Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Racism har sitt ursprung och sin grogrund i kapitalismen.

Man kan säga mycket om USA och den raskamp som pågått där under lika lång tid som det har funnits människor av olika etniskt ursprung i USA.

Man har haft en väldigt utbredd racism och har så fortfarande och frågan vi bör ställa oss är varför denna existerar och vad som orsakar racism?

Malcom X var en mycket kontroversiell person som uttryckte många ord och känslor – Dessutom en person som ville koppla ihop religion med politik och föra kampen mot racism via religiös kamp men trots det går det att finna mycket klokskap i delar av det budskap han framförde under sin levnad.

Låt mig därför direkt och innan jag går vidare säga att jag på inget sätt ställer mig bakom allt han gjorde och att jag på inget sätt är någon förespråkare för den religiösa sidan av hans person.

Även om Malcom X använde sig av arbetssätt som jag på inget sätt högaktar eller håller med om går det trots allt inte att bortse från att han var en av de viktigaste förgrundsfigurerna i afroamerikanernas kamp för att uppnå den jämställdhet de borde ha som varande Amerikanska medborgare.

En viktig sak att ta fasta på i Malcom X resonemang om varför afroamerikanerna är utsatta för racism och Malcom X förklaring till varför racism uppstår tycker jag dock är klockren – Malcom X påstod att racism beror på kapitalism och det uttalandet tycker jag träffar mitt i prick.

Malcom X och Martin Luther King gjorde mycket och lyckades i mångt och mycket att skapa samma fri och rättigheter för svarta som för vita.

Trots att så är fallet är skillnaderna i levnadsbetingelser fortfarande stora mellan svarta och vita i USA. Det tog länge innan USA fick en svart president även om det går att hitta många afroamerikaner på ledande positioner i det amerikanska samhället.

Obama och andra ledande afroamerikaner i USA är inte utsatta för racism –  Därför finns det all anledning att fundera på varför det ser ut som det gör i USA och varför afroamerikaner och andra etniska minoriteter är överrepresenterade i arbetslöshetsstatistiken och därför har sämre ekonomi och begränsade resurser?

För egen del anser jag att det finns en mycket stor sanningshalt i det uttalande Malcom X gjorde i slutet av sitt liv – Det uttalande där han sa – Det finns ingen kapitalism utan racism.

Min politiska hållning är att det är precis så det är!

Kapitalism och en strikt kapitalistisk livssyn leder i förlängningen till GIRIGHET och EGOISM och till att man hamnar längre från KÄRLEK och SOLIDARITET.

Det finns ingen skillnad i rika afroamerikaner’s förhållningssätt jämfört med rika vita amerikaner. Bägge grupperna anser att de som är fattiga är lata och att de därför får skylla sig själva.

Förvisso tycker jag att hårt arbete ska löna sig och att den som satsar hårt på utbildning och karriär ska tillåtas tjäna mer och ha det bättre än de som inget gör. Detta sagt så får rätten till den sorts utbildning som skapar möjligheten att göra karriär aldrig bli en klassfråga eller en fråga om vilken etniska bakgrund en människa har.

Därför måste vi stävja girigheten på alla tänkbara sätt om vi ska bli kvitt racism och främlingsfientlighet!

I Sverige har de som skaffat sig en hög utbildning och därmed möjlighet att göra karriär till skillnad från i USA gjort det på skattebetalares bekostnad – Därför är det rimligt att begära att de som utnyttjat möjligheten ska betala tilllbaka mer till samhället och välfärdssystemen än de som inte valt att utnyttja möjligheten.

Det är ännu mer rimligt att begära att dessa inte ska sparka på utsatta grupper och därmed bidra till racism och främlingsfientlighet vilket i många stycken ser ut att vara vägvalet för Moderaterna och delar av storkapitalets företrädare.

Människors etniska ursprung anses i regel vara grogrunden för racism och är en stark drivfjäder för partier likt SD i den politiska kampen – Ett helt felaktigt ställningstagande om man tittar på djupet och på varför racism och främlingsfientlighet uppstår.

