Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ta från de fattiga och ge till de rika – Så ser SD:s politiska budskap ut.

LO har gjort en jämförelse mellan den politik Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna lagt fram i sina respektive budgetar för att se hur respektive partis politik slår mot respektive väljare.

Jämförelsen är slående – Där S satsar på en politik som gynnar medel- och låginkomsttagare och landets kommuner gör SD det omvända och förespråkar slopad värnskatt för inkomsttagare med mer än 100.000 kronor i månadslön – Något som sänker deras årsskatt med 46.000 kr/år samtidigt som man ger väsentligt mindre till landets kommuner.

SD vill ge 48 miljarder mindre till landets kommuner än S fram till 2021 genom att dra in stödet till höjda lärarlöner och ökat bostadsbyggande. Ovanpå det vill man lägga ökad kommunalskatt som främst drabbar låginkomsttagare och vanliga arbetare.

Kort sagt vill SD försämra välfärden för flertalet genom att genomföra stora skattesänkningar för ett litet fåtal som redan har mer än tillräckligt.

Att LO uppmärksammar detta och påtalar det för sina medlemmar är viktigt då en röst på SD är en röst på ett högerparti längst ut på högerkanten som enbart för en politik som gynnar de som har det allra bäst i samhället.

Den politiken tror jag att LO-kollektivets väljare kommer att underkänna i kommande val och det är bland annat därför jag säger att SD befinner sig i en nedåtgående spiral och kommer att landa på ett väljarstöd på ca. 10% i samband med nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

95 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt utan snarare en av alla de som påvisar baksidan av SD:s politik.

  1. Alexander

    LO är ju också ganska opartiska. Hörde att Svenskt Näringsliv tycker att Moderaternas budget är bättre än Vänsterpartiets.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      LO är opartiska i detta sammanhang och har jämfört därför att vissa undersökningar visat att S och SD är största partier bland deras medlemmar – Därför är undersökningen viktig.

  2. Alexander

    Läs gärna vad Joakim Lamotte skriver och reflektera över det i stället för att utmåla SD som helvetet på jorden…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag reflekterar över det jag reflekterar över Alexander och står bakom vad jag skrivit i inlägget.

      Att upplysa LO kollektivets väljare om hur skadlig SD:s politik är för dem är en viktig uppgift att utföra.

  3. Jonny Disenfeldt

    Socialdemokraterna tar årligen ca 100 miljarder bara från statsbudgeten som betalas av svenska medborgare och öser ut över ett par hundra tusen ekonomiska migranter.

    Denna nya bidragsberoende grupp kan på sikt ge mer röster till S men nu ser vi att till och med invandrarkollektivet i allt högre grad vänder sig emot S så det man tror att man vinner i framtiden på en ny grupp förlorar man redan nu på befintlig.

    Välfärdssystemet har en snabbt nedåtgående trend på nästan alla fronter, kriminalitet odlas genom att skapa nya stora grupper i utanförskap och tiotusentals nya individer som kommer att leva illegalt i Sverige.

    De enda som gynnas av socialdemokratisk politik är de ekonomiska migranterna.
    Socialdemokraterna befinner sig i en nedåtgående spiral ända sedan 80-talet … från 50% ner till runt 30%, när ska man bryta igenom nästa stora gräns 20% ? Gissningsvis runt 2030, tyvärr har man ödelagt den svenska välfärdsstaten på sin väg.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Huruvida invandringen blir till en kostnad eller en intäkt är inte klart än och sannolikheten att vi kan se det vi satsar på att integrera invandrare som en investering är rätt stor om vi jämför med de som kom från forna Jugoslavien.

      • Jonny Disenfeldt

        Det råder tyvärr en extremt stor skillnad i hur den gruppen såg ut och hur de senaste årens ekonomiska migranter ser ut vad gäller t.ex utbildning. Vidare rör det sig om helt annan volym på kort tid. En volym som det svenska systemet helt uppenbart inte klarar av, istället bryts nu de centrala systemen i välfärdssystemet ner i snabb takt.

