Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det brittiska valet handlar precis som vårt om skolan, vården och omsorgen.

Allt sedan jag skrev mitt förra inlägg om det brittiska valet för några dagar sedan så har jag fortsatt att studera vad som kan tänkas ligga bakom att Labour och Jeremy Corbyn helt plötsligt går som en raktet i opinionsmätningarna inför det brittiska valet.

De studier jag gjort handlar framför allt om att läsa och titta på brittiska media och lyssna på brittiska valanalytiker men även om att prata med mina många vänner i landet (vänner som till övervägande delen är toriesanhängare) för att försöka förstå dynamiken i det som just nu pågår i Storbritannien.

En annan företeelse som fick mig att vilja undersöka saken närmare är att vissa av de som är flitiga kommentatörer på min blogg framförde åsikten att Labours och Corbyns framgångar enbart beror på att han förespråkar en mjuk brexit till skillnad från May som förespråkar en hård brexit.

Att framgången skulle bero på en brexit och hur den ska göras har så långt jag kommit fram till mycket liten inverkan på att Labour går bra just nu. Snarare verkar det som om Labour och Corbyn tänkt helt rätt när de inför valet knackar dörr intensivt och lyfter upp skolan, vården och omsorgen som varande den stora skiljelinjen inom brittisk politik.

Sålunda är det precis som jag anförde i det första inlägget saker som är att betrakta som Socialdemokratiska kärnfrågor som driver på framgången – Något mina vänner nästan undantagslöst säger när jag pratar med dem om vad de anser vara anledningen till Labours plötsliga framgång.

Därför anför jag ytterligare en gång det jag sa i mitt första inlägg – Det Jeremy Corbyn och Labour lyckats med inför det brittiska valet är att få vanliga människor att känna sig sedda och lyssnade på – Detta genom att lyfta de frågor som på allvar påverkar det dagliga livet för gemene man och göra dessa till riktiga valfrågor.

Därför är jag beredd att skriva under på Corbyns önskan och uttalande inför valdagen – Let’s make 8:th of June the end of May.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

16 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har läst Lars svar och jag delar inte hans uppfattning och det jag fått fram efter att ha gjort de studier jag anför i inlägget ger heller inget stöd till det Lars anfört.

      Med det sagt anför jag på nytt det jag skrivit i inlägget.

      • Lars Flemström

        Anders Forss är ingen minister, som har att godkänna det jag har skrivit. Corbyn har förvisso lovat mer pengar till välfärden i hans eget land. När han vill ha ett snabbt utträde ur EU, har han också talat om varifrån de pengarna ska tas. Hans linje i brexit-frågan skänker naturligtvis större trovärdighet åt hans löften om välfärden. Vilket man inte kan säga om Forss, som i princip lovar allt åt alla, utan att tala om varifrån pengarna ska tas. Förutom från skatteflyktingarna, som han inte vill avslöja.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Helt rätt har du i att jag inte är minister Lars – Ån mindre så i UK.

          När det kommer till de förslag jag lägger så kommer de i regel med finansiering för densamma och i de fall de inte gör så är svaret att de ska finansieras med hjälp av de ökade skatteintäkter som följer med ett stopp för skatteplanering.

  1. Jonny Disenfeldt

    Är labour ett arbetarparti ?

    The Labour Party has sunk to attracting just 24 per cent of middle class and 26 per cent of working class voters. For the conservative the corresponding numbers are 45 and 42 per cent …

  2. Ville-Valle

    …ja du, Anders Fors, du påstår att du är ”kristen”, men har du någonsin hört talas om de tio budorden.
    1. Du skall inga andra gudar hava vid sidan av mig..
    Om du är kristen som du påstår, hur kan du då helt medvetet ha tagit över den Allsmäktige sons roll i din egen bubbla…?

    7. Du skall inte stjäla…
    Om du är kristen som du påstår, har kan du då i decennier ha stulit från de behövande i olika länder med din omoraliska (din egen tolkning) skatteplanering…?

    8. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa…
    Om du är kristen, hur kan du då ljuga, skända och kränka dina meningsmotståndare så fort de visat att du är ute i det blå och svamlar…?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har mycket bra koll på budorden Ville-Valle – Frågan är snarare om du har koll och förståelse för vad de betyder i realiteten?

  3. Jonny Disenfeldt

    Det svenska valet handlar om skola, vård och omsorg, är detta till för svenska medborgare eller det ”nya folket” som regeringen importerar och som har ytterligare 300 000 anhöriginvandrare som knackar på dörren de kommande åren ?

    Är det ”ensamkommande barn” som initialt kostar 1 miljon per styck och år som vi naivt ska fortsätta satsa tiotals miljarder på eller är det våra egna medborgare, de gamla, de handikappade, barnen i grundskolan, vårdbehövande etc som ska få godtagbar skola, vård och omsorg.

    DET är valet vi har. Vad väljer DU ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vinkla det hur du vill Jonny – Valet i Sverige kommer precis som det brittiska att handla om skola, vård och omsorg.

      • Jonny Disenfeldt

        Det var ett citat taget från socialdemokraten Johan Westerholm som är betydligt mer insatt i sakfrågan.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Johan Westerholm och hans tyckande fäster jag ingen vikt vid Jonny.

  4. Olle

    Det är väl en enkel sak att analysera detta , Precis som du kör du med Trump retoriken ,lovar allt men blir nog inte så mycket mer än prat. Sen kommer sittande regering att sitta kvar

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att sittande regering sitter kvar har jag i egentlig mening aldrig sagt emot – Det jag framfört är att labours upphämtning är stark och att valet blir tightare än någon förutspått – I morgon bitti vet vi resultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.