Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Liberalerna och LUF hånar Sveriges alla arbetstagare.

Även om ungdomsförbund många gånger uppträder mer provocerande än sina moderpartier tycker jag att det är ett stort hån mot svenska arbetstagare att LUF publicerar en vide där de dansar med osthyvlar och hyllar domen om att tillåta hyvling på arbetsmarknaden.

Bara infallet att göra så får en att fundera vad de som gjorde videon var påverkade av och/eller höga på? Måhända har videons tillkomst något att göra med LUF:s förslag om att legalisera cannabis?

Att håna och förolämpa hårt arbetande människor på detta sätt är osmakligt och högst olämpligt och ett slag i ansiktet på alla de arbetstagare och familjer som drabbas därför att deras inkomster minskats genom hyvling utan att de själva eller facket kan ingripa.

Det beteende LUF uppvisar är inget annat än ett stort förakt mot en hårt arbetande svensk arbetarklass – Därför hoppas jag att moderpartiet och Jan Björklund reagerar och påtalar det olämpliga i uppträdandet och att moderpartiet i denna fråga tar avstånd från sitt ungdomsförbund och dess handlande.

Att som LUF gå ut med att de vill hyvla facket genom att avskaffa lagen om anställningsskydd med hänvisning till att den skulle vara diskriminerande är löjeväckande.

Låt mig därför upplysa LUF och dess ledning om att lagen om anställningsskydd är en av de viktigaste lagstiftningar vi har för att skydda svenska arbetstagare från arbetssidans rovdrift i syfte att skapa större vinster på kollektivets bekostnad. 

Lagen om anställningsskydd är en lagstiftning som våra förfäder slagits oerhört hårt för att få instiftad och ska tvärt emot vad LUF vill anföra stärkas för att skydda landets arbetstagare mot hyvling och andra avarter på svensk arbetsmarknad.

Därför säger jag – LAS ska stärkas och utvecklas – Inte avvecklas – Detta på precis samma sätt och på samma premisser som vi Socialdemokrater säger att Den svenska modellen ska utvecklas  – Inte avvecklas.

Till LUF säger jag skäms på er för det förakt ni visar gentemot svenska arbetstagare!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

 

8 kommentarer

 1. Petter

  Slut på ideer om allt S ska åstakomma i framtiden, så nu har du gått in i en skitkastar period ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag får aldrig slut på idéer om vad som är rätt Petter men i tider när förslag om fel sorts politik duggar så tätt som de gör för tillfället har jag fullt upp med att bemöta och kritisera stolligheterna – Hav förtröstan för det kommer fler förslag vad tiden lider

 2. thedoctor

  Något annat som förvånar mig med sådana här åsikter och utspel från den borgerliga sidan är att de inte verkar se att deras idéer skulle slå mot hela samhället. Även mot de som de bättre beställda som de antagligen anser sig själva tillhöra. Ju fler som lever otrygga liv desto större risk är det att populistiska och odemokratiska krafter får inflytande och makt och det förlorar alla på. När människor inte vet om de har jobb i morgon eller kan få ekonomin att gå ihop så ökar misstron mot andra och empati och tillit minskar. Detta är livsfarligt för vilket samhälle som helst.

  Sen undrar jag vem som ska stå för all den där livsviktiga konsumtionen och tillväxten som ju ändå är grundpelaren i allt som liberaler håller så högt. Människor med visstidsanställningar eller låga osäkra inkomster får inga lån till bostad eller bil. De kan få stora problem att ens teckna ett mobilabonnemang. Hur har LUF tänkt att ekonomin ska fungera?

  Det hemska är att LUF är långt ifrån de enda som tänker i dessa banor. Organisationer som t.ex. Svenskt näringsliv och Sveriges bussföretag har precis samma värderingar men de är inte korkade nog att uttrycka dem lika tydligt. De är noga med att förkläda språket med begrepp som ”låga trösklar” och ”enkla jobb” vilket i praktiken utgår ifrån precis samma människosyn som dessa obehagliga LUFare ger uttryck för. De ser ner på alla som befinner sig ”under deras egen nivå” och vill tillbaka till ett samhälle med daglönare som är så undergivna att de ber om vilket jobb som helst till vilken lön som helst. Det är det som menas med ”hellre lägre lön än inget arbete alls” som LUFarna uttrycker det.

  Sen hävdar jag att delar av socialdemokratin vill utveckla LAS och fackliga rättigheter. Inte hela. Det finns goda krafter men med tanke på att ledningarna i både Socialdemokraterna och LO är positiva till t.ex. TTIP och CETA, som vill ge bolag och företag rätten att stämma kommuner, myndigheter och stater om de tar politiska demokratiska beslut som inte faller företagen i smaken, så är jag minst sagt frågande till vilken sida S och LO centralt faktiskt står på. Dessutom finns det gott om exempel runtom i landet på socialdemokratiskt styrda kommuner där man som arbetsköpare bedriver rent fientlig politik gentemot sina anställda. Vi ser det även här i Umeå, trots att man hävdar att man vill vara en attraktiv arbetsköpare. Man använder inte sin politiska makt till att driva den ideologiska linje man säger sig stå för på pappret. Det är mycket sorgligt.

  Det här handlar inte endast om klassiska klassfrågor även om de är centrala och viktiga. Det här handlar om hela samhället och hur det ska hålla ihop. Idéer som de LUF, Svenskt näringsliv m.fl. står för är det som verkligen hotar att förstöra tilliten och förtroendet i det svenska samhället i motsats till invandringen som så ofta i samhällsdebatten lyfts fram som det stora hotet och problemet. Fienderna och hotet mot vårt öppna och solidariska samhälle har hela tiden funnits inom vårt lands gränser i maktens finrum (inte i socialt utsatta förorter) i form av dessa människofientliga krafter som LUF, CUF, MUF, Svenskt näringsliv m.fl. utgör.

  Du verkar vara en av de goda krafterna inom (S) Anders och jag hoppas att fler följer ditt exempel.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Publicerar som ett tänk- och läsvärt inlägg i debatten med följande tillägg – Tack för berömmet.

 3. Micke

  Dom här ungarna har troligtvis aldrig haft ett riktigt jobb utan lever i nån låssas värld där verkligheten aldrig gör sig påmind. Utan LAS finns det inget som stoppar arbetsgivarna att göra precis som dom vill, kasta ut gamla och utslitna i förtid kommer bli vanligt. All arbetstrygghet flyger ut genom fönstret.

  Man får verkligen hoppas Björklund säger ifrån och läxar upp snorungarna.

   • andersforss (inläggsförfattare)

    Så kan det vara men där arbetstagarnas ställning är stark finns det stark lagstiftning – T.ex. i Tyskland där det är mer eller mindre omöjligt för företag att göra neddragningar och göra sig av med personal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.