        Det finns flera beräkningar gjorda och de påvisar att vi talar om många hundra miljarder minus under denna generation och kostnaderna kommer att fortsätta även i nästa generation.
        Bara i år har vi en utgift för staten på över 100 miljarder. Till det kommer kommuner och landstings kostnader. Dessa nya grupper kommer inte ens efter 10 år upp i en arbetsvolym som täcker deras egna löpande kostnader, långt mindre de första 10 årens extrema kostnader.

        Att påstå att det skulle vara nationalekonomisk vinst som du gör visar bara hur naiv och oinsatt i realiteter du är.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det går säkert att ha teorier idag på samma sätt som man hade då. När de kom så sa alla att detta skulle bli till ens stor kostnad för Sverige och katastrof – Idag vet vi att det inte blev så och jag är rätt övertygad om att vi kommer att säga samma sak om de som kom 2015 om ca 30 år.

          • Jonny Disenfeldt

            Detta är inte teorier utan beräkningar baserade på faktiska kostnader.
            Bara de som kom under 2015 kommer att kosta uppemot 1000 miljarder totalt sett under sin livstid.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            LO:s uträkning är både väl genomförd och så vitt jag kan se helt korrekt.

    • Bertil

      Om 100 miljarder utbetalas till migraterna så ger ju detta jobb som i sin tur ger skatter. Så kontentan av detta blir att kostnaden är mindre än om Samhället betalar barnafödande internt.
      Där har du enorma kostnader innan en baby kommer i jobb och bidrar.

      100 miljarder är kort sagt ingenting jämfört det pris sjuka arbetslösa fått betala för se 140 miljarder högern sänkte skatt men där svaga gruppper inte fick nåt utan istället fick notan.

      Vad kostar du Disenfeldt Sverige när du började ösa galla på allt och alla i din blogg som du har på nätet.

      Din härskarteknik är inte trovärdig.
      Det är mer galla än saklig och sund
      Debatteknik du öser ur dig.

  4. Jonny Disenfeldt

    Nationalekonomen Jacob Lundberg har analyserat den statliga inkomstskattens effekter (Ekonomisk Debatt 7/2016). Värnskatten är skadlig för drivkrafter för arbete och utbildning.
    Lundberg har tidigare slagit fast att slopad värnskatt ger drygt tre miljarder kronor mer till statskassan.

    I en bilaga till Långtidsutredningen skriver forskarna Håkan Selin, vid Nationalekonomiska institutionen, Uppsala universitet, och Jukka Pirttilä,
    vid Labour Institute for Economic Research i Helsingfors, att ”om den högsta marginalskatten skulle sjunka innebär detta att staten skulle kunna driva in mer, inte mindre, intäkter genom inkomstskatten”.

    Flera forskare, däribland professorerna Peter Birch Sørensen i Köpenhamn och Bertil Holmlund i Uppsala, har lyft fram att värnskatten försämrar incitamenten till att studera vidare.
    Värnskatten gör att det ofta inte lönar sig att studera vid högskola eller vidareutbilda sig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Värnskatten är inte alls skadlig utan snarare nödvändig Jonny och att man får skatta extra om man har en månadslön utöver 100.000 kr/månad skadar inte drivkraften då man trots värnskatten får behålla pengar för egen de.

      Sedan har du missat det viktiga budskapet som är att SD för en politik som fördelar i fel riktning – Från de fattiga till de rika.

      • Jonny Disenfeldt

        Du är som vanligt oinsatt i verkligheten Anders Forss.

        Värnskatt (5%) tas ut på alla inkomster över ca 52000:- i månaden.

        Eftersom jobbskatteavdraget trappas ner med start ungefär där så är den verkliga marginalskatten ännu högre, vid inkomster över 125000:- i månaden är jobbskatteavdraget helt borta.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Faktum kvarstår – För de med inkomst på 100.000 kr/månad som var exemplet så blir skattesänkningen 46.000 kr/år precis som jag refererade till.

