ideologi är en mycket mer framkomlig väg än att ägna sig åt våld och utomparlamentariska metoder.

I min värld är det bästa sättet att bekämpa SD att låta SD stå för olagligheter likt järnrörsskandaler och andra brottsliga handlingar. Det alla bör tänka på är att den som ägnar sig åt samma brottsliga metoder som många SD anhängare gör själva blir brottslingar i samma stund som handlingen utspelar sig.

Därför är min uppmaning att alla som inte gillar SD besinnar sig och övergå till metoder som fungerar.

Därför lämnar jag här och nu en öppen inbjudan till alla att ansluta sig till mig och via bloggar, insändare, debattartiklar och andra demokratiska metoder bekämpa SD där de bör bekämpas – I den öppna samhällsdebatten.

En sak som definitivt bör ifrågasättas är SD:s arbetsmetoder och spridande av vad de vill kalla ”alternativa fakta”. Nästa sak vi ska lyfta upp i dagens ljus är det faktum att SD manipulerar sociala medier för att få det att framstå som de är fler än de i själva verket är.

Låt oss öppet ifrågasätta och kasta ljus på att SD har för vana att använda sig av ”troll” som kritiserar politiker och företrädare för andra partier – Troll som sedan skriver medhållande kommentarer till kommentaren som framför kritik under andra namn trots att alla inlägg kommer från en och samma person.

Låt oss öppet ta debatten med SD – Låt oss öppet ifrågasätta deras ideologi – Låt oss öppet ifrågasätta varför de är främlingsfientliga och låt oss öppet ifrågasätta varför de sviker både arbetarklass, pensionärer och vanliga löntagare genom att motarbeta förslag som gör dessa gruppers vardag bättre.

Sist men inte minst låt oss kritiskt ifrågasätta varför SD vill gynna fåtalet (de redan rika) på övrigas bekostnad.

Kan alla som inte gillar SD samlas bakom det arbetssättet är jag rätt säker på att stödet för SD kommer att falna snabbare än alla som inte är SD sympatisörer tror ens i sin vildaste fantasi.

Låt oss därför sluta att spela SD i händerna genom att ägna oss åt samma metoder som dem och visa SD att demokratin lever därför att den som inte står för demokrati och alla människors lika värde är förlorare i den demokratiska debatten.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

112 kommentarer

  1. Mr Sound

    Bra att du tar avstånd från den uppenbarligen snedvrida demokratiska syn som vänstern har men hur fick du in olagligheter med SD:s sk ”järnrörsskandal”?

    ”I min värld är det bästa sättet att bekämpa SD att låta SD stå för olagligheter likt järnrörsskandaler”.

    Berätta gärna vilka olagligheter man gör sig skyldig till genom att böra aluminiumrör ett par meter? Tror de flesta skulle utrustat sig med rören om man hade vänstermobben efter sig, vilket var gällande aktuell kväll.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Titta på hur många SD:are som blivit dömda för brott och tvingats avgå eller ta time-out. Kinnunen, Ekeroth med flera på en lista som är rätt lång.

      • Mr Sound

        Vill du verkligen ta den debatten? För på dig låter det som övriga partier inte haft problem. Nedan har vi S, alla med källor!

        https://petterssonsblogg.se/2014/07/03/nu-granskar-vi-s/

        Det mest äckliga är att S haft en dömd pedofil bland sig, hur mycket du än försöker klistra på SD olika saker finns det inget som slår sånt. Men vem vet, han kanske bara var dålig på att ragga.

        Om du vill så fortsätter jag gärna för din debatteknik är minsann under all kritik. Men min fråga kvarstår! Var går gränsen när man får beväpna sig för att skydda sig?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den som var dömd för pedofilbrott blev avstängd redan före valrörelsen och stoppad från att kandidera om jag förstått saken rätt.

          Sedan räds jag aldrig debatten Mr. Sound – Socialdemokraternas ideologi och det samhällsbygge den står för är vida överlägsen den ideologi SD står för som är starkt främlingsfientlig.

          Man får aldrig beväpna sig Mr. Sound.