SD och dess främsta företrädare är till stora delar rätt välutbildade och svaret på varför de står bakom den politiska syn de gör beror på precis de orsaker Malcom X lyfte upp – Det är utbildning och en karriär med höga inkomster förändrar människor på ett sätt som skapar racism – Detta oavsett av om de är etniska svenskar eller svenskar invandrade till vårt land.

Förhållandena i Sverige och USA är därför helt lika på detta område även om den tar sig aningen olika uttryck för stunden i och med att den invandring som USA hade för länge sedan nu sker i modern tid i vårt land.

Den stora likheten finns dock där i och med att man oavsett etnicitet betraktar man de som lyckats mindre bra som varande sämre människor.

Just detta kärlekslösa tänkande och handlande ligger sedan bakom den racism som frodas i vårt samhälle. Vad som är ännu värre är att dessa människor sedan lyckats lura med sig människor med lägre utbildning genom att framhäva att invandringen är skulden till deras utsatta situation.

Detta är inte sant! – Orsaken till arbetarklassens svåra situation står inte att finna i den höga invandringen – Skulden finns hos de bättre bemedlade som inte vill dela med sig till de som har det sämre ställt.

Det är helt enkelt så att de blivit GIRIGA och EGOISTISKA och inte vill betala den skatt de egentligen borde. Beviset för detta går att finna i alla de skattesänkningar som är resultatet av 8 år med en Allians regering vid rodret.

Malcom X hade därför helt rätt i sitt antagande att racism inte beror på hudfärg eller etniskt ursprung – Racism beror på kapitalism!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

50 kommentarer

  1. Bergis

    Varför ska jag betala skatt till människor som pga av sin kultur och religion skapar konflikter i sina hemländer och därefter kommer hit till Sverige?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är helt övertygad om att de som kommer inte är samma människor som skapat konflikten de flyr från Bergis.

      • Sven

        Du utesluter att det kommer folk som är en del av konfliktproblemet?
        Är allt svart eller vitt?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag utesluter ingenting Sven men ditt påstående var at majoriteten som kommer var del av konfliktproblemet och det stämmer inte – De som kommer flyr i huvudsak från en konflikt de själva inte varit med om att skapa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du vill verka för det är det upp till dig Alexander – För egen del arbetar jag för bra och dynamisk socialdemokratisk politik.

  2. Per

    Men du verkar vara lika korkad som som Löfven, som inte heller förstår att om man tar hit för många blir det problem. Sen är dom inget tillgång utan kostar bara en massa pengar. Men ni S:are är lika blinda som ni är dum så man förstår ju att ni inte inser det. Länge leve Sd och Jimmie!/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För sista gången vädjar jag till dig att vårda ditt språk om du vill att jag ska publicera dina kommentarer Per – Gör du inte det hamnar kommentaren i papperskorgen.

  3. Fredrik

    Jag har bekostat sex års studier på universitetet själv, utan CSN, och jag är inte ensam att ha gjort detta. Dessutom är detta mer vanligt idag i universitetsvärlden än för låt oss säga 20 år sedan. Utöver detta, så måste jag påtala att jag betalar faktiskt mer skatt än klasskamrater som inte gått på universitetet redan, både i kronor och ören och i procent. Men tydligen ska jag betala ännu mer eftersom jag studerat på universitet. Det är en haltande teori då t ex sjuksköterskor studerar minst tre år på universitet och de kan knappast anklagas för att vara höginkomsttagare som bör betala mer i skatt bara för att de studerat vidare.

    Dessutom, jag tror du ska vara försiktig med att säga att President Obama inte är utsatt för rasism för jag har sett både President Obama och hans fru göra intervjuer i amerikansk media där de faktiskt berättat om detta. Så där har du absolut fel.

    När du sedan säger att det är ingen skillnad på rika afroamerikaner och rika vita amerikaner och deras syn på människor så du totalt ute och cyklar. Några av de rikaste afroamerikanerna är dem som spelar i NBA, NFL och MLB och deras arbete med ungdomar som kommer ifrån samma typ av område som de själva är beundransvärda. De har absolut inte glömt varifrån de kommer ifrån och de fungerar som bevis på vad tro på sig själv och hårt arbete kan innebära.