          • Jonny Disenfeldt

            Du hade alltså fel Anders och visste inte hur värnskatten fungerar.

            Låt nu se vad MER du påstår. Den med lön 100 000:- i månaden skulle få en skattesänkning på 46 000:- om värnskatten tas bort (du vet den TILLFÄLLIGA värnskatten som ditt parti införde).
            46000/12 ger alltså 3833:- mer efter skatt i månaden då.

            FAKTA : Värnskatt (5%) tas ut på 100 000 – 52 000 dvs på de 48 000:- som ligger över brytnivån, det blir 2 400:- i månaden och inget annat. Dvs 28 800:- per år. Även här har du alltså fel, en enkel rimlighetskontroll borde visat det för dig…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte fel Jonny – jag använde ett exempel på hur den slår i det jag skrev och det exemplet är helt korrekt och dessutom samma som LO använt i sin utredning.

  5. Per

    Men oj….Anders Forss har läst en undersökning, händer ju aldrig att du läser någonting sådant när det är någon som skriver om all skit som S har ställt till med. Då bloggar du bara att det är lögn och förbannad dikt. Förresten är det ju ingen som bryr sig om vad tjuvarna och banditerna i Lo skriver, det är ju dom mest ohederliga människorna i sverige, efter S:arna förstås. Länge leve Sd och sverige åt svenskarna!/P

  6. Niklas Karlssson

    Alltså så himla dumt, dom säger ju att mer sin politik behövs det 48 miljarder mindre för det kommer mindre invandring är det så svårt att förstå?
    Att försöka få det att låta som det är en nerskärning är ju att fördumma politiken, är ni så fjärmade att ni verkligen tror att LO-Kollektivet är så dumma?
    Angrip istället sakargumentet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      LO:s utredning påvisar att SD:s kalkyler inte håller och att resultatet blir det jag skrivit Niklas.

  7. Lars Flemström

    I diskussionerna om det franska valet har vi fått läsa att Forss anser det vara socialdemokratisk politik att krossa arbetarnas fackförening och avskaffa de förmåner som de har tillkämpat sig, för att SÄNKA nivån till den svenska nivån – som är ett resultat av åtta års borgerligt styre.

    Nu påstår Forss att det är socialdemokratisk politik att strö ut ”Fridolin-pengar” över var tredje lärare, som ska få löneförhöjningar med flera tusen kr i månaden – genom godtyckliga beslut av lärarnas arbetsgivare – utan förhandlingar med lärarnas fackföreningar. Nej, Anders Forss, detta är inte socialdemokratiskt politik, utan resultat av ”kohandel” mellan Mp och S, som vetat att Mp skulle stödjas av de borgerliga partierna, om S hade tagit strid i frågan.

    I så fall hade S kanske endast fått stöd av V. Hur SD hade agerat i ett sådant läge (regeringskris) är skrivet i stjärnorna. SD hade i vart fall kunnat bedriva utpressningspolitik, typ ”kohandla med oss, så…” Att SD nu vägrar ”Fridolin-pengar” (d.v.s. skattefinansierat valfläsk för att locka lärare att rösta på Mp…) till kommunerna är inget som förvånar. Såvitt jag vet, finns (förmodligen fram för allt s-styrda kommuner, som inte vill ha ”Fridolin-pengarna”, eftersom de befarar att själva tvingas finansiera ”gullgosse-lönerna” till var tredje lärare, nästa gång staten måste spara.

    Idén om dessa ”karriär-lärartjänster” kommer från en tidigare skolminister, vars egen yrkesbakgrund i hög grad har präglats av karriärstegar, lönegrader, prestigefyllda titlar, gradbeteckningar och ordnar på uniformerna… När blev detta socialdemokratisk politik, Anders Forss? När blev det miljöpartistisk politik?