          • Mr Sound

            Klart du inte räds en debatt när du inte ser din egen bristande logik och fakta i debatten. Faktum är att det kryllar om straffade socialdemokrater, vilket länken visade. Att få det att låta som om SD har ett större problem är endast trams.

            Jo, man får beväpna sig. Kommer en vänstermobb efter en så kan du ge dig på att det inte är olagligt att beväpna sig om nöden kräver det. Här har du också bristande kunskap.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om du ska klaga på debattekniken så tycker jag att du ska titta i dina egna SD led Mr.Sound.

            Min åsikt är at man inte får eller ska beväpna sig och den står jag upp för.

          • Jonny Disenfeldt

            ”Man får aldrig beväpna sig” skriver Anders Forss.

            Jo Anders Forss, DU HAR FEL, det får man visst det, i självförsvar. Vågar jag föreslå att du erkänner att du har fel Anders ???

  2. Alexander

    ”som många SD anhängare gör”

    Vilka belägg har du för att anhängare till SD är brottslingar?

    ”spridande av vad de vill kalla alternativa fakta”

    Vilket är exakt vad du gör. Sjuktalen ökar, det är ett faktum. Du påstår att de minskar pga att ökningstakten är lägre.

    ”varför de är främlingsfientliga”

    Och ditt parti har gått genomfört flera av de ”rasistiska” förslag de lagt. Fast ni gör det för en god sak..

    Det är direkt pinsamt att en politiker och företrädare för Kommunal ljuger och förvanskar som du gör. Föraktfullt mot väljare och folk som dagligen ser till att hålla uppe landet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ett partis åtgärder och beslut i olika frågor ska alltid härledas till ett partis ideologi och jag har flera gånger tidigare berättat för dig att skillnaden mellan S ideologi och SD:s ideologi är avgrundsdjup.

      Ta en titt på SD anhängare som begått brott och därför tvingats avgå så ser du att det jag säger är rätt.

  3. Alexander

    Ung Vänster och Vänsterpartiet hade representanter med bland de som förstörde. Det parti som du inte har några problem att samarbeta med….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så vitt jag vet är ingen av de som deltog förtroendevalda och så vitt jag vet var ingen av aktiviteterna sanktionerade av vare sig Vänsterpartiet eller dess ungdomsförbund.

  4. Jonny Disenfeldt

    Varför pekar du ut SD-anhängare som kriminella ?

    Diu skriver :
    ”I min värld är det bästa sättet att bekämpa SD att låta SD stå för olagligheter likt järnrörsskandaler och andra brottsliga handlingar. Det alla bör tänka på är att den som ägnar sig åt samma brottsliga metoder som många SD anhängare gör själva blir brottslingar i samma stund som handlingen utspelar sig.”

    Är SD-anhängare mycket mer kriminella än andra ?
    Till exempel i den undersökning som gjordes relaterad till vilka riksdagsmän som dömts så visade det sig ju att det faktiskt var högre brottslighet bland de andra partiernas ledamöter.

    Angående troll så finns de på alla sidor tyvärr. Har sett exempel på S-troll, V-troll etc under åren.

    Du skriver ”Sist men inte minst låt oss kritiskt ifrågasätta varför SD vill gynna fåtalet (de redan rika) på övrigas bekostnad.”

    Är det fakta, nej det är en politiskt vinklad åsikt.

    Du för dig ofta med osmaklig och felaktig argumentation, inte så kristet, eller, jo det kanske ÄR kristet att vara som du, helt i linje med din blodbestänkte massmördande gudsbild.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag pekar inte ut någon men det torde inte vara någon hemlighet för någon att SD har ett stort antal företrädare som begått brott och blivit dömda för det – Kinnunen är ett exempel och Ekeroth är åtalad.

      Sedan ska vi vara hemskt noga med att inte blanda ihop religion och politik tycker jag. Om du vill göra så är det upp till dig – För egen del avstår jag.