    Till sist, alla rika människor är inte egoister. Tvärtom. Det finns lika många egoister bland dem som är mindre rik som bland de rika. Faktum är ju att i grund och botten är vi alla egoister, mer eller mindre. Om kapitalism inte råder, så måste handel/produktion ske på något annat sätt och du är villig att offra valfriheten till fördel till ett system som inte har någon historisk succé eller för den delen används någon annanstans i världen. Du tror blint på statens förträfflighet men du kan inte objektivt visa på detta utan du predikar enbart ideologiskt. Faktum är ju att statliga, landstingsägda och kommunala företag är inte bättre än privata. Om det vore så, då skulle inte valfriheten skrämma dig utan du skulle då hylla den eftersom folket skulle välja det statliga, landstingsägda och kommunala. Att folket inte gör det säger mig, och majoriteten av folket, att det finns andra alternativ som är bättre.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur mycket man ska betala i skatt på sin inkomst styrs av hur stor inkomsten är och inget annat – För sjuksköterskan gäller en i mina ögon alldeles för liten lön varför skatteuttaget blir mindre.

      För de allra flesta som studerat på universitet gäller att lönen blir högre efter studierna i och med att man med högre kunskap kan söka mer kvalificerade jobb och därmed få högre lön.

      Det är inte bara studielånen som kostar Fredrik. Studieplatsen i sig utan studielån kostar åtskilligt så även det skattebortfall staten drabbas av när man studerar istället för att arbeta.

      Min poäng är att livstidslönen – Dvs. den lön man tjänar in under ett arbetsliv ska vara i stort sett densamma med eller utan studier, så även den skatt man betalar. Med det resonemanget är det fullt naturligt att man betalar mer i skatt under färre år för att betala samma totala skatt som den som börjar arbeta direkt efter grundskola eller gymnasium.

  4. G-A Karlsson

    Min fru är inte svensk. Hon fick sin utbildning i sitt hemland en gång i tiden. Hennes hemlands skattebetalare stod för hennes utbildning.

    Hon bodde i Sverige i över 20 år men fick aldrig någon nytta av sin utbildning i Sverige. Den dög inte åt er. Men hon torkade svenska toaletter utan knot.

    (S) vill alltså att hon ska återvända till sitt hemland. Tack för bekräftelsen på det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag vill inte att någon ska återvända som inte själv önskar göra så G-A. För egen del är jag gift med en kvinna från Kamerun och har så varit åtskilliga år. Även i vårt fall så blev min hustru tvungen att validera och komplettera sin utbildning i ett yrke hon ägnat sig åt i stort sett hela sitt liv för att kunna jobba i Sverige – I hennes fall kockyrket och efter genomförd utbildning har hon jobbat sedan dag 1 med det hon älskar över allt annat – Att laga mat och erbjuda sina gäster och kunder smakrik mat.

  5. Krister

    Har du sett att det finns svarta som uttrycker sig rasistiskt?
    Har du sett att det finns rasism mellan olika invandrargrupper?
    Detta är inte enbart ett vit-mot-alla andra problem.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I det påståendena har du helt rätt Krister och det är bland mycket annat det jag säger i inlägget om du läser det jag skrivit.

      Svarta välutbildade med höga löner är lika mycket rasister som vita välutbildade – Det är därför jag skriver at kapitalismen är det som driver och framkallar rasismen.

      • Sven

        Men ”vita” som bor i ”invandrarområden” som vittnar om påhopp är inte utsatta för rasism, för det finns bara i överklassen?
        Vi som mött aggressiva unga killgäng som på bruten svenska uttalar hot med svenne-svordomar har inte utsatts för påhopp? Nej just det – rasismen finns ju bara hos någon sorts ”överklass”.
        Bland det mest inskränkta och fördomsfulla jag läst!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du må kalla det inskränkt och fördomsfullt Sven men undersöker du saken närmare så kommer du att se att det är som jag säger.

          Sedan sa jag aldrig att det inte finns undantag från den regeln och det är dessa du relaterar till.

  6. Eric

    Du påstår att kapitalism är girighet, men samtidigt att det är grunden till rasism, främlingsfientlighet och diskrimination.