    Mp har gått från att vara ett parti, som förespråkat likalön och sänkt inkomststandard för alla till att bli ett parti. som förespråkar ökad ”lönespridning” genom stora löneökningar för VISSA medelinkomsttagare och sänkningar för dem, som redan har låga inkomster

    Efter vad jag har hört från en fackligt aktiv lärare, så beror den påstådda eftersläpningen av lärarlönerna (jämfört med andra offentliganställda akademiker) på att det största av lärarfacken, Lärarförbundet tidigare har bedrivit en solidarisk lönepolitik, genom att vid löneförhandlingarna styra de största löneökningarna till de sämst avlönade grupperna inom det egna förbundet.

    Detta torde ha varit socialdemokratisk politik, som har drivits fram av lärare med S- och V-sympatier. Anders Forss har däremot konsekvent stött den linje, som har drivits av det konkurrerande lärarfacket, som har samlat bl.a. missnöjda lärare, som ansett sig vara bättre yrkesmän– och kvinnor än sina kollegor, och därför har ropat på statligt reglerad lärarlöner – för att de själva ska få mer.

    Även på denna punkt har alltså Anders Forss gått emot den sedan länge – inte minst under Olof Palmes tid – etablerade S-politiken. Anders Forss är – som jag har skrivit tidigare – en av de värsta högerpopulisterna i svensk politisk debatt. Begreppet högerpopulism är ju klassisk högerpolitik, som maskeras under en enorm vänstersvada.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag påpekar i inlägget är det LO efter noggrann utredning av frågan kommit fram till och därför står jag upp för det jag anfört i inläget och jag tycker att det är inlägget i sig du bör debattera och inte något helt annat för att i SD anda försöka avleda uppmärksamheten från det jag skrivit i inlägget.

      • Lars Flemström

        Nej, det är tvärtom gammal hederlig sosse-anda, som den var på Palmes tid,Fors att avslöja det dubbelspel Forss ägnar sig åt, när han stödjer borgerlig skolpolitik och stödjer borgerliga krav på ökad lönespridning – under illröd klasskampsretorik. Forss blir desperat och pratar om SD-anda, när jag bara debatterar som vi socialdemokrater gjorde på Palmes tid. Hur det var då vet Forss uppenbarligen inte.

        Forss har nu läst en något vinklad ledare av chefredaktören Martin Klepke i den socialdemokratiska veckotdningen Arbetet, vilket bygger på en nyhetsartikel av journalisten Mårten Nilsson. Hans artikel var helt föredömlig vad gäller att vara objektiv och opartisk och låta båda parter komma till tals, vilket SD:s Oscar Sjöstedt fick ju göra i artikeln. Detta nämns också av Klepke i hans ledare, men förtigs totalt av Forss, som därmed spelar SD i händerna. I SD-anda?

        Den som vill göra sig det besväret kan ju leta reda på SD:s budgetmotion och kommer då troligen inte att finna något om värnskatten, som SD däremot – enligt Sjöstedt – kan tänka sig att förhandla om med alliansen. Om alliansen vill ha hjälp av SD med att bilda regering. Detta torde vara fakta om hur man resonerar inom SD, och kan tas som utgångspunkt för en diskussion om LO-medlemmarnas röstande. Man kan alltså landa i slutsatsen ”att en röst på SD är en röst på alliansen och dess politik”.

        Förmodligen gäller detta också skolan och lärarlönerna – förutsatt att det blir något slags uppgörelse mellan alliansen och SD, vilket i och för sig ter sig ytterst osannolikt, d.v.s. att SD kommer att stödja Björklunds skol- och lärarlönepolitik. Men det vet vi alltså inte i nuläget. Men skulle så bli fallet, så innebär det att SD hamnar på exakt samma linje som Anders Forss, alltså samma linje som Forss falskeligen påstår vara s-politik.

        Skulle detta – att SD eventuellt kan komma att stödja det som Forss påstår är socialdemokratisk politik – vara ett argument för att INTE rösta på SD?