  5. Micke

    Håller helt med. Jag skäms och blir samtidigt förbannad hur en del inte accepterar de demokratiska spelreglerna och det enda de mest troligt lyckades med på Väven var att öka SD:s medlemstal.

    Att låta känslor styra är i det här fallet ointelligent och spelar SD rakt i händerna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den är överspelad sedan länge och det vi nu ska förhålla oss till är rådande parlamentariska läge och debatt.

  6. Patrik

    Hej Anders.

    Sent ska syndaren vakna!
    Jag har argumenterat för det arbetssätt du beskriver ovan sedan SD kom in i riksdagen med ett otal politiska företrädare. Ingen av de politiker jag har haft kontakt med har tydligen haft begåvningen att inse att utfrysning och ignorerandet av SD funkar inte.
    Nu när SD nu är näst största parti och på väg att bli störst när vänsterns representanter beter sig som de gjorde. Man kan bara gratulera SD till att ha så goda medarbetare inte bara i vänsterns representanter utan även från de övriga partierna så de inte behöver lägg ned så mycket tid till att värva röster.
    Återigen istället för att klaga på att KD dödade DÖ så bör ni vara glada nu när SD kommer närmare målet att bli största parti.

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Personligen har jag jobbat genom att debattera och argumentera länge och jag hoppas att fler än jag ansluter till den metoden.

      Däremot tror jag inte att SD kommer att bli största parti. Jag har sagt tidigare att jag är övertygad om att SD hamnar runt 10% i nästa val och den förutsägelsen står jag fast vid.

  7. Gerd

    Nu gör du dig själv skyldig till samma metoder som du påstår att SD använder.
    1. Du vänder dig emot att gravt utomparlamentariska metoder användes på Väven. Åsiktsfrihet liksom mötesfrihet är inskrivet i Regeringsformen ( grundlag). Det som hände är alltså olagligt. Inte några utomparlamentariska metoder. Misshandel av polis är inte heller lagligt.
    2. Torsdagens händelser spelar SD i händerna och skapar den publicitet som SD önskar uppnå …att bli offerlam och orättvist behandlade. Du får det att se ut som om det var SD som lag bakom detta??
    3. Du vill bekämpa SD med politisk debatt. Jättebra. Många har efterlyst detta. Jag har aldrig hört en politisk motståndare säga annat än att SD är ett rasitiskt parti med nazitiska rötter. Inga sakfrågor. Inget politiskt parti i Sverige har ”rumsrena rötter”. Dit hör tyvärr främst vänsterpartiet och socialdemokraterna men även borgarna har gott om tyngder i ryggsäcken. Om du vill så kan du få en lång lista på detta.
    4. Låt SD stå för järnrörsskandaler och andra olagligheter skriver du. Vad jag vet så är ingen polisanmälan gjord eftersom det inte är olagligt att bära järnrör ( jag tror inte ens att det var järnrör, det var visst lätta aluminumrör) ) Ingen hotades, ingen blev skadad. Ingen dömd.
    Däremot är det så att SDs förtroendevalda är de mest utsatta när det gäller hot, kränkningar och misshandel.
    I övrigt innehåller din argumentation en massa obekräftade anklagelser om sociala medier och allt möjligt annat. Ta i stället den politiska debatten. Du och många andra har en hel del hemläxa att göra. Numera när alla utom v och c har kopierat SDs utlänningspolitik så ställer jag mig frågor som jag inte får svar på i ditt inlägg
    Hur kan Löfven agera och säga att han inte talar med/förhandlar med SD eftersom de är ett rasistiskt parti och samtidigt åka till Iran och förhandla med en regering som totalt saknar mänskliga rättigheter.
    En förhandling med SD skulle kunna leda till att den orättfärdiga pensionärsskatten kunde tas bort till ex. Nato medlemsskap har de också samma åsikt om. Det finns fler frågor.
    Som gammal S väljare har jag nu gett upp. Det blir sofflocket eller blanka röster nästa val.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att utomparlamentariska metoder lätt leder till olagligheter är vi helt överens om Gerd och det är det jag vänder mig mot. Vi ska bjuda motstånd helt klart men det motståndet ska följa demokratins spelregler och vara lagligt.