    Hur får du ihop detta argument? Du säger emot sig själv. Om en person är girig, varför skulle den aktivt utesluta kunder genom att ej ingå i affärer med personer som råkar ha en annan hudfärg? Inte nog med det, flertalet individer som har samma hudfärg som kapitalisten kommer sluta besöka denna eftersom det går emot deras egna värderingar att behandla någon på ett annat sätt pga deras hudfärg. Kapitalisen skulle göra ett val som gör att den tjänar mindre pengar. Hur får du ihop detta med den hemska, giriga kapitalisten du ser framför dig?

    ”Det är utbildning och en karriär med höga inkomster förändrar människor på ett sätt som skapar racism”, detta är ett extremt vågat uttalande att högskoleutbildning på något sätt skulle öka tendensen till rasistiska tankar då forskning pekar på det direkt motsatta.

    Sedan kommer vi till det typiska vänster tänket, ”om andra bara delar med sig mer, så blir allt bra”. Som om någon ”delar” med sig av något från första början. Er lösning är alltid att höja skatterna. När ska ni inse att det inte är en lösning på alla problem? För övrigt gillar jag hur du försöker förgifta diskussionen genom att framställa din sida som den goda, de som tror på kärlek, medan dina motståndare är egoistiska, giriga personer som inte bryr sig om någon annan. Hur ska du någonsin kunna ha en seriös diskussion om det första du gör är att ta den ställningen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Nu pratar vi inte om affärer Eric utan om kapitalismen och dess drivkrafter i sig – De drivkrafter som handlar om att sko sig själv på andras bekostnad.

      Racismen grundar sig att man med en sådan inställning inte vill dela välståndet med andra och det är där girigheten kommer in.

      • Eric

        Hur får du det till att kapitalismen innebär att man skor sig på andras bekostnad? Tvingar någon dig att köpa en dyr mobil? Den nya tvn? Gå på bio? Köpa den där fina bilen? Nej, företag, till skillnad från vad du vill, tvingar inte folk att betala för deras tjänster eller produkter. Det är du som skor dig på andras bekostnad genom att ta deras pengar i form av skatt och hela tiden vill ta mer av. Eftersom du anser att det är din rätt att ta andras pengar medan du beskyller vanliga entreprenörer som förgyller världen med deras verksamheter för att sko sig på andras bekostnad.

        Du klarar inte ens av att bemöta mitt mot argument. Du är fast i din ideologiska bubbla att du inte ens kan se hur fel du har. Du säger emot dig själv. Du framställer dina motståndare som hemska människor, vilket innebär att du direkt förlorar argumentationen. Du har inget att stå på.

        Du kan jättegärna dela med dig av ditt välstånd och ge staten mer pengar. De tackar inte nej. Men jag vill inte det. Och ditt argument om att du redan drar ditt strå till stacken duger inte. De som tjänar mycket pengar och följer lagarna som finns i landet gör också det per definition. Så var god och föregå med gott exempel genom att ge mer skatt än du behöver. För du är väl villig att göra det själv, jag menar, du kan väl inte tycka att andra ska göra något som du själv absolut inte vill?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är rätt uppenbart att den ordning som innebär att man inte skyr några som helst medel med att berika sig på övrigas bekostnad genom t.ex. skatteplanering är girighet och egoism Eric.

          Skatteplanering där man undviker att betala den skatt man bör göra enligt svenska skattetariffer är ren och skär egoism.

  7. Bergis

    Vem vill jobba ihop pengar till amorteringar och räntor om man helt enkelt kan klampa in i en annans lägenhet och bädda om sängen? Det blir ju onödigt att ta risker, utveckla företagsidéer eller plugga för att få högre lön om man inte kan äga varken lönen eller det som kan köpa för den, och om man lika gärna kan ta andras saker och skattepengar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den inställningen tycker jag är en mycket underlig inställning Bergis och en som i allt den säger signalerar egoism och girighet.

    • Micke

      Bergis de som betalar räntor på sina bostadslån får varje år över 20 miljarder av skattebetalarna i bidrag sk ränteavdrag. Ett system infört för att gynna medel- och framförallt höginkomsttagare.

      Det är en form av ekonomisk rasism mot individer som inte äger en villa- eller bostadsrätt.

      Sen infördes ROT-avdraget som även det är en form av ekonomisk rasism då de enda som får utnyttja detta bidrag är individer som äger en privat bostad.