        Jag har själv förutspått att SD skulle backa efter att ha nått sin högstanotering på strax under 20 %. Detta har nu hänt, men efter att ha backat en aning har SD bitit sig fast bitit sig fast eller ökat något kring 17 – l8 %. Detta hade jag inte räknat med, varför det behövs en förklaring. Och förklaringen är att det finns för många som Anders Fors, som förvanskar den socialdemokratiska politiken till något som den inte är och aldrig har varit.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Kan bara säga att du verkar ha slut på hållbara argument Lars – Eller hur?

          • Lars Flemström

            Är påståendet att en annan debattör saknar argument verkligen ett argument? Vem saknar argument? För övrigt blir inte argumenten fler för att de upprepas, och argumenten för att Anders Forss är en högerpopulist, som driver borgerlig politik under en täckmantel av vänstersvada, är många nog. Anders Forss får gärna för mig stödja borgerlig politik – det gör runt hälften av Sveriges väljare – men det är störande att låtsas att Jan Björklunds skolpolitik är socialdemokratisk politik.

            Skam går på torra land, när Forss ljuger ihop att Olof Palme
            står bakom denna borgerliga politik.

            Det är däremot en korrekt iakttagelse att jag inte har lagt fram några argument för SD:s politik. Det tänker jag heller inte göra. Det räcker att Forss spelar SD i händerna, genom att ljuga (om och förneka verkligheten så grovt, så att SD framstår som seriösa sanningssägare. Forss har skrivit ett helt inlägg om SD, men har inte presterat ett enda vederhäftigt argument mot SD. Svagt.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ljuger inte ihop något Lars och det finns en röd tråd och en stark ideologisk förankring – En socialdemokratisk sådan i allt jag skriver och framför.

            För din del handlar det om att försöka sig på ett personangrepp på mig som person och inte på det reella förslag jag lägger och det är därför jag ställer mig frågan om du har slut på argument.

            Sedan kan man ju fråga sig vad du försöker uppnå då jag vet att du själv hoppat från parti till parti under årens gång – För egen del är jag Socialdemokrat och kommer att förbli Socialdemokrat.

            Vilket parti företräder du för stunden Lars?

          • Lars Flemström

            Även om jag skulle vara en så vedervärdig person, som Forss nu försöker påskina att jag är, så säger det ingentineg om Forss egen heder. Och duglighet. Och det är ju den, som ska diskuteras, för Forss har ju tydligt visat att han har siktet inställt på en hög maktposition. Som man inte kan nå utan vassa armbågar – eller efter lång och trogen tjänst i partiet. där man har fått visa sin duglighet på olika nivåer. Många har ju börjat redan i nedre tonåren, när de ha gått med i SSU. Jag är däremot en gammal gubbe som har passerat bäst före -datum för flera år sedan. Dessutom har jag aldrig trott att jag är bäst, eftersom det är näst intill en statisk omöjlighet. Bra men inte bäst. Det finns alltid någon som är bättre. Forss har däremot gärna och ofta skroderat med att hans självförtroende är det inget fel på. Jo, något fel är det med denna grandiosa självbild. Vad säger att Anders Forss skulle bli en bättre kommunstyrelseordförande i Umeå än den nuvarande, Hans Lindberg?

            Ett exempel på den forsska försåtliga formuleringskonsten är frågan vilket parti jag företräder ”för stunden”. Svaret är naturligtvis ”inget”, eftersom jag – i likhet med Anders Forss – inte har något uppdrag att företräda något parti. Men till skillnad mot Anders Forss försöker jag inte ge sken av att ha något sådant uppdrag. Vid de ytterst få tillfällen då jag har skrivit ”vi socialdemokrater” så har det klart framgått av sammanhanget att jag därmed avser vanliga partimedlemmar, huvudsakligen under Palmes tid, och inte någon partielit.

            Till skillnad mot Anders Forss, som skrudar sig i lånta fjädrar som om han vore en ideologisk arvtagare till Palme, så vet jag vad vi socialdemokrater tyckte och tänkte på den tiden. För det mesta tyckte och tänkte vi på samma sätt som vår partiordförande Olof Palme. Det är inga konstigheter. Och jag vidhåller vad jag har skrivit flera gånger tidigare, nämligen att Palme drevs längre till vänster än han själv önskade, på grund av hans egen överskattning av vissa högljudda vänstergrupper inom framförallt studentrörelsen.