      Hur du får det till att jag vill beskylla SD för torsdagens händelser vet jag inte då jag skrivit motsatsen i inlägget – Dvs. att motståndarna får SD att framstå som de goda.

      Min inställning har alltid varit att bekämpa genom argumentation, ifrågasättande och politisk debatt och det sättet har jag använt mig av länge och det sättet att bekämpa SD kommer jag att fortsätta med även framgent.

      Du har rätt i att ingen dömdes för järnrörsskandalen men samma man (Ekeroth) som var inblandad då är nu under åtal för en liknande incident. Kinnunen har åkt dit för fusk med skatterna och ett flertal andra SD representanter för andra lagbrott. Det är därför jag säger att den som vill gå segrande ur debatten ska göra detta utan att begå lagbrott.

      Man behöver inte begå lagbrott för att skapa ifrågasättande runt SD och den ideologi de står för – vanlig politisk debatt och ifrågasättande av deras ideologiska plattform räcker mer än väl som vapen i den kampen.

      • Patrik

        Hej Anders

        Var står du i frågan om den anställda som vägrade jobba när han fick reda på att SD skulle hålla möte?
        Jag anser att man ska vara konsekvent och sparka honom lika som man gjorde med barnmorskan som vägrade utföra aborter.

        Med vänlig hälsning

        Patrik

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Mitt svar är att frågan borde prövas i arbetsdomstolen vad gäller huruvida lagbrott begåtts eller inte.

      • gerd

        Ekerot är vad jag förstått åtalad för ringa misshandel. En knuff i en krogkö. Han är ju korkad som överhuvud taget går på krogen eftersom han nog är nr 1 i byte för alla andra korkade idioter som går på krogen. Jag tror säkert att han är påpassad och trakasserad så fort han visar sig och har svårt att ta detta. Särskilt i berusat tilstånd. Kinnunen är dömd för skattebrott i Tingsrätten men har överklagat. Där finns inte heller någon dom som trätt i kraft. Jag tror att du i din närhet (S) kan hitta både domar i krogmisshandel och skattebrott som vunnit laga kraft. Det skulle aldrig falla mig in att döma ut ett politiskt parti för att några medlemmar varit åtalade och fällda för trivala brott som oftast tillkommit i fyllan. Då skulle vi ju knappast ha några partier kvar. Jag ser fram emot att du i framtida blogginlägg listar ett antal politiska frågor som diskussionsunderlag i stället för som nu använda uttjänta etiketter som enda argument. Det funkar inte.
        Du svarade inte på frågan vad som skiljer SD och Iran när det gäller att förhandla fram bra avtal. Varför sitter Löfven tillsammans med en av de värsta människorättsförövarna när han inte kan prata med SD?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag för politisk debatt mesta delen av tiden på min blogg Gerd och då genom att prata ideologi och de skillnader som finns i den typ av samhälle olika partier vill bygga.

          Sedan kan man inte jämföra ett land och ett politiskt parti i ett annat land så som jag ser saken.

          • Gerd

            Jag ser ingen politisk debatt i att ta upp påstådda kriminella handlingar som ska ha begåtts av av företrädare för et visst parti och att utelämna andra partiers företrädare. Mona Sahlin känns namnet bekant. Anna från Umeå numera verksam i Vindeln. Alla andra partier har också sina lik i garderoben. Politiska frågor som i stället bör tas upp och diskuteras är sakpolitik som
            Skolan ( till och med lärarna är med och fuskar så att eleverna får för höga betyg)
            Polisen och rättsväsendet ( vi har en rikspolischef som värnar förövarna före brottsoffren)
            Sjukvården (den offentliga vården är alldeles för byråkratiserad. Borde lära sig av den privata)
            Bostadsmarknaden ( kommentarer överflödiga, snart kommer bubblan att spricka och då blir det inte särskilt trevligt. Här måste regeringen TA ANSVAR, helt i går)
            Skatteutjämningssystemet ( Umeå är till ex nettobetalare, har betydligt högre kommunalskatt än de kommuner som får våra skattepengar, till ex Malmö. Borde inte förekomma förrän de har minst lika hög skatt som vi har)
            EU efter Brexit ( som vanligt kommer besluten att tas utan politisk debatt)
            Skattesystemet och då särskilt pensionärernas utsatta läge. Inget land inom EU tar ut högre skatt för pensionärerna än de tar ut av löntagarna med samma inkomst. SKANDAL
            Det här är frågor som jag gärna ser att du belyser och jämför med alla andra partier inkl SD.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Precis Gerd vi ska debattera sakpolitik men mest av allt ska vi debattera ideologi då det är ideologin som styr den viktigaste av alla politiska frågor den om vilken typ av samhälle vi ska bygga och för vem vi ska bygga samhället.

    • Patrik

      Hej Gerd

      Jag hoppas att du röstar minst blankt. Jag anser att man sviker alla människor som gav sitt liv under andra världskriget för att vi ska få ha demokrati i Sverige när väljer man att ligga på sofflocket. Gör man det så har deras offer varit till ingen nytta.
      Mitt förslag är att förutom att titta i partiprogrammet även titta på hur partierna och partiföreträdarna har skötts sig under de senast åren. Inte bara de ideologiska synpunkter utan även hur det har fungerat i praktiken.
      Hoppas att du kommer att rösta i nästa val!

      Med vänlig hälsning

      Patrik

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Det absolut viktigaste att titta på innan man röstar är et partis ideologi då det är ideologin och det den står för som bestämmer vilken typ av samhälle partiet vill bygga och för vem de vill bygga det.

        Det är därför det inte går att rösta på SD om man vill ha ett samhälle där alla människor är lika mycket värda bara för att nämna något.

  8. Alexander

    Sverigedemokraternas representanter i riksdagen hade begått FÄRRE brott än de andra partiernas…. Återigen slänger du ur dig lögner. Vad vill du uppnå med det?

    ”Såvitt jag vet är ingen av dem som deltog förtroendevalda”

    Det är just vad de är. Har du missat även det? Tystnad råder från Sjöstedt och Löfven…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag slänger mig inte med lögner Alexander. Titta på innevarande och föregående mandatperiod så ser du att jag har rätt.

      Det florerar säkert rykten om det Alexander men så här långt har jag inte sett några som helst bevis för att förtroendevalda var inblandade i det som skedde. Fram tills dess att handfasta bevis för det finns så ser jag ingen anledning för något av partierna att ingripa.

      Sedan kan det säkert vara så att förtroendvalda varit och lyssnat på den fredliga manifestation som pågick parallellt och på annan plats men det är en helt annan sak då de som var där inte deltog i oroligheterna nere vid Väven.

  9. Alexander

    ”Ingen dömdes för järnrörsskandalen”

    Ändå tar du upp det som något brottsligt. Snacka om alternativa fakta….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Järnrörsskandalen är en del av SD:s historia och något SD kommer att få leva med länge.

      • Mr Sound

        Struntprat. De enda som lever med den sk järnrörsskandalen är ni som inte klarar av att bemöta SD i sak. Opinionsmätningen visar sitt tydliga språk att svenskarna skiter i er/din förklaringsmodell, faktum är att vid tidpunkt för händelsen var inte SD invald. De företrädare som nu var på stan (vilket man kan ha synpunkter på) stötte på meningsmotståndare.

        När dessa i sällskap med kriminella sökte efter SD:arna tog dessa upp ett aluminiumrör för att försvara sig, detta rör bars några meter innan de såg polisen och släppte röret.

        Hade jag varit i samma situation skulle jag inte tveka att försvara mig själv, även om det innebär att jag använder tillhyggen (vilket inte är olagligt).

        Sen vill jag ha dina synpunkter på pedofilsossen? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5960353

        Och alla de andra dömda? Enligt länken från mig ovan (om du tar med den) är det tydligt att S är ett parti för kriminella….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om vi börjar med artikeln så är den från 2014 och resulterade i att berörd politiker blev avstängd så vitt jag kan läsa så det ärendet får nog anses utagerat.

          Sedan tillhör jag dem som argumenterat, debatterat och ifrågasatt SD:s ideologi hela tiden.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Bra försök men statistiken visar klart och tydligt hur det står till om du tittar på innevarande och föregående mandatperioder.

  10. Mia K

    Hej Anders! Jag var åhörare vid SD,:s möte på Väven. Arrangörerna hade totalt tänkt igenom säkerheten. Först var tanken att hålla offentligt möte, men ur säkerhetssynpunkt blev det enbart medlemmar som var välkomna! Trots detta, kom ett antal slynglar från Vänstersidan in och omöjliggjorde att JÅ skulle tala! Och när man tittar på åldersspannet, deltagare i mötet och demonstranterna, är det tydligt att vänstersidan attackerade i huvudsak pensionärer, som dessutom varnades för att lämna lokalen ensamma och helst gå i grupp. Vad liknar det?

  11. Alexander

    ”Titta på innevarande och föregående mandatperiod”

    Och Sverigedemokraternas riksdagsledamöter begår alltså procentuellt sett färre brott än andra partiers företrädare. T om Expo har rapporterat om detta. Varför ljuger du?

    ”Järnrörsskandalen kommer SD att få leva med länge”

    Fast inget brott har begåtts, eller hur?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ljuger inte Alexander statistiken talar sitt tydliga språk alldeles speciellt så om du tittar på alla förtroendevalda i Sverige.

  12. Eva

    Helt enig, vi går till val,på demokratiska spelregler. Alla har rätten och gå til valurnorna och lägga ner sin stämma på det parti dom själva välger. Kanske ett uppvaknade för soffaslitare som inte ids gå och stämma,det får en konsekvens. Om du som samhällsindivid vill ha en förändring/ha det partiet du stöttar så MÅSTE man ta seg i nakken och gå och stämma vid val. Det ska väl inte vara andra som ska ta det ansvaret, du har också ett ansvar. Går inte du och stämmer har du heller ingen anledning och klaga,tycker jag. Alla har väl nån mening om nåt? Vinner inte partiet ditt så har du i alla fall ditt samvete rent, du gick och la ner din röst i valurnan. I alla fall så använder man inte våld och brannbomber i ett demokrati, då är man ute på farliga vägar. Vi behöver inte gå längre tillbaka i tid än 90-talet och Balkan! Jag är glad att du har klara linjer där och att du förordar argumentation och politisk debatt! Tack för det, behöver ju inte vara enig i allt, men det skaper ju framdrift och løsningar!

  13. Alexander

    Vänsterpartiet har alltid varit ett stödparti åt Socialdemokraterna. De låter Daniel Sestrajic sitta kvar i riksdagen trots att han är DÖMD för ohörsamhet mot ordningsmakten. Och Anders ser inga problem med det utan tjatar om representanter för SD som FRIATS av rättsväsendet. Det går inte ihop och visar på ett hyckleri…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi Socialdemokrater har inte med Vänsterpartiet i vårt regeringsunderlag och hur och vad som ska hända med Vänsterpartiets medlemmar och riksdagsmän är en fråga för V och inte för S.

  14. Jan

    Jag får virusvarning i min dator när jag loggar in via S-bloggar. Någon annan med samma problem? Anders blogg kan nås via VK-länk så den går bra. I och för sig inget större problem då nästan alla S-bloggar är censurerade och saknar kommentarer. Men i alla fall…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ingen aning om varför – jag får ingen virusvarning och då trots att jag har ett mycket starkt och effektivt virusskydd.

  15. Lars Flemström

    Förre vänsterpartiledaren Lars Ohly fick en gång frågan om varför han inte hade protesterat mot konsnären Lars Vilks skändning av profeten Muhammed. Ohly svarade att han inte ville bli en del av Vilks konstverk. Frågan är dock om inte Jimmie Åkesson är den störste nu levande konstnären inom Vilks genre, happeningskonsten. Nu lyckades han göra en ”tavla” i Umeå också, när någon tryckte på brandlarmet.