      Rasism finns på många nivåer och Anders har helt rätt i det han säger att kapitalismen med dess girighet är grogrunden till rasism.

      SD och moderaterna är två partier som bidrar mest till att sprida rasism i det Svenska samhället.

  8. Leif Andersson

    Med dig vid makten hade jag tagit livslång semester eftersom jag ändå fått lika mycket i plånboken som de som jobbar.

  9. Alexander

    Eftersom att Anders är både välbärgad och solidarisk kan han väl överföra lite pengar till de mindre bemedlade? Hur många kontonummer vill du ha?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag drar mitt strå till stacken Alexander och betalar min skatt utan att konota så jag bidrar efter förmåga precis som devisen Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov föreskriver.

  10. Stefan Backgård

    ”Det finns ingen kapitalism utan racism.” (Rasism) Att därifrån ta sig fram till slutklämmen ”Racism beror på kapitalism!” måste jag säga är ett konststycke.
    I vilket styrelseskick, i vilken förhärskande ideologi i något land finns friheten från rasism?

    Stefan B

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag upprepar bara det jag sagt tidigare – Jag står upp för det jag framfört i inlägget.

  11. Alexander

    Det är ju uppenbart att Anders kan bidra mer än han gör. och han behöver definitivt inte vänta på någon skattehöjning. Dela med dig av dina stora tillgångar!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den kommentaren får stå för dig Alexander – Jag bidrar på det sätt jag ska bidra enligt de lagar och moraliska regler som gäller i Sverige.

  12. Per

    Tycker att varje medborgare i sverige själva ska få välja om man vill vara med och betala för invandringen. Jag kan vårda mitt språk men då tycker jag att du kan sluta kasta så mycket skit på Sd och anklaga dom för nazism och rasism, det är rent förtal från dej som du kan och bör straffas för om det fortsätter. Sd är INTE samma parti idag som för 15 år sedan. Annars borde du ju även dra upp alla nazister i S under 40.talet som hyllade Hitler. Dom är ju inte glömda än och verkligen inget föredöme för partiet./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig anklagat de som röstar för SD för att vara nazister Per och att jag kritiserar SD innebär på inget sätt att man får använda sig av ett språkbruk som inte lämpar sig för publicering.

  13. Per

    Tycker du att det är ok för dej att kalla folk som röstar på Sd för rasister eller nazister? Det är ju faktiskt förtal mot folk. Det borde ju innebära att vi kan kalla invandrare för ”svartskallar” också, för dom har ju trotts allt…..en svart skalle?! Men då är det väl helt plötsligt hets mot folkgrupp. Men det som är mest tragist i detta är ju alla dessa skenheliga sossar som efter ett par groggar på fredag kväll vräker ur sig både det ena och det andra mot dessa nysvenskar, men nästa dag har glömt vad dom sagt och menar att det är bara folk i Sd som håller på med sådant. Det är bara att inse Anders att det finns smygrasister i ALLA partier, även bland dina älskade Socialdemokrater./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig någonsin kallat de som röstar på SD för nazister Per – Att påstå det är att ljuga.

      På samma sätt har jag inte använt några andra tillmälen mot någon grupp och det är därför jag säger åt dig att vårda ditt språk om du vill att jag skam publicera dina kommentarer – Detta eftersom det är mitt ansvar att bedöma och avgöra vad som är rätt respektive fel att publicera på min blogg.

  14. Lars Flemström

    Så du menar att rasism inte har funnits i förkapitalistiska samhällen, exempelvis i det medeltida arabimperiet, som importerade massvis med slavar från bl.a. Nord- och Östeuropa och Afrika? Varför har man funnit hinkvis med arabiska silvermynt på svenska fyndplatser från vikingatiden?

    Och hur kan du, som medlem i ett parti som har rötter i marxismen (duger inte Marx’ analyser av kapitalismen?) hänvisa till en rasist, när du ska förklara sambandet mellan kapitalism och rasism? Malcolm X, som faktiskt inte tillhörde någon huvudriktning inom islam under hans tid, var efter grundarna av rörelsen den mest inflytelserika medlemmen i en uttalat rasistisk rörelse, Nation of islam. Rasism med omvända förtecken.