            Håller sig Forss med en egen underrättelseverksamhet, som kartlägger hans kritiker? Om Forss – med sin förkärlek för den östtyska kommunistdiktaturen – skulle nå en maktposition, bör man kanske börja leta efter mikrofoner i väggarna? Jag bor på ett seniorboende. Eftersom vi alla har passerat bäst före datum vad avser möjlighet till politisk karriär, kan vi diskutera tämligen fritt. Om hur det har blivit i Sverige, bland annat.

            Och om rädslan för ”besparingar” i äldreomsorgen. När blir det vår tur, att inte längre kunna träffas i den av kommunen förhyrda lokalen? Det talas om att liknande verksamheter i andra kommuner har stängts ner för de äldre, och gjorts om till verksamhet för ”ensamkommande”. Migrationsverket betalar bra. Helt klart kommer SD att öka sin väljarandel bland äldre, om den verklighetsförnekelse som Forss ägnar sig åt, skulle komma att prägla socialdemokratin mer allmänt.

            Besparingar går alltid ut över dem som har svårast att göra sina röster hörda utåt. Detta är ett faktum, men i Anders Forss’ fantasivärld är den en ”skröna” som SD har lurat i halva svenska folket. Enligt Hans Lindberg har ”vi socialdemokrater beslutat” att använda försäljningsintäkten av den planerade husförsäljningen till att bygga seniorboenden i Umeå av samma slag som töms på äldre i andra kommuner. Som inte kunnat finansiera fortsatt verksamhet.

            Om jag hade bott i Umeå hade valet mellan Lindberg och Forss varit enkelt. Forss skapar förvirring om vad som är socialdemokratisk politik.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att jag skulle ha siktet inställt på en hög maktposition kommer inte ur min mun Lars – den uppfattningen kommer från dig och andra.

  8. Bergis

    Det är meningslöst att du försöker övertyga väljarna om att inte rösta på SD. Även om alla påståenden du skriver om SD skulle vara sanna så kommer SD ändå att växa. Anledningen är den skogsbrand på migrationsområdet som måste släckas. SD är en garant för att gränsen stängs permanent. Välfärdsfrågor får då diskuteras i andra hand. Viktigaste nu är att vi stänger gränsen för fortsatt invandring till Sverige.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte gett upp kampen Bergis och kommer att fortsätta att bekämpa SD på alla sätt jag kan så länge det är nödvändigt,

      Opinionsundersökningar visar att migrationsfrågan kommer långt ner på listan hos väljarna i gemen för stunden men helt andra frågor som viktigare än den frågan – Det är därför SD backar och kommer att fortsätta att backa då – Detta därför att nationalismen och högerpopulismen är döda som politiska idéer.

          • Jonny Disenfeldt

            Låt se Anders Forss –
            * Grafen jag redovisar baserar sig på SCB’s mätningar de senaste 3 åren.
            * En vanlig matematisk linjär regression av mätpunkterna har gjorts för att dra en linje mellan mätpunkterna
            * Denna visar en stadig uppåtgående trend.

            Anders Forss däremot kallar detta alternativa fakta och ljuger vidare i vanlig ordning…mycket oärligt Anders !
            Du påstår att jag ljuger men det är istället alldeles uppenbart att du ägnar dig åt att ljuga gång efter gång.

            http://imgur.com/gallery/U6qg7mm

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis vilket innebär att 2 andra frågor bar viktigare – Vilka var de och vem har politiken för att lösa de frågorna Alexander?

      • Jonny Disenfeldt

        Anders Forss : ”Opinionsundersökningar visar att migrationsfrågan kommer långt ner på listan hos väljarna ”

        Verkligen Anders Forss ? 3:e plats är ”långt ner på listan”, du ljuger som en borstbindare Anders…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Tredje plats visar att det finns två andra frågor som är viktigare för väljarna när de ska välja vem de ska rösta på – För mig är det långt ner Jonny då det i regel är den fråga som ligger på första plats som fäller avgörandet för hos vilket parti rösten hamnar.