    Kom sedan inte och påstå att SD saknar kulturpolitik. Wikipedia ”Happening är inom konsten en till synes oförberedd föreställning, händelse eller serie händelser, ibland med syfte att få åskådarna att delta. ”

    Emellanåt uppstår en diskussion om hur SD ska bekämpas. Diskussionen är i full gång på denna blogg, och det intressanta är att ingen kommentator har framfört åsikten att SD inte ska bekämpas. Initiativtagare till dessa diskussioner brukar vara någon som vill stärka sin position inom sitt eget parti, alternativt det egna partiets position inom dess eget block. Men SD är alltid vinnaren.

    Därför uppstår emellanåt en diskussion bland journalister om att tiga ihjäl SD. Även dessa diskussioner är en bra happening, som leder till ökat stöd för SD. För några år sedan lyckades journalisterna ena sig om att tiga ihjäl SD. Vars plötsliga totala frånvaro i spalterna bara ledde till ökat intresse och ökat väljarstöd för SD. Hur partiets motståndare än försöker hejda SD, så ökar SD. Allting är ju bra happenings…

    Inför förra valet höll Jimmie Åkesson valtal i Karlstad. Vänsterpartierna hade uppmanat sina åhörare att komma dit och demonstrativt vända ryggen mot Åkesson. Det kom så många motdemonstranter, så att folk, som kommit för att lyssna på Åkesson, inte kunde komma fram. Polisen erbjöd sig då att flytta motdemonstranterna till ett annat torg. Men Åkesson, som förstod värdet av en bra happening, sa nej.

    Dagen efter talade Åkesson inför ett tomt torg i Örebro. Torget var rejält avspärrat av motdemonstranter i flerdubbla led runt torget. Så sker det oväntade. En motdemonstrant klättrar upp på en husfasad inom skotthåll från Åkesson. Någonting hissas upp till motdemonstranten. Det visar sig senare vara en banderoll med texten ”Inga rasister i våran stad”.

    Polisen sliter ner motdemonstranten, som förs till polisarresten som misstänkt attentatsman. Han var visserligen obeväpnad. Men polisen kunde ju inte, när gripandet skedde, inte vetat att det bara var en banderoll, som skickades upp. Den misstänkte attentatsmannen visade sig vara stadens ledande miljöpartist. Polisen tvingades be om ursäkt för att man hade gripit en miljöpartist. Och att man inte ens hade känt igen miljöpartisten vid gripandet.

    Denne blev inte ens åtalad för brott mot ordningslagen, varmed är bevisat att någon likhet inför lagen i råder i Sverige. Ännu en poäng till SD. Vad hade hänt om någon sverigedemokrat hade klättrat upp på en husfasad inom skotthåll från talaren vid ett vänsterpartistiskt valmöte?

  16. Alexander

    ”Man får aldrig beväpna sig”

    Det är klart att du får. Hört talas om självförsvar? Att du har en åsikt är en sak, men det ändrar inte faktum.

  17. Alexander

    Anders

    Din åsikt ska du naturligtvis ha, men du har fel. Jag kan tycka att Elvis lever men det innebär inte att så är fallet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En åsikt är en åsikt och du får gärna tycka att den är fel – Själv tycker jag att den är rätt.

  18. Alexander

    ”Själv tycker jag att den är rätt”

    Så egna åsikter kan alltså betraktas som det som är rätt? En enkel fråga, jag anser att Brasilien vann fotbolls-vm 2014. Har jag rätt? Fel?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En åsikt är en åsikt Alexander och du måste lära dig att argumentera för din åsikt om du vill att människor ska stödja dig i det specifika ärendet.

  19. Alexander

    Några ”åsikter”.

    1. Man får våldta.
    2. Det är lagligt att stjäla.
    3.Elvis lever.

    Detta tycker jag och enligt Anders är det då sant. Betänk att denne man är politiker och har ett uppdrag inom Kommunal….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du är fri att tycka det du vill Alexander och åsikterna står för dig och ingen annan,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.