    Du tar på ett väldigt ytligt sätt avstånd från ”den religiösa sidan av hans person”, som om all religion vore ond. Och överdriver helt klart hans betydelse ”som en av de viktigaste förgrundsfigurerna i afroamerikanernas kamp för att uppnå den jämställdhet.”

    Han och NOI var väl snarare ett hinder för den kampen. Du kunde ha nämnt att han hade konverterat till islam, men att han inte var någon typisk representant för världens muslimer. Du kunde ha nämnt andra svarta religiösa ledare, som verkligen kämpade för medborgarrätt för alla, som Martin Luther King. Och inte för omvänd rasism. Malcolm X har dock blivit en kultfigur för den våldsförhärligande delen av den svenska vänstern.

    Som för övrigt ha utnämnt islam till en slavarnas religion. Vilket är en grov förfalskning av allt som vi har att lära av ämnet religionshistoria. Islam var från början (och så är det i viss mån fortfarande, speciellt när vi talar om de extrema avarterna, som IS) härskarklassens religion. Vilket f.ö. förklarar islams exempellöst snabba expansion under de första århundradena.

    Man krävde inte att de kuvande folken skulle omvända sig till islam, utan bara att de skulle lyda de nya herrarna. Detta under en tid, när alla fattiga hade herrar, som de skulle lyda.

    Du har dock en klar poäng i ditt utpekande av högutbi som rasister. Detta när just högutbildare ständigt utpekar låg utbildning som en särskilt bördig grogrund för rasism. Det är ju högutbildade, som har utformat de rasistiska teorierna – som försvar för ett klassförtryck som riktas mot andra raser än den som härskarklassen själv tillhör. Får man ens nämna alla utländska, i och för sig europeiska, namn inom den svenska överklassen, utan att själv bli stämplad som rasist?

    Rasism är både en företeelse (och den fanns väl även före kapitalismen?) och en ideologi, som idéhistoriskt har uppträtt under senkolonialismen, d.v.s den kapitalistiska eran.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skriver klart och tydligt att jag inte delar allt som Malcom X stod för men väl att han hade rätt i det uttalande jag citerar i inlägget.

      Sedan var inte inlägget någon historisk återblick tillbaka till medeltiden utan en beskrivning av det som växt fram i vår monaderna närtid.

      I övrigt hänvisar jag till de åsikter jag framfört i inlägget då det är dessa som är min åsikt i frågan.

  15. Alexander

    Enligt lagarna så betalar ju Anders för lite skatt, det är hans ord. Varför då inte helt enkelt börja med sig själv och dela med sig av sina tillgångar? Är det så enkelt att Anders, précis som andra, först och främst ser till sig själv och sin familj? Han pratar gärna vitt och brett om vilken fantastisk människa han är. När det kommer till handling är det bevisligen en annan sak. Han kanske t om skatteplanerar….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag betalar all den skatt jag ska betala enligt det regelverk som finns i Sverige Alexander och det kommer jag att fortsätta att göra både i nuvarande och framtida regelverk utan att knota.

      Jag ser till flertalets bästa Alexander och det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra.

  16. Alexander

    Du ljuger igen. Skulle du se till flertalets bästa så delar du med dig av din ”förmögenhet” i stället för att skylla på lagstiftningen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skyller inte på någon lagstiftning Alexander och låt mig tillägga att jag alltid betalat skatt i det land jag varit folkbokförd i för tillfället och då i enlighet med det landets lagar. Detta gör att jag har ett fruktansvärt rent samvete när det gäller min skattemoral.

  17. Alexander

    Anders har ett fruktansvärt rent samvete när det gäller skattemoral. Ändå har han jobbat med att hjälpa folk att betala så lite skatt som möjligt. Bara herr Forss som får ihop den logiken.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inga problem med att få ihop den logiken Alexander då jag sedan mycket länge både berättat vad jag arbetat med, gjort avbön och berättat vad jag ska använda mins kunskaper till vad gäller att jobba för ett stoppande av omoralisk skatteplanering.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att den frågan avgörs av väljarna är vad jag sagt hela tiden Alexander – Det är därför jag säger att det inte är du och Jonny som avgör den saken.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är alltid fri att framföra min åsikt och det jag tror på Alexander – Om människor kommer att hålla med mig visar sig när det är dags för val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.