          • Jonny Disenfeldt

            Angående 3:e plats skriver Anders Forss ”För mig är det långt ner”.
            Återigen ett typexempel på Anders Forss tramsologi.
            Nej, 3:e plats är inte alls långt ner, 3:e plats är högt placerad.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Med tanke på att det är den första eller möjligtvis den andra frågan som avgör hur osäkra väljare ska rösta så är 3:a en bra bit ner Jonny.

  9. Per

    Det är bra att fler och fler av dom nyanlända får upp ögonen och förstår vilken fördömligt parti Sd är, det kommer att hjälpa Sd något helt otroligt. Sedan ska vi ha bort S från något inflytande alls eftersom dom är helt värdelösa till att se vad som är bäst för sverige och svenskarna. Jimmie som ny landsfader, inte många som har haft Löfven som sin landsfader, han är bara ett ”flosker” och ”käbel” gubbe. Länge leve Sd och Jimmie, nya friska vindar kommer att blåsa i sverige./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna ha den tron Per det har jag inga problem med. Det du tror kommer dock inte att inträffa då trenden för SD pekar nedåt.

  10. Jonny Disenfeldt

    ”LO:s uträkning är både väl genomförd och så vitt jag kan se helt korrekt.”

    Kan de ge länk/referens till LO-uträkningen som DU säger är väl genomförd och enligt dig helt korrekt tack.
    Den har ju inte ens klarat av att beräkna hur mycket avskaffandet av värnskatten skulle ge den med 100 000:- i månadslön, LO klarar inte ens av enkel procenträkning verkar det som …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Läs tidningen Arbetet eller på LO:s hemsida så hittar du länken Jonny.

      • Jonny Disenfeldt

        Nej Anders, det finns ingen länk så ge mig nu referens/länk tilll själva uträkningen, DU påstår ju att uträkningen är ”väl genomförd och enligt dig helt korrekt”

        Jag har ju redan hittat ett elementärt faktafel vad gäller hur de beräknat effekten på att ta bort värnskatten för en inkomsttagare med månadslönen 100 000:-. i det du skriver.

        Sedan är det ju helt korrekt som Lars Flemström skriver ovan att SD inte alls förespråkar att värnskatten ska avskaffas, det är ännu en lögn från din sida.

        Jag har sagt det förut och säger det igen, börja lägga in länkar till det du skriver och refererar om eftersom du har en tendens att skriva om saker på ett felaktigt sätt som ger en förljugen bild.
        .

          • Jonny Disenfeldt

            Ge mig en länk Anders till det du refererar till och inget annat.

            DU påstår ju att uträkningen är ”väl genomförd och enligt dig helt korrekt”

            Jag har ju redan hittat ett elementärt faktafel vad gäller hur de beräknat effekten på att ta bort värnskatten för en inkomsttagare med månadslönen 100 000:-. i det du skriver.

            Sedan är det ju helt korrekt som Lars Flemström skriver ovan att SD inte alls förespråkar att värnskatten ska avskaffas, det är ännu en lögn från din sida.

            Jag har sagt det förut och säger det igen, börja lägga in länkar till det du skriver och refererar om eftersom du har en tendens att skriva om saker på ett felaktigt sätt som ger en förljugen bild.
            .

          • andersforss (inläggsförfattare)

            LO har publicerat rapporten så det finns på deras hemsida om du är intresserad av att följa upp. rapporten är officiell och ar återgivits i bitar bland annat i tidningen Arbetet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tredje viktigaste innebär att frågorna ovanför är betydligt viktigare och sannolikt de frågor som avgör hur människor ska rösta i valet.

  11. Alexander

    Anders bör läsa om den kärleksfulle och solidariske Anders Ygeman i Expressen. Tänk om det varit en moderat….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har jag gjort och att handla på det sätt han gjort väcker en del frågor.

      • Leif Andersson

        Rena Mona Sahlin beteendet av Ygeman. Han har verkat vara en av få dugliga statsråd i regeringen men ett sådant beteende är inte acceptabelt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi ska veta att detta inträffade för mycket länge sedan och långt innan han blev statsråd så förhoppningsvis har han lärt av sina misstag på samma sätt som resten av befolkningen lär av sina misstag.

          Hade detta skett i närtid hade jag haft mer synpunkter – För stunden tycker jag att detta tillhör historien.

          • Jonny Disenfeldt

            Det Ygeman gjort är att ha ödelagt flera människors liv.
            Han visar ingen ånger heller.
            Ygeman borde med sitt oärliga beteende vara körd som arvprins inom partiet.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Huruvida han är arvsprins och hur hans framtida karriär kommer att se ut kommer väljarna att avgöra.

  12. Alexander

    Anders

    Vi har väl olika syn på vad långt ner på listan betyder. För mig är trea ganska högt upp när det finns 15 alternative.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För mig ligger svaret i kunskapen om att det är den översta frågan och till viss del den som ligger tvåa som fäller avgörandet om hur man ska rösta som ligger bakom det jag anfört.

  13. Alexander

    Anders

    Så de som har stort förtroende i de två viktigaste frågorna vinner valet? Har du något som styrker det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Titta på tidigare val och bilda dig en uppfattning i frågan Alexander – Det har jag gjort och den fråga som är viktigast för väljarna brukar vara den som avgör.

  14. Alexander

    Liberalerna har ett stort förtroende i skolfrågan och kommer alltså att göra ett kanonval. Stämmer det Anders?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur liberalerna kommer att göra ifrån sig i valet har jag svarat på i samband med de förutsägelser jag gjort inför valet så se där finner du svaret på din fråga.

      Sedan är du som vanligt ute och seglar långt ifrån det jag skrev om i inlägget.

      varför håller du inte dina frågor inom ramen för inlägget Alexander?

  15. Alexander

    Hur förklarar Anders att SD blev tredje största parti 2014när de hade relativt lågt förtropende i de viktigaste frågorna ?

  16. Jonny Disenfeldt

    ”LO har publicerat rapporten så det finns på deras hemsida om du är intresserad av att följa upp. rapporten är officiell och ar återgivits i bitar bland annat i tidningen Arbetet.”

    Nej Anders, det är ingen rapport där man kan som DU göra påståendet att uträkningen är ”väl genomförd och enligt dig helt korrekt”. Bara en samling påståenden utan bakomliggande fakta och referenser.

    DU har för övrigt som vanligt inte kunnat läsa innantill och ditt påstående om avskaffande av värnskattens effekt på den med 100 000 kronors månadslön var felaktigt.

    LO tar i sitt påstående upp effekten av ALLA kombinerade skattelättnader. Till saken hör även att SD INTE driver frågan om att avskaffa värnskatten så varför överhuvud taget ta upp den ?

    Oärligt av LO men ännu mer oärligt av dig som misstolkat vad LO fabulerar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      LO:s rapporter är alltid pålitliga Jonny även om du inte delar det de kommer fram till.

      Lo driver frågan om att slopa värnskatten enlift deras ekonomiskpolitiske talesperson så att ta upp det är oerhört relevant för att påvisa vem som gynnas respektive missgynnas av SD:s politik.

      • Jonny Disenfeldt

        Nej, nu ljuger du igen Anders Forss.
        Som redan Lars Flemström redovisat ovan :
        ”Den som vill göra sig det besväret kan ju leta reda på SD:s budgetmotion och kommer då troligen inte att finna något om värnskatten ”

        • andersforss (inläggsförfattare)

          jag ljuger inte Jonny – Det är bara att se vad Oscar Sjöstedt svarat på journalisternas frågor runt LO:s rapport.

  17. Alexander

    Anders

    Om du menar invandringsfrågan så låg den på fjärde plats 2014. Alltså längre ner än i dag